Interiorul unei bucătării combinate într-o casă privată: idei de design pentru decorare

Interiorul unei bucătării combinate într-o casă privată: idei de design pentru decorare
 1. Opțiuni de cazare
 2. Caracteristici interioare
 3. Metode de zonare
 4. Iluminat
 5. Opțiuni pentru case din lemn

Casa ta deschide mari oportunități pentru decorarea interioară. Aspectele individuale și camerele spațioase fac posibilă transpunerea în realitate a oricăror idei de design, dar, în ciuda prezenței unei cantități decente de metri pătrați, majoritatea proprietarilor de case preferă să extindă și mai mult spațiul și să facă camerele mai luminoase. Prin urmare, într-o casă privată, puteți găsi adesea atât zonarea, cât și combinația de spații.

Cea mai populară metodă de planificare este considerată a fi o bucătărie combinată cu o cameră de zi sau cu un hol; combinația dintre o zonă de gătit cu o sufragerie arată bine și în interior.

O astfel de aranjare face casa confortabilă și confortabilă, iar bucătăria se transformă într-un loc ideal pentru întâlniri prietenoase și de familie.

Opțiuni de cazare

Interiorul într-o casă de țară, în care bucătăria este combinată cu alte camere de zi, depinde de suprafața și forma camerei. În același timp, locul în care este planificat gătitul este așezat pe perete și acolo este instalat și un set de mobilier. De regulă, modulele sunt aranjate în formă de L sau pe rând. Într-o clădire cu două etaje cu o scară, dulapurile de bucătărie pot fi instalate într-o nișă de sub structură.

Pentru a face designul locuinței atât elegant, cât și funcțional, se recomandă utilizarea următoarelor tipuri de aranjament:

 • Aranjați masa și suprafața de lucru pe suprafețe mari.
 • Completați mesele mici cu un blat de bar. Acest lucru va permite nu numai să delimitați frumos bucătăria, ci și să creați condiții confortabile pentru gustări sau mic dejun rapid.
 • Pentru o cameră spațioasă este potrivită o bucătărie cu o insulă. Astfel, funcționalitatea camerei se va extinde și va exista un loc pentru depozitarea ustensilelor și utilajelor de bucătărie.
 • Pentru un spațiu larg, cel mai bine este să folosiți un interior în care zona de gătit este situată în centru, iar pe laterale va completa armonios camera de zi sau sufrageria.
 • Amenajarea unei zone de luat masa lângă fereastră va ajuta la crearea unui sentiment real de confort. În acest caz, distanța de la masa de lucru la aragaz ar trebui să fie mică.
 • Pentru a nu interfera cu o odihnă confortabilă și pentru a elimina apariția mirosurilor alimentare, zona sufrageriei și a bucătăriei trebuie amplasate de la distanță.

De asemenea, va trebui să vă faceți griji cu privire la prezența unui sistem de ventilație.

Caracteristici interioare

Designul unei bucatarii moderne presupune cel mai adesea combinarea acesteia cu camera de zi. Pentru a face acest lucru, demontați pereții și obțineți o cameră mare cu două zone care diferă ca funcționalitate, dar trebuie să fie în armonie una cu cealaltă. Pentru a face interiorul modern, spațiul combinat este conceput pentru a se potrivi cu același stil. Adică, sunt folosite elemente decorative comune și suprafețele sunt finisate în aceeași paletă.

De asemenea, este permisă utilizarea unei combinații de stiluri în cameră, dar acest lucru ar trebui făcut cu moderație.

Merită să acordați atenție faptului că designul în fiecare zonă va fi caracterizat de propriile caracteristici individuale. De exemplu, se aleg materiale de finisare pentru bucătărie care sunt practice și nu necesită întreținere complexă, dar nu vor putea arăta frumos în camera de zi. În această situație, va trebui să aplicați o combinație armonioasă în textură și culoare.

De regulă, materialele de culori neutre sunt achiziționate pentru a decora tavanul, pereții și podeaua, iar pentru a aduce note și culori originale în interior, camera este umplută cu textile ușoare și mobilier. În plus, dacă camera este decorată cu nuanțe deschise, selecția ulterioară a paletei este simplificată.

Tapițeria de mobilier contrastantă, așezarea unui șorț colorat sau elemente decorative vor ajuta la adăugarea de culori strălucitoare la interior.

Cea mai la modă opțiune pentru casele de țară este considerată a fi o bucătărie combinată, decorată în stil clasic. O astfel de cameră se caracterizează prin nuanțe de decor deschise și închise, precum și decorațiuni din lemn natural, sticlă și metal. Dacă proprietarii preferă stilul rustic pentru design, atunci spațiul va trebui să fie umplut cu motive rustice.

Candelabrele forjate, mobilierul mare din stejar și pieile de animale sunt potrivite pentru decor.

În ceea ce privește tipurile moderne de interioare, acestea sunt cele mai populare. Datorită modernității, bucătăria modernă se transformă în zona centrală a casei și se caracterizează prin confort și funcționalitate ridicată.

Metode de zonare

Sarcina principală în proiectarea unei bucătării combinate nu este doar menținerea unui singur stil, ci și împărțirea competentă a spațiului în zone, astfel încât acestea să nu se piardă pe fundalul general și să nu se îmbine între ele. Pentru a face acest lucru, utilizați diferite metode de zonare care vă permit să evidențiați vizual o anumită zonă din cameră.

Cele mai comune tipuri de diviziune spațială sunt:

 • Grinzi, coloane din gips, arcade. Se folosesc în case cu încăperi înalte.
 • Dulapurile extensibile, peretele despărțitori modulare și ecranele din țesătură vă permit să izolați două zone simultan, de exemplu, atunci când trebuie să protejați camera de zi de zgomot și mirosuri alimentare.
 • Plafoane pe mai multe niveluri. În mod tradițional, bucătăria este separată de structuri inferioare cu iluminare puternică, iar locul de odihnă este decorat cu compoziții originale cu surse de lumină reglatoare.
 • Podea. Zona de gătit este decorată cu piatră sau gresie, iar holul este decorat cu covoare moi.
 • Tejgheaua de bar este o alegere excelentă pentru spațiile mici.
 • Nişă. Este instalat într-un perete sau în locul unei cămară veche, care a „stricat” aspectul camerelor. Este rațional să umpleți un astfel de spațiu cu un set de bucătărie în formă de U.

Pe lângă metodele de zonare de mai sus, pot fi folosite și alte idei originale. Cel mai important lucru este că stilul general nu se pierde în cameră, iar structurile divizoare se potrivesc armonios în interior.

Iluminat

Iluminarea adecvată joacă un rol important în proiectarea unei bucătării combinate cu o cameră de zi sau o sufragerie. Pentru o zonă de recreere, aceasta ar trebui să fie slabă, în timp ce zona de gătit, dimpotrivă, necesită multă lumină.

Prin urmare, în amenajările moderne, ei încearcă să umple zona de lucru cu iluminare artificială cât mai mult posibil, iar în sala de mese plasează lămpi cu reglare, astfel încât să puteți crea în orice moment o atmosferă calmă și confortabilă.

Mult în interior depinde și de locația ferestrelor. Prin urmare, dacă este posibil, atunci locul de gătit este așezat lângă fereastră. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la rezolvarea problemei cu schimbul de aer. În acest caz, zona de lucru ar trebui să fie la același nivel cu fereastra. Pentru aceasta se achiziționează mese de dimensiuni standard, a căror înălțime nu depășește 85 cm.

Dacă deschiderea ferestrei este mai mică decât masa, atunci este necesară reconstrucția, deoarece blatul mesei va interfera cu funcționarea caloriferelor.

Instalarea tavanelor false pe mai multe niveluri este, de asemenea, o opțiune bună. În centrul structurii, puteți instala un candelabru mare și puteți echipa marginile decorului cu spoturi. În plus, cele mai multe seturi de bucătărie vin cu o lumină de fundal, care va compensa lipsa de lumină.

Opțiuni pentru case din lemn

Adesea, locuințele suburbane sunt construite dintr-un buștean sau un bar.Este foarte simplu să decorezi interiorul într-o casă din lemn, mai ales când vine vorba de finisarea unei bucătării combinate cu living sau sufragerie. Pentru a păstra naturalețea și frumusețea lemnului în design, se recomandă decorarea tuturor tipurilor de suprafețe cu materiale naturale. Piesele de mobilier obligatorii din această cameră vor fi scaunele din lemn masiv, o masă uriașă de stejar, precum și vazele de răchită și ghivecele dintr-o viță de vie. Pentru interior, cel mai bine este să alegeți un stil clasic sau o țară.

În astfel de case, bucătăria este cel mai adesea combinată cu alte încăperi atunci când suprafața parterului este mică și necesită o extindere a spațiului. Prin urmare, atunci când zonați o cameră, nu este de dorit să folosiți diferite tipuri de partiții, deoarece acestea vor ascunde frumusețea copacului. Interiorul trebuie să fie deschis și să nu aibă elemente decorative inutile.

Uneori, locuințele suburbane servesc drept reședință de vară, prin urmare, se ridică mic. De asemenea, puteți salva încăperile înghesuite din lipsă de spațiu combinând bucătăria cu hol. Ca rezultat, camera va deveni mai spațioasă și mai confortabilă. În acest design, se recomandă utilizarea mobilierului rotund și zonarea folosind un contor de bar. Pentru a face interiorul elegant și „cald”, spațiul trebuie umplut cu articole de decor cu o temă naturală.

Vezi următorul videoclip pentru procesul de combinare treptată a bucătăriei cu camera de zi.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila