Ce ar trebui să fie un living într-o casă modernă?

Conţinut
 1. Caracteristicile și scopul camerei
 2. Stiluri
 3. Metode de finisare a tavanului și a podelei
 4. Iluminat
 5. Mobila
 6. Articole de decor
 7. Design pentru zona
 8. Exemple frumoase în interior

Termenul „cameră de zi” a fost inventat pentru prima dată de călugării budiști înțelepți. Pentru a oferi adăpost oaspeților neaștepți și, în același timp, pentru a-și proteja casa, au decis să doteze o cameră separată. Oaspeții din ea au primit cele mai necesare: căldură, un loc pentru prânz și odihnă. De-a lungul secolelor, această viziune asupra camerelor de zi a suferit schimbări dramatice. Acum, această cameră principală a locuinței este concepută pentru a fi cea mai funcțională, confortabilă, elegantă și modernă.

Caracteristicile și scopul camerei

Etapa cheie în amenajarea unui living este alegerea sarcinilor pe care le îndeplinește. Acesta este un loc de odihnă în care întreaga familie se adună în fiecare zi pentru conversații sincere lângă șemineu sau pentru a viziona un home theater. Zona de relaxare ar trebui să fie pe deplin propice relaxării. Nu este suficient doar să atârnați un televizor pe perete: trebuie să vă echipați un loc confortabil pentru a viziona emisiunile TV preferate.

Setul de mobilier moale, pernele de canapea vor ajuta la crearea atmosferei necesare de confort și confort. Pentru a evidenția zona moale, se folosesc covoare sau covoare de tapiserie.

Sistemele de depozitare (dulapuri, dulapuri, rafturi, bufete) sunt adesea amplasate în sufragerie, în care sunt depozitate obiectele personale, hainele, cărțile și alte accesorii ale proprietarilor casei. Zona de lucru și biblioteca de acasă situate în living oferă intimitate maximă și liniște. În mod tradițional, acestea sunt situate în spatele camerei. Pentru a izola zona, utilizați un rulou sau un ecran.

Dacă oaspeții rămân adesea peste noapte, camera de zi poate servi drept dormitor. Opțiunea ideală pentru o astfel de soluție este o canapea extensibilă, care servește ca element de relaxare în timpul zilei și se transformă într-un pat noaptea. Nu mai puțin relevant acum este un pat extensibil, care se ascunde într-un dulap pentru o zi. Mobilierul cu transformare este o soluție excelentă pentru interiorul sufrageriei.

Tendința actuală în designul interior este integrarea spațiilor de locuit. Un living combinat cu o sufragerie și o bucătărie este o soluție destul de la modă astăzi. Mobilierul este folosit pentru a separa zona moale de zona de luat masa (de exemplu, rafturi luminoase transparente, o canapea întoarsă cu susul în jos în zona de luat masa). Un contor de bar poate acționa ca un element de zonare.

Daca cineva din gospodarie adora sa cante muzica, sala poate fi un loc ideal pentru organizarea unui salon muzical. Sala concertului poate fi decorată cu un podium. Pianul așezat pe el va arăta elegant și aristocratic. Merită să alegeți accesoriile potrivite pentru această situație.

Stiluri

Orice direcție de stil este relevantă pentru sălile moderne. Să luăm în considerare câteva.

Clasic

Interiorul în stil clasic este preferat de persoanele de vârstă matură cu gust rafinat. Direcția se caracterizează prin culori luminoase calme, materiale naturale de finisare, mobilier de înaltă calitate și elemente de decor semi-antichitate. Pentru o astfel de cameră de zi, vor fi relevante coloanele din marmură sau tencuială, muluri din stuc și orice decorațiuni în relief, cornișe forjate, un șemineu, aurire.

Imaginea interioară a camerei clasice este completată de oglinzi mari, perdele scumpe din satin, covoare luxoase pe podea.

cabana

Stilul cabană montană din Alpii elvețieni a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în Europa în ultima vreme. Un astfel de interior va atrage oamenii care adoră căldura vetrei, simplitatea și caracterul practic. Semnele distinctive ale acestei tendințe sunt grinzile proeminente pe tavan, piatra brută în finisaj, placă brută masivă pe podea.

Figura centrală a sufrageriei este în mod tradițional un șemineu, lângă care este concentrat întregul interior al casei. Ca elemente decorative, puteți folosi piei de oaie sau imitație de blană în loc de covoare, animale sălbatice împăiate, arme pe pereți.

O cameră de zi în spiritul unei cabane va fi potrivită într-o casă de țară din cherestea sau bușteni.

Minimalism

Minimalismul atrage prin cantitatea de spațiu liber, funcționalitatea articolelor de mobilier și lipsa totală de decor. Stilul se caracterizează prin culori neutre, mobilier joasă de forme stricte și textile practice. Un astfel de interior vă permite să luați o pauză de la ritmul frenetic al vieții moderne în zonele metropolitane zgomotoase. Se distinge prin cadru și mobilier modular fără bibelouri cu posibilitate de transformare.

Mansarda

Stilul industrial de mansardă este cel mai des ales de reprezentanții generației tinere și de persoane creative. El îmbină cu pricepere tendințele moderne și elementele unei renovări neterminate. Trăsăturile caracteristice ale stilului sunt tencuiala decojită, zidăria sau imitația acesteia, sistemele de comunicare deschise, planificarea deschisă și absența pereților despărțitori.

Mobilierul este instalat în colțurile camerei, fără a uita că interiorul ar trebui să semene cu o instalație industrială locuită.

Stil baroc

Camerele de zi aristocratice baroc sunt concepute pentru a prezenta puterea și bogăția proprietarilor lor. În decorul incintei, sunt binevenite frescele și picturile murale tematice, turnuri abundente din stuc, imagini de fundal cu efect de serigrafie, modele cu monograme. Mobilierul de lux ornamentat ar trebui să fie bogat decorat cu bucle, sculpturi și incrustații.

Decorul pretențios sugerează o tentă de fildeș și suprafețe aurite. Podeaua trebuie pavată cu plăci de marmură cu pietre semiprețioase. Materialele textile de înaltă calitate sunt prezentate în catifea, satin și brocart. Materialele stilistice sunt scumpe, subliniind solemnitatea și fastul interiorului.

Materiale pentru decorarea pereților

Piața modernă a materialelor de construcție oferă o gamă largă de produse pentru decorarea pereților. Mai multe dintre ele pot fi remarcate.

Tapet

Tapetul este cel mai popular material. Un sortiment bogat și o gamă de preț accesibilă permit chiar și celui mai pretențios cumpărător să aleagă varianta potrivită. Pânzele pot fi de o mare varietate, inclusiv pânze simple, cu un singur strat, cu suport de hârtie.

Pentru camerele de zi elegante, ar trebui să alegeți materiale pe bază de vinil mai bune și mai spectaculoase, țesături textile scumpe, tapete din trestie exotică.

Colorant

Acest material de finisare vă permite să creați cele mai neobișnuite compoziții pe pereți. Singurul său dezavantaj este faptul că este potrivit doar pentru suprafețe perfect plane.

Tencuiala

Tencuiala decorativă din orice sufragerie arată extravagant. Un desen uniform, o ilustrare a intrării poate servi drept decor. Alegând un relief sub forma unei imagini pentru placarea peretelui, puteți fi sigur că va fi unic (este aproape imposibil să repetați desenul în această tehnică).

Piatră

Piatra naturală sau decorativă este un material de finisare fiabil și durabil. Vă permite să aduceți la viață cele mai neașteptate idei de design. Ea este capabilă să transforme camera de zi în peștera lui Ali Baba sau să îi dea efectul Evului Mediu.

Materialul ușor, prietenos cu mediul, ajută la ascunderea denivelărilor pereților, este capabil să modifice vizual dimensiunea și forma camerei.

Metode de finisare a tavanului și a podelei

Atunci când decorați podeaua camerei de zi într-o casă, cele mai de succes opțiuni sunt:

 • Parchet - o solutie simpla si durabila. Lemnul natural arată întotdeauna spectaculos, creează o atmosferă de căldură și confort. Nu oricine își poate permite această variantă, deoarece parchetul este un material scump.
 • Laminat are un aspect atractiv, rezistență ridicată la uzură și un preț relativ accesibil. Suprafața estetică imită cu pricepere speciile de lemn valoroase, așa că parchetul laminat este adesea confundat cu parchetul. Nu are lemn masiv în compoziția sa, dar acest lucru nu îi diminuează deloc meritele.
 • Ţiglă nu întotdeauna tipic pentru camera de zi, deși această versiune a materialului este convenabilă de instalat, practică și nepretențioasă de întreținut. Pardoseala în sine este destul de rece la atingere, prin urmare, atunci când o alegeți, merită luată în considerare posibilitatea de încălzire prin pardoseală.
 • Covor adaugă confort și căldură familiară camerei, este plăcut să stai și să stai întins pe ea chiar și în sezonul rece. Acoperirea oferă un nivel ridicat de izolare fonică, dar este dificil să-l atribuie opțiunilor practice de finisare: absoarbe toată murdăria și mirosurile străine.

Puteți decora spațiul tavanului cu diferite materiale. Mai des decât altele, structurile din gips-carton și tavanele întinse sunt la cerere.

Gips-carton

Acest material este destul de flexibil, vă permite să aduceți la viață cele mai neașteptate idei de design. Plafoanele ondulate pe mai multe niveluri nu numai că arată spectaculos, ci:

 • deschideți ample oportunități pentru zonarea unei încăperi;
 • ajută la schimbarea vizuală a spațiului camerei;
 • ascunde cu pricepere defectele de la baza tavanului.

Gips-cartonul poate fi vopsit și acoperit cu alte materiale de finisare. Este convenabil să încorporați orice corpuri de iluminat în astfel de tavane cu mai multe niveluri.

Structuri de tensiune

Plafoanele întinse nu sunt mai puțin interesante, al căror avantaj principal este efectul de nivelare. Ele formează o suprafață perfect plană cu un efort minim.

Structurile de tensiune pot fi împărțite în trei tipuri, în funcție de capacitatea lor de reflexie:

 • Mate. Sunt considerate o opțiune clasică, nu distrage atenția de la restul interiorului.
 • Lucios. O oportunitate bună de a transforma o cameră, de a o umple cu lumină și de a extinde vizual spațiul.
 • Țesătură. Au un aspect fantastic, datorită suprafeței în relief și structurii țesăturii, dar sunt scumpe.

Varietatea tavanelor întinse vă permite să renovați camera de zi în orice stil.

Soluții de culoare

Schema de culori a sufrageriei este de o importanță nu mică. Ca orice incapere din casa, holul trebuie sa aiba o combinatie armonioasa a culorilor folosite. Acesta este locul unde se odihnesc membrii familiei de diferite vârste. Culorile trebuie alese cu grija pentru a nu irita ci pentru a favoriza relaxarea.

Un anumit rol în alegerea culorilor îl joacă stilul camerei. Minimalismul, la modă astăzi, nu acceptă culorile sfidătoare. Este mai bine să acordați preferință nuanțelor simple și naturale ale gamei naturale. Cele mai bune opțiuni pentru decorarea unei camere vor fi nuanțe bej, gri deschis, alb lapte, maro.

Culorile strălucitoare sunt permise doar ca accente, care pot fi perdele, tapițerie de mobilier, perne de canapea.

Dacă interiorul este decorat într-o versiune clasică tradițională, tonurile maro-aurie, bej, turcoaz, visiniu, verde sticla vor fi potrivite. Ele vor sublinia în mod favorabil luxul mobilierului natural, stuc pe pereți, textile de înaltă calitate.

Culorile pastelate vintage sunt relevante pentru rusticul rustic, shabby chic și stilul francez Provence, ele vor demonstra cu grație confortul unui interior de țară sau a unei case de țară, armonizând cu o dispoziție spirituală. Nuanțele deschise umplu vizual spațiul cu căldură și lumină. Culorile luminoase vor fi nepotrivite aici.

Iluminat

Livingul oricărei locuințe este conceput pentru a îndeplini multe sarcini.Prin urmare, folosește iluminare combinată, care ține cont de fiecare zonă funcțională disponibilă.

Iluminatul de tavan este principalul din hol. Opțiunea clasică pentru el este instalarea unui candelabru, a cărui alegere este variată astăzi. Cu toate acestea, sistemele moderne de decorare a spațiului din tavan nu permit întotdeauna utilizarea acestei versiuni a corpului de iluminat.

Structurile de tensiune sunt deosebit de sensibile în acest sens. Dar există și o soluție pentru ele: poți folosi spoturi sau bandă LED. Lumina comună este folosită pentru primirea oaspeților, organizarea de sărbători acasă și ocazii speciale.

Lumina locală nu este mai puțin importantă pentru camera de zi. Aplicele mici de perete, lămpile de podea, abajururile de masă din mozaic fac camera confortabilă și confortabilă și ajută la crearea de accente în interior.

Iluminatul local este conceput pentru seri de familie liniștite în fața televizorului, citind cărțile preferate sau relaxându-vă într-un balansoar în weekend.

Mobila

Punctul focal al oricărei camere de zi este un șemineu sau un televizor. Pe baza amplasării acestor articole, puteți amenaja camera. Canapea trebuie să fie confortabilă, plăcută din punct de vedere estetic și în concordanță cu stilul interior ales. Mărimea produsului depinde de numărul de membri ai familiei și de oaspeți care vin în mod regulat. Consolele standard de mobilier sunt proiectate pentru 3-4 persoane. Un model de colț sau un set de mobilier cu o a doua canapea este relevant într-un living spațios al unei case private.

Masuta de cafea poate fi cea mai comuna sau multifunctionala pliante. Materialul produsului depinde de stilul camerei. Un produs din lemn stabil este potrivit pentru clasici, un model din plastic de o culoare neobișnuită este relevant pentru stilul Art Nouveau, o masă de sticlă va arăta bine într-un stil modern. Dacă spațiul este limitat, merită să cumpărați o masă laterală.

Este mai înțelept să alegeți sistemele de depozitare în funcție de numărul de articole și de conceptul de design. În interioarele moderne, recurg din ce în ce mai mult la dulapuri încorporate. Ele dețin o mulțime de lucruri și economisesc spațiu.

Scaunele și pufurile ar trebui să formeze în mod ideal un singur set cu o canapea, completându-l cât mai mult posibil. Este mai bine să nu folosiți scaune în camera de zi.

Articole de decor

Decorul vă permite să decorați interiorul camerei de zi într-un mod interesant. Cu ajutorul acestuia, puteți pune accente, adăugați confort și căldură camerei. Dacă nu este posibil să instalați un șemineu adevărat, vă puteți descurca cu un șemineu electric cu o imitație de foc viu. Multe exemple de bioșeminee arată ca produse reale de ardere a lemnului, vor decora perfect orice interior.

Decorul oricarui spatiu de locuit presupune folosirea de accesorii, figurine, suveniruri dragi sufletului, fotografii inramate preferate, moșteniri de familie. Pentru aceste articole neprețuite, este mai bine să lăsați deoparte un colț separat. Puteți decora interiorul cu tablouri așezându-le pe pereți. Parcele lor depind de conceptul de design al camerei. Acestea pot fi reproduceri de picturi ale unor artiști proeminenți, compoziții abstracte moderne.

Plantele vii creează o atmosferă de confort și unitate cu natura, ele ajută la purificarea aerului.

Design pentru zona

Alegerea unui proiect de amenajare a camerei de zi depinde în mare măsură de dimensiunea camerei. Arhitecții numesc suprafața minimă de 15 mp. m, dar zona mai confortabilă este considerată a fi de 30 mp. m. Un astfel de spațiu este relevant pentru camera de zi a unei case cu un etaj și a unei clădiri cu mai multe etaje. Camerele de zi de la parter sunt considerate clasice ale genului. Bonusul lor special este posibilitatea de acces pe terasa si direct in gradina.

Există cerințe speciale pentru amenajarea unei camere de zi într-o casă cu două etaje:

 • Dacă camera din față este situată la etajul doi, este necesar să se amenajeze armonios scările care duc în camera de zi. Este mai convenabil atât pentru oaspeți, cât și pentru gospodării să treacă de pe coridor direct în hol.
 • Nu este necesar să supraîncărcați încăperea prea mult, utilizarea unor piese de mobilier inutile este inadecvată.
 • Este mai rezonabil să proiectați facilitățile din casă la același etaj cu camera de zi.
 • Când planificați, trebuie să luați în considerare toate clădirile din casă.

În casele cu două etaje sau mai multe, camerele cu două niveluri vor arăta aristocratic. În acest caz, problema zonării spațiului nu se pune. Primul etaj poate găzdui confortabil o zonă de recreere (set de canapele, șemineu, home theater). Etajul al doilea va fi ocupat de un studiu, o bibliotecă de acasă, o grădină de iarnă sau o mini-seră.

Exemple frumoase în interior

Un living modern permite o combinație de mai multe stiluri. În camera cu acces la terasă, stilul mansardă este exprimat prin decorarea pereților din cărămidă. Un desen al unei străzi europene din secolul al XIX-lea, care amintește de ilustrațiile din romanele lui Victor Hugo, sparge piatra brută. Panorama transmite cu succes stilul industriașilor și producătorilor.

Canapeaua ușoară a formei originale se încadrează în spiritul tehnologiei moderne și stilului hi-tech la modă. O structură mobilă neobișnuită pe o bază metalică seamănă mai degrabă cu elementul interior al unei căptușeli spațiale decât cu o canapea care este familiară în înțelegerea noastră. Poza este completată de lampadare laconice stricte pe picioare cromate. Un proiect neașteptat, concis și complet.

Vezi următorul videoclip pentru idei pentru un living în casa ta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila