Stiluri populare pentru designul bucătăriei-sufragerie

Conţinut
 1. Modern
 2. Etnic
 3. Istoric
 4. Ce stil ar trebui să alegi?
 5. Idei interesante de design interior

Într-o casă sau un apartament nou, primul loc în care are loc renovarea și îmbunătățirea este bucătăria. Proprietarii se confruntă cu o sarcină serioasă: cum să o aranjeze astfel încât să răspundă nevoilor tuturor membrilor gospodăriei. În plus, dimensiunea camerei dictează propriile reguli. Și poate fi foarte dificil să te decizi asupra designului și stilului, mai ales când vine vorba de o zonă combinată - o bucătărie-sufragerie. În acest articol, vom analiza cele mai potrivite stiluri de interior pentru o astfel de cameră.

Modern

Astăzi designerii combină cu pricepere multe stiluri. Experimentele îndrăznețe vă permit să creați un spațiu multifuncțional, confortabil, în ceea ce privește ergonomia și, cel mai important, elegant, nu lipsit de individualitate. Folosirea diferitelor caracteristici ale diferitelor stiluri este mult mai distractiv decât a rămâne la unul sau altul.

Bucătăriile moderne pot fi organizate în stil fuziune sau eclectic, ele îmbină în sine multe direcții, precum, de exemplu, mansardă, stil eco, modern, cabană, contemporan și chiar stil nautic sau anii 60. Eclectismul combină incongruentul, acest lucru se aplică nu numai materialelor și obiectelor de stiluri diferite, vorbim despre obiecte din diferite epoci. Fusion are același concept și unește nu numai stiluri, ci și culturi, amestecă culori strălucitoare, texturi și materiale diferite.

Cu toate acestea, uneori doriți un spațiu unic și holistic. Luați în considerare stilul modern atât de popular astăzi pentru bucătărie-sufragerie.

Modern

În Art Nouveau modern, puțin a rămas din aspectul său istoric.

Principalele caracteristici distinctive sunt încă acolo, ele includ:

 • un set de linii geometrice clare cu netede;
 • prezența unui număr mare de tehnologii și gadget-uri moderne;
 • suprafețe netede lucioase;
 • absența aproape completă a textilelor;
 • decor minim;
 • funcţionalitate.

O bucătărie Art Nouveau este soluția perfectă pentru un spațiu mic. Spațialitatea va fi dată de suprafețele lucioase și lucioase ale fațadei unității de bucătărie, care nu îngreunează detaliile decorative și culorile neutre. Setul de bucătărie în sine poate fi clar și drept sau poate fi asimetric. De exemplu, un set de colțuri este rotunjit la colț, ceea ce este convenabil din punct de vedere al economisirii spațiului și al siguranței (fără colțuri ascuțite).

Inițial, acest stil s-a remarcat prin costul ridicat al articolelor de mobilier., dar în ciuda acestui fapt, acum ne putem permite să adăugăm în interior mobilier din orice material - lemn, sticlă, metal, chiar plastic. Scaunele multicolore cu o formă neobișnuită din plastic vor fi un punct culminant și un accent al bucătăriei. Paleta de culori este dominată de tonuri deschise, dar acestea pot fi diluate cu accente luminoase. Adesea, astfel de accente sunt fațadele setului de bucătărie, ele pot fi realizate în mai multe culori.

La fel ca suprafața întregului set cu cască, spătarul și blatul ar trebui să fie netede și strălucitoare. Blatul și șorțul sunt realizate din același material ca și fațadele - MDF sau plastic, acoperite cu acril, lac sau folie. Dar șorțul poate fi realizat și din sticlă mată sau cu un model luminos contrastant.

Mai devreme, în Art Nouveau, predomina lumina slabă, acum prețuim spațiile bine luminate. Prin urmare, un candelabru a fost înlocuit cu spoturi de-a lungul întregului tavan.

Etnic

Tendințele etnice în design includ stiluri precum mediteraneeană, engleză, italiană, marocană, orientală, americană.Ei sunt uniți de o gravitație către cultură și tradiții. Să aruncăm o privire mai atentă la unul dintre ele pentru interiorul bucătăriei-sufragerie.

Engleză

Stilul a apărut în timpul domniei reginei Victoria în secolul al XIX-lea, încorporând replici ale celor mai luxoase stiluri baroc și rococo, cu aurirea și modelarea lor cu stuc. Și, de asemenea, stilul colonial al coloniștilor.

Trăsături distinctive:

 • doar mobilier din lemn natural, de preferință antichități;
 • prezența motivelor orientale atât în ​​decor, cât și în articolele de decor;
 • schema de culori discreta;
 • textile de înaltă calitate și scumpe.

Bucătăria-sufragerie în acest stil este mobilată cu un set din lemn masiv alb și lapte, cu fațade lambriuri și mânere aurite. Blatul și chiuveta sunt din piatră naturală, iar spătarul este din plăci ceramice spaniole cu model oriental sau cărămizi albe. Apropo, orice aparat de uz casnic se potrivește armonios într-un astfel de interior, hota este atrasă într-un portal. Grupul de luat masa este realizat din lemn natural, scaunele sunt tapitate cu material textil scump cu modele care sa se potriveasca cu decorarea peretelui.

Pentru decorarea pereților, se alege tapet sau țesătură scumpe cu model, în cazurile cu buget limitat - tapet din hârtie. Ornamentul este de obicei din dungi sau flori. Tavanul este văruit în alb cu un candelabru elaborat încadrat de muluri din stuc și aceleași cornișe în jurul perimetrului. Iar pe podea este doar parchet lustruit sau gresie portelanata cu plinte inalte din lemn.

Schema de culori este de obicei bej, nisip, auriu și gri deschis, cu o predominanță de închis sau mahon. Decorul este figurine de porțelan, vase, tablouri în baghete și vaze scumpe.

Istoric

Direcțiile istorice sunt atât de vechi încât au multe secole și au reușit să sufere schimbări de mai multe ori. Dar ele se caracterizează în continuare printr-o gravitație către materialele naturale - țară, rustic colonial. Și demonstrații de lux - art deco, baroc, clasice. Să luăm în considerare una dintre ele.

Țară

Pentru o bucătărie-sufragerie, cel mai bine este să alegeți un stil rustic. Acest stil rustic vine în diferite versiuni - rusă, engleză, americană, italiană.

Există caracteristici comune care le unesc:

 • materiale naturale pentru mobilier, decor si decor;
 • mobilier și obiecte de decor, realizate parcă manual;
 • îmbătrânirea sau uzura deliberată a mobilierului;
 • predominanța paletei naturale de culori;
 • predominanța ornamentelor naturale - flori, modele, mazăre;
 • o mulțime de textile.

Un set de bucătărie, în ciuda faptului că este realizat din lemn masiv sau PAL furniruit sau MDF, ar trebui să dea impresia de lejeritate. Prin urmare, pentru acest stil, dulapurile superioare sunt înlocuite cu rafturi deschise. Astfel de rafturi sunt decorate cu feluri de mâncare frumoase, în cazul muzicii country rusești - Gzhel.

Fațade, de obicei lambriuri, într-o nuanță de lemn natural sau alb. Blatul mesei, la fel ca întregul set, este din lemn, iar șorțul este din plăci ceramice cu ornament. Grupul de luat masa este tot din lemn, dar scaunele pot fi din rachita sau din fier forjat, de diferite culori.

Peretii sunt decorati cu vopsea, panouri din lemn, faianta, tapet cu modele florale sau ipsos. Tavanul este văruit în alb și poate fi decorat cu grinzi de lemn. Bucătăria de la țară ar trebui să fie ușoară. Preferă nuanțe deschise de verde, maro, măsliniu, bej și crem. Decorează-l cu textile, șervețele tricotate, fețe de masă de in, covoare și pături colorate, perdele chintz.

Ce stil ar trebui să alegi?

Am examinat trei stiluri populare din direcții diferite, puteți alege oricare dintre ele pentru bucătărie-sufragerie.

Cu toate acestea, alegerea depinde de următorii factori:

 • zona camerei;
 • posibilități de reamenajare;
 • oportunități bugetare;
 • sarcină funcțională (bucătăria va fi un loc de gustare sau voi găti constant acolo).

Idei interesante de design interior

Linii netede, rotunjite și fațade lucioase într-o culoare bogată de vișini, tipică Art Nouveau.

Modern, dar cu o geometrie dreaptă a setului de bucătărie.

Set de bucătărie pentru produse lactate în stil englezesc, cu fațade cu panouri și un portal de evacuare.

Un exemplu frumos de bucătărie în stil englezesc cu un decor elegant de candelabru deasupra mesei.

Bucătărie luminoasă și spațioasă, cu o mulțime de textile, lemn și piatră.

O bucătărie albastră aerisită, cu o imitație a unui cuptor în jurul aragazului.

Ce stil de bucătărie să alegi, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila