Bucătărie-sufragerie în stilul „minimalismului”: caracteristici și caracteristici

Conţinut
  1. Caracteristici de design
  2. Materiale si culori
  3. Ziduri
  4. Tavan
  5. Podea
  6. Caracteristici în alegerea mobilierului
  7. Pentru cine este designul?

Astăzi există multe stiluri de decorare a apartamentelor. Unele au apărut destul de recent, în timp ce altele - cu zeci de ani în urmă. Minimalismul, ca stil de design, se află în vârful popularității sale. Deși a apărut relativ recent – ​​la mijlocul anilor ’60, s-a ajuns în gustul oamenilor extraordinari care iubesc ordinea și a celor care doresc să-și mărească vizual spațiul de locuit.

Caracteristici de design

În mod paradoxal, este posibil să decorați frumos un living într-un stil minimalist doar în apartamente mari. Însăși ideea unui astfel de design implică o suprafață mare pe care este amplasat doar mobilier practic și funcțional. Dacă apartamentul este mic, va trebui reamenajat. Camera de zi este combinată cu bucătăria și este separată de elemente decorative - o coloană sau un mic despărțitor. Pentru o astfel de reamenajare, va trebui să efectuați o examinare și să obțineți un nou plan. Dacă un perete neportant este demontat, atunci nu va fi atât de dificil de făcut.

Comisia de inspecție nu va permite demontarea peretelui portant - este în pericol viața.

Cu reamenajarea și designul corect în stilul „minimalismului”, apartamentul este foarte transformat:

  • Chiar și în apartamentele mici, se dovedește a crește semnificativ spațiul de locuit.
  • Livingul și bucătăria sunt pline de soare, evocând un sentiment de confort și liniște.
  • Toată tehnologia modernă se potrivește armonios cu acest design.

Materiale si culori

În bucătărie, trebuie să alegeți materiale care vor completa compoziția generală. Desigur, puteți folosi farfurii din gresie porțelanată, dar dacă culoarea și structura suprafeței sunt selectate incorect, aceasta va contrasta puternic cu zona de living. Acest lucru va împărți vizual stilul general al bucătăriei-sufragerie și va arăta ridicol.

Ziduri

Decorarea pereților cu minimalism ocupă locul principal în decor. Într-un astfel de interior, ei sunt primii care atrag atenția. Designul camerei în stilul minimalismului presupune inițial că vor fi utilizate maximum 2-3 nuanțe. Cel mai adesea este alb, negru și gri deschis. Ele fac interiorul mai mare vizual și îi subliniază simplitatea și caracterul practic. În acest caz, pereții camerei pot fi finisați cu tencuială în relief. Principalul lucru este că tonul său este combinat cu culoarea principală a camerei.

Tavan

În orice caz, tavanul este finisat cu materiale albe. Mai mult, trebuie să aibă o suprafață perfect plană. Pentru nivelarea tavanului se folosesc materiale care nu contin nisip. În plus, culoarea albă a tavanului va fi combinată cu orice nuanță de bază a încăperii.

Pe tavanul alb, puteți fixa lămpi de orice nuanță și formă - în orice caz, acestea se vor potrivi perfect în designul general.

Podea

Pentru podea, cel mai bine este să folosiți lemn natural sau materiale care îi imită structura. Astfel de materiale sunt scumpe, iar prețurile pot ajunge la 100.000 de ruble pentru o suprafață de 20-25 de metri pătrați. Pentru a economisi bani, puteți acoperi podeaua cu linoleum care repetă modelul lemnului, dar trebuie să fie solid sau fără linii de îmbinare vizibile. Dar folosirea materialelor naturale precum lemnul sau pluta va fi de preferat.

Caracteristici în alegerea mobilierului

Fără îndoială, o notă importantă în finalizarea decorului camerei este mobilierul selectat corect. Ar trebui să aibă nu numai un design strict, ci și să-și îndeplinească funcțiile principale.

Cel mai bine este să alegeți dulapuri încorporate în perete. Ele vor economisi spațiu de locuit rămânând în același timp încăpătoare. În loc de o măsuță de cafea în zona de zi, este mai bine să plasați o canapea cu cotiere largi. Deci, puteți combina două tipuri de mobilier într-unul singur - va fi atât un loc pentru primirea oaspeților, cât și o zonă de recreere.

Oglinzile mari de pe pereți se vor potrivi perfect în soluția generală de stil - vor adăuga și mai mult spațiu vizual încăperii. Va fi suficient să instalați un televizor cu diagonală mare, iar interiorul zonei de recepție poate fi considerat complet.

Mobilierul de bucătărie trebuie ales și încorporat. Acest lucru nu numai că va elibera spațiu util, dar va deveni și o continuare logică a designului camerei de zi. Mânerele și fitingurile se potrivesc cel mai bine cu culoarea principală, pentru a evita contrastul puternic. Pentru a separa vizual camera de zi și zona bucătăriei, pe lângă elementele decorative, puteți folosi mobilier suplimentar. De exemplu, un contor de bar ar fi o soluție excelentă.

Indiferent de locul unde va fi instalat mobilierul - în sufragerie sau în bucătărie, merită să respectați o singură regulă: trebuie să fie funcțional și cu forme geometrice simple.

Pentru cine este designul?

Desigur, preferințele de stil sunt personale. Dar minimalismul este în primul rând caracter practic și nu se va potrivi tuturor categoriilor de oameni. Minimalismul nu „tolerează” detalii și lucruri inutile. Înseamnă că nu va funcționa pentru familiile cu copii. Jucăriile împrăștiate, „plimbătoarele” și țarcurile vor strica irevocabil stilul general de decor. O cameră minimalistă este ideală pentru persoanele singure. Curățarea unei astfel de încăperi va dura mai puțin timp, iar atmosfera ei calmă vă va permite să vă relaxați după o zi grea.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila