Caracteristici ale creării unui design original de sufragerie

Conţinut
 1. Caracteristicile camerei
 2. Alegerea stilului
 3. Materiale de finisare
 4. Culori și imprimeuri
 5. Iluminat
 6. Obiecte de interior
 7. Exemple frumoase în interior

Livingul este acel spațiu din casă în care nu poți doar să ia masa cu prietenii și familia, ci și să socializezi cu familia, să te relaxezi singur sau să faci un hobby. Proiectul de proiectare a holului din apartament trebuie abordat cu atenție.

Este important ca interiorul sufrageriei să nu iasă în evidență de conceptul general al interiorului întregii case sau apartament, dar are propria sa aromă și creează un confort aparte. Puteți amenaja cu stil atât un living spațios, cât și unul foarte mic: principalul lucru este să utilizați corect spațiul disponibil. Este important să alegeți culoarea potrivită pentru finisaje, iluminat, mobilier și accesorii.

Caracteristicile camerei

Pentru a face interiorul unei camere de zi într-o casă de cărămidă sau panou armonios, cel mai bine este să vă gândiți în avans la un proiect de design - numai după aceea puteți cumpăra tapet, podele sau mobilier. Nuanțele de design ar trebui să depindă în primul rând de caracteristicile camerei.

Luați în considerare următoarele puncte importante:

 • Camere spațioase de la 15 mp. m poate fi împărțit în mai multe zone. Acest lucru va fi util în familiile numeroase - puteți aloca spațiu pentru fiecare membru al familiei cu partiții simbolice sau pur și simplu cu culoarea decorului și a iluminatului. Se recomandă să nu faceți mai mult de patru zone într-o cameră de zi, iar cea mai bună opțiune ar fi două sau trei zone. Ar trebui să fie ușor diferite în design, dar să se încadreze în conceptul general. Împărțind spațiul în zone, puteți organiza un colț confortabil pentru ca fiecare membru al familiei să se relaxeze.
 • Dacă intenționați să utilizați sala exclusiv în scopul propus - pentru primirea oaspeților, puteți sări peste zone chiar și într-o cameră spațioasă... Această soluție este relevantă în principal pentru apartamentele mari. În același timp, o cameră goală prea liberă poate părea incomodă, prin urmare accesoriile vor fi deosebit de importante într-un astfel de interior: covoare, perne, pături, fotografii și tablouri înrămate, ceasuri, vaze și cutii. Vor face atmosfera casnică și distinctivă.
 • Nu este de dorit să împărțiți o sală de dimensiuni mici în zone. Designul unei astfel de camere ar trebui să fie cât mai uniform posibil - acest lucru va face vizual camera mai spațioasă. Chiar dacă camera este de dimensiuni medii, merită să luați în considerare că, după așezarea mobilierului, nu va mai exista prea mult spațiu de locuit real. Iluminarea bună este importantă: ferestrele panoramice și candelabrele luminoase vor fi un plus. De asemenea, vor arăta bine piese de mobilier lucioase, oglinzi și dulapuri închise în loc de rafturi deschise.
 • Amenajarea unei camere de zi într-o garsonieră trebuie abordată creativ. Puteți separa zona de living în diferite moduri - este mai ușor de făcut într-o cameră dreptunghiulară și mai dificil într-un spațiu pătrat. În funcție de decor, există două variante de evidențiere a sufrageriei din garsonieră. Prima opțiune este de a face un living-sufragerie cu o masă și fotolii confortabile. A doua opțiune este de a face un living-dormitor, pentru aceasta, o măsuță de cafea și o canapea largă confortabilă sunt de obicei suficiente.
 • Uneori, o bucătărie-sufragerie este făcută dintr-o cameră mare dintr-un apartament: o astfel de cameră poate fi un walk-through sau una separată. Spațiul trebuie împărțit în funcție de interesele tale.Daca iti place sa gatesti, probabil ca ai nevoie de mult spatiu pentru bucatarie, iar daca vrei sa folosesti camera ca spatiu de comunicare, hobby-uri, lectura si jocuri de societate, trebuie sa iti faci un living mai mare. Bucătăria poate fi de diferite forme - unghiulară, dreptunghiulară și chiar insulă.

Îl puteți separa folosind culoarea mobilierului și a finisajelor, folosind grinzi, structuri arcuite, un tejghea de bar sau pur și simplu folosind iluminatul.

Alegerea stilului

Stilul nu trebuie ales separat pentru sufragerie, ci pentru întregul apartament în ansamblu - mobilierul sufrageriei trebuie combinat cu restul camerelor. În funcție de stil, va fi necesar să selectați soluții interioare pentru hol.

Luați în considerare următoarele opțiuni de proiectare:

 • Stilul clasic si baroc - acestea sunt interioare luxoase care se referă la mobilierul conacelor nobiliare. În același timp, un astfel de interior nu va fi bugetar, iar severitatea mobilierului și a accesoriilor creează un sentiment rece și detașat, iar mulți oameni din astfel de interioare sunt incomozi. Avantajele includ faptul că astfel de opțiuni de design sunt concepute în culori deschise, datorită cărora extind vizual camera și, de asemenea, arată cu adevărat luxos și subliniază statutul proprietarului.
 • Stilul colonial Este o soluție interesantă și originală, care acum revine la modă. Mobilierul dintr-un astfel de interior este realizat în principal din lemn de culoare închisă, iar accesoriile sunt adesea pur decorative. Un astfel de interior va fi decorat cu cărți vechi, hărți, modele de nave, piei de animale și peisaje înrămate. Un astfel de interior este interesant, dar nu prea exotic, prin urmare este destul de potrivit pentru un apartament standard de oraș.
 • Hi-tech minimalist modern Este o opțiune pentru tinerii care apreciază simplitatea, designul original și noile tehnologii. Mobilierul trebuie să aibă o formă neobișnuită - de obicei din plastic sau metal. Suprafețele lucioase, oglinzile, sticla, culorile monocromatice de nuanțe neobișnuite sunt potrivite pentru decor. Într-un astfel de stil laconic, spațiile înguste de dimensiuni mici ar trebui să fie decorate.
 • Stilul country este la modă acum - chiar și proprietarii de apartamente din oraș vor să se simtă ca parte a naturii în propria lor casă. Designul mobilierului și accesoriilor în această direcție este de obicei cât se poate de simplu. Principalul lucru este materialele ecologice de înaltă calitate, în principal lemnul. Din cauza materialelor un astfel de interior poate fi costisitor, dar investitia va da roade, deoarece parchetul de calitate superioara, tapetul textil, mobilierul din lemn si accesoriile din piatra sau ceramica te vor incanta multi ani.

.

 • Stilul eclectic poate combina elemente dintr-o mare varietate de stiluri. Acest tip de design gratuit și neobișnuit este acum adesea ales de proprietarii de apartamente moderne. Un candelabru cu vitralii se învecinează cu un dulap modern din plastic, iar plantele de apartament suspendate în stil provensal stau alături de dulapuri și dulapuri clasice rafinate.

Dacă vă gândiți la un astfel de interior și alegeți lucruri cu gust, puteți obține o cameră de zi foarte interesantă - în cadrul acestui stil vă puteți exprima cel mai bine individualitatea.

Materiale de finisare

Decorarea unei camere este exact locul unde se începe o renovare. Opțiunile de finisare pot fi foarte diferite: după ce v-ați familiarizat cu diferite materiale și proprietățile acestora, puteți alege exact ceea ce vă va exprima cel mai bine ideea. Uneori, cele mai comune modele pot arăta foarte elegante și interesante.

Podea

Adesea, se acordă puțină atenție finisării podelei, dar este importantă pentru designul camerei de zi.

Luați în considerare următoarele materiale:

 • Parchet - aceasta este cea mai bună opțiune de finisare, deși costul unui astfel de pardoseală va fi destul de scump. În plus, lemnul natural poate fi zgâriat de mobilier, așa că va necesita o îngrijire specială. În primul rând, parchetul va atrage iubitorii de materiale ecologice, precum și cunoscătorii de lux.
 • Dacă doriți să economisiți bani la reparații, cel mai simplu mod este să vă finisați podelele linoleum... În același timp, linoleumul este puțin probabil să fie durabil și, în aparență, nu va semăna deloc cu o podea din lemn. Printre avantajele sale, merită remarcat, probabil, prețul scăzut și varietatea de culori.
 • Finisarea podelei este extrem de populară acum laminat - acesta este un material rezonabil de ieftin, care seamănă cu adevărat cu un copac în textura sa. În același timp, este mai puțin solicitant de îngrijit decât parchetul și este, de asemenea, mult mai durabil și mai ecologic decât linoleumul. Opțiunile de design pot fi diferite - de la imitarea lemnului în nuanțe naturale până la plăci luminoase multicolore sau modele abstracte și florale.
 • Finisarea podelei gresie nu este obișnuită - această opțiune este potrivită pentru o cameră de zi, cu excepția cazului în care intenționați să faceți o pardoseală încălzită. Placa în sine este rece și este puțin probabil ca acest finisaj să fie confortabil. În același timp, o astfel de podea poate arăta foarte elegantă - plăcile moderne pot fi chiar așezate cu mozaicuri decorative.

Tavan

Finisajele de tavan nu sunt de obicei foarte diverse. Cel mai adesea, tavanul din camera de zi este pur și simplu acoperit cu tencuială albă. Dacă finisajul dur este neglijent sau tavanul este neuniform, puteți lipi blocuri subțiri de spumă sau gips-carton. În cele din urmă, tavanele întinse pot fi realizate dacă spațiul permite. Uneori, tavanul este colorat sau lipit cu tapet foto, dar astfel de opțiuni sunt extrem de rare.

În camerele de zi moderne, mai ales dacă sunt combinate cu o bucătărie, un dormitor sau au mai multe zone, sunt populare diferite modele pe tavan.

Luați în considerare aceste opțiuni:

 • Grinzile sunt adesea făcute pe tavan., este tipic pentru stilurile country, moderne, coloniale și eclectice. Grinzile sunt de obicei din lemn, deși sunt posibile diverse excepții, cum ar fi grinzile din plastic sau metal. În primul rând, astfel de modele ajută la împărțirea spațiului camerei fără a ocupa spațiu suplimentar. În plus, grinzile pot fi folosite și în scopuri practice - de exemplu, pentru a plasa un scaun suspendat, pentru a atârna o parte a încăperii cu tul sau pentru a fixa pe ele ghivece în stil venețian cu plante de interior.
 • Arcurile sunt, de asemenea, populare. Structura arcuită poate fi amplasată în locul ușii de intrare în sufragerie, delimitează spațiul din interior cu ajutorul unui arc, sau o face exclusiv decorativă, încadrând ușa. Cu structuri arcuite, puteți combina spațiul și îl puteți împărți după cum doriți. Arcurile sunt realizate din gips-carton, lemn sau plastic. Ele pot fi folosite și în scopuri practice - de exemplu, pentru a plasa mai multe rafturi de-a lungul arcului.

Ziduri

Decorarea pereților din hol este un proces deosebit de distractiv și creativ. Acum poate fi găsită o mare varietate de culori și texturi.

Luați în considerare următoarele opțiuni la modă:

 • Tapetul rămâne încă una dintre cele mai populare opțiuni pentru decorarea pereților într-un apartament. Într-adevăr, în magazine acum puteți găsi o mare varietate de imagini de fundal pentru toate gusturile, sunt ușor de lipit de la sine, iar cu lipirea adecvată vă vor încânta mulți ani. Cel mai adesea, ei aleg între tapetul din hârtie naturală și opțiunile de vinil texturat, care sunt mai puțin ecologice, dar arată mai impresionant.

De asemenea, acum sunt la modă și tapetele textile, care seamănă cu textura țesăturii și conferă interiorului o poftă aparte.

 • Pictura pe perete este, de asemenea, populară acum. Puteți face pereți netezi colorați sau le puteți da textură - de exemplu, acum puteți face mișcări volumetrice sau praf fin. Acest design neobișnuit ajută perfect la ascunderea imperfecțiunilor finisajului dur. În funcție de aspectul sufrageriei dvs., puteți combina una sau mai multe culori.
 • Una dintre cele mai noi tendințe de modă este designul de perete 3D. Puteți face suprapuneri speciale pe pereții de orice formă, care vor da interiorului un aspect neobișnuit.Cel mai adesea, astfel de elemente volumetrice sunt realizate din plastic sau folosesc gips-carton, care pot fi, de asemenea, vopsite în orice culoare. Aceste opțiuni experimentale sunt cele mai potrivite pentru camerele spațioase decorate în stil modern.
 • MoldinG - Sunt mici elemente decorative din plastic, ipsos sau piatră, care se aplică pe pereți. Acestea pot fi rame sau modele în relief. Cel mai adesea, mulurile sunt lăsate albe și plasate în interioare clasice, cu toate acestea, sunt posibile excepții.
 • Turnarea cu stuc este un alt decor de perete la modă în cadrul stilului clasic. În cea mai mare parte, acestea sunt copii ale sculpturilor celebre realizate din ipsos. Un astfel de decor va fi destul de scump, dar mulajul din stuc arată cu adevărat luxos. În același timp, într-un interior care este departe de clasic sau baroc, este puțin probabil ca astfel de elemente de decor de designer să arate organice.

Culori și imprimeuri

Culorile din interiorul sufrageriei ar trebui să fie atent - atmosfera din cameră va depinde de ele. Atunci când alegeți o culoare, merită să luați în considerare designul, aspectul și dimensiunea camerei. Dacă evidențiați mai multe zone în sufragerie, acestea pot fi decorate în diferite culori, dar cu siguranță trebuie să arate armonios împreună.

Atunci când alegeți o culoare, luați în considerare o serie de recomandări de designer:

 • Încercați să evitați albul solid. O astfel de cameră poate părea incomodă, iar toate defectele finisajului vor fi evidente în alb. Culorile alb pur ale pereților sunt acceptabile numai în interioarele clasice, totuși, ele încearcă să le diversifice acolo cu mulaj în relief și pete în culori pastelate. Mobilierul alb din interior poate arăta bine dacă are un design interesant și este combinat cu elemente colorate.
 • Pentru incaperile mici se recomanda culori deschise ale finisajelor si mobilier deschis cu fatade lucioase. Această schemă de culori va face camera să pară mai spațioasă. Puteți alege atât tonuri calde, cât și reci. Combinația lor poate arăta și bine. Daca finisajul tau este in culori reci, il poti diversifica cu mobilier in culori calde si invers.
 • Daca ai un living spatios, te poti rasfata in tonuri mai bogate, mai inchise. Nu se recomandă menținerea întregului interior în nuanțe pastelate - poate părea prea monoton și impersonal. Se recomandă combinarea nuanțelor bogate și deschise în interior. Deci, albastrul strălucitor poate coexista cu bejul translucid, violetul va face o combinație interesantă cu o nuanță de măsline și gri cu o culoare saturată de cărămidă.
 • Mobilierul din lemn de culori naturale este deosebit de popular acum. În camerele mici, este mai bine să luați opțiuni de lumină, iar într-o cameră spațioasă puteți folosi mobilier din lemn de culoare închisă sau puteți combina mai multe culori.

Acum puteți găsi opțiuni pentru finisaje și mobilier cu o mare varietate de imprimeuri.

Să luăm în considerare cele mai relevante:

 • Flori și ornamente florale - Aceasta este o opțiune tradițională care se potrivește organic în aproape orice interior, oferindu-i o frumusețe și un confort deosebit. Imprimeuri similare pot fi găsite pe hârtie, tapet de vinil sau textil, pe covoare, pe mobilier tapițat, pe perdele, iar uneori un astfel de tablou se găsește și pe mobilierul dulapului.
 • Ornamente abstracte neobișnuite acum popular și în interioarele moderne. Ele pot fi prezentate cu sau fără modele mai tradiționale. Cel mai adesea, aceste imprimeuri au forme geometrice.
 • Modele orientale - aceasta este o altă tendință. Cel mai adesea pot fi găsite pe tapet sau pe covoare. Vă puteți alătura acestei tendințe de modă chiar dacă nu doriți să mențineți întregul interior într-un stil oriental - astfel de imprimeuri se pot încadra perfect în stilul colonial sau eclectism.
 • A devenit popular să plasați fotografii pe panouri sau tapet separate. Poate părea foarte interesant, totuși, dacă alegeți această opțiune, ar trebui să vă gândiți în prealabil la aranjarea mobilierului: este mai bine ca fotografia să nu se suprapună.

Iluminat

Iluminarea în designul interior este adesea trecută cu vederea, dar datorită luminii potrivite puteți pune accente în decorul camerei și o puteți împărți în mai multe zone.

Luați în considerare câteva dintre cele mai bune modalități de a decora o cameră cu lumină pentru diferite tipuri de amenajări de sufragerie:

 • Singura sursă de lumină vă va potrivi în două cazuri: dacă sufrageria este de dimensiuni foarte mici sau dacă are ferestre panoramice orientate spre partea însorită. Cel mai bine este să alegeți candelabre cu trei sau mai multe lămpi. Designul va depinde de restul interiorului - acum puteți găsi atât opțiuni tradiționale, cât și moderne la modă pentru orice buget.
 • Puteți alege opțiuni elegante pentru iluminare suplimentară - în principal lămpi de masă și lămpi de podea. Pot fi foarte interesante: cu o formă neobișnuită, cu inserții textile sau cu vitralii. Astfel de lucruri vor deveni un punct culminant și un accent luminos în interiorul dvs.
 • Într-o sufragerie spațioasă, în care vrei să evidențiezi mai multe zone, cu siguranță ai nevoie de mai multe surse de lumină. Puteți lua două candelabre simple și le puteți așeza pe diferite părți ale camerei, puteți plasa lămpi în jurul perimetrului sau puteți combina un candelabru strălucitor cu lămpi mici pentru iluminare suplimentară. Este bine dacă poți regla luminozitatea luminii din cameră - de la cea mai strălucitoare la cea mai slabă lumină.

Obiecte de interior

Accesoriile din mobilierul holului joacă un rol important. Cu ajutorul unor mici accente, puteți ajusta designul, diversifica interiorul și crea un confort unic. Elementele de interior pot fi pur decorative sau de importanță practică.

Luați în considerare următoarele elemente care s-ar putea încadra în camera dvs. de zi:

 • Covor Nu este doar un accesoriu elegant. Acesta va izola podeaua și va face șederea în cameră mai confortabilă - mai ales iarna. Poți alege dintre un covor clasic din bumbac, lână sau acril, un covor șic cu fire lungi care imită o piele de animal sau covorașul acum la modă - un covor țesut fără scame care necesită întreținere minimă. Uneori se realizează și pardoseala de covoare care acoperă întreaga podea - de obicei un material natural cu grădini scurte în nuanțe închise.
 • Cufere - acestea sunt lucruri utile care se vor potrivi în orice versiune a interiorului tradițional. Ele pot fi folosite pentru a îndepărta excesul de îmbrăcăminte sau articole de uz casnic. Uneori pot funcționa în continuare ca o bancă - în acest caz, husa este un scaun confortabil. Designul unor astfel de cufere poate fi foarte divers și va fi posibil să alegeți o opțiune bună pentru orice interior.
 • Acum se plasează adesea în camere de zi acvarii înguste, înalte sau rotunde... Ele pot fi încorporate în pereți sau în mobilier, sau de sine stătătoare. Acvariile arată impresionant și oferă camerei o atmosferă specială. Unii oameni sunt pasionați de creșterea peștilor exotici, cu toate acestea, dacă nu sunteți interesat de acest lucru, puteți face pur și simplu un acvariu decorativ cu alge frumoase, roci și melci. În ceea ce privește dimensiunea, astfel de opțiuni pot fi foarte diverse.
 • Decorarea ferestrei camera de zi este foarte importanta. Acum puteți găsi cornișe decorate interesante, care vor deveni un accent luminos în interiorul dvs. De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată alegerii draperiilor. Uneori, doar tul subțire este atârnat în camera de zi, deși perdelele de noapte pot completa în mod interesant decorul camerei. În plus, dacă în hol există locuri de dormit pentru oaspeți sau copii, cu siguranță ar trebui să agățați perdele opace - acum sunt la modă atât opțiunile simple monocromatice, cât și modelele cu imprimeuri, volanuri și franjuri.
 • Vaze elegante poate decora în mod semnificativ interiorul.În funcție de designul sufrageriei tale, poți alege opțiuni interesante din piatră, metal, plastic, sticlă sau ceramică. Vazele pot fi așezate pe o masă, pe rafturi sau chiar pe podea.
 • Lumânări în sfeșnice Este un alt element de decor interesant. Acum puteți găsi o varietate de lumânări - albe, roșii, negre sau multicolore, pot fi de orice formă și dimensiune și au, de asemenea, mirosuri de uleiuri aromate. Ar trebui să alegeți și sfeșnice elegante pentru ele. Modelele metalice sunt potrivite pentru interioare clasice și Art Nouveau, modelele ceramice pot arăta bine într-un apartament în stil rustic, iar opțiunile de plastic bugetar se vor potrivi în interioarele moderne.

Dacă interiorul tău este monoton și lipsit de pete luminoase, cu siguranță ar trebui să iei în considerare tot felul de lumânări în sfeșnice.

Incearca sa amenajezi camera de zi tinand cont de gusturile, nevoile si hobby-urile tale - doar in acest fel spatiul va deveni cu adevarat confortabil si locuibil. Dacă faci muzică, poți așeza un pian în cameră, dacă ești pasionat de ac, merită să aloci spațiu pentru asta. Cărți, CD-uri cu muzică, albume foto - toate aceste lucruri vor face interiorul tău special și individual.

Exemple frumoase în interior

Indiferent de preferințele, nevoile și bugetul dumneavoastră, este important ca toate lucrurile din sufragerie să se potrivească armonios. Uneori puteți amenaja o cameră simplu și cu gust, iar uneori puteți crea un interior luxos.

Luați în considerare următoarele opțiuni și exemple de design bun:

 • Dacă aveți un buget redus, nu mergeți pe un stil interior clasic. Eclectismul și stilul provensal ți se vor potrivi mai mult. Puteți face multe în astfel de interioare cu propriile mâini - de exemplu, puteți coase singur perdele, perne și pături, precum și să țeseți coșuri pentru depozitarea lucrurilor și ghivece pentru plante de interior. Procesul creativ va fi plăcut și incitant, iar rezultatul vă va mulțumi cu siguranță.
 • Într-un apartament cu o cameră, puteți combina dormitorul și zona de living. Dacă zona camerei este mică, o canapea extensibilă largă și confortabilă este cea mai potrivită pentru aceasta. Puteți petrece timp cu oaspeții pe el, apoi îl extindeți și îl puteți folosi în loc de pat. Dacă camera este mare, se pot distinge două zone - una cu televizor și fotolii, iar cealaltă cu pat. Zonele pot fi împărțite folosind arcuri, grinzi, paravane sau perdele.
 • În interioarele clasice, luxul și reținerea au prioritate. Poate fi dificil să faci un astfel de spațiu confortabil. Accesoriile mici vă vor ajuta în acest sens - încercați să nu le scoateți din stilul general, dar în același timp să faceți atmosfera mai proaspătă și mai variată. Acestea pot fi vaze, sfeșnice, ghivece, pături sau perne.
 • Dacă alegi un design eclectic, încearcă să nu devii prea colorat. Se recomandă să nu luați mai mult de două sau trei nuanțe ca bază pentru design, restul culorilor pot acționa doar ca accente luminoase. De exemplu, accesoriile luminoase și întunecate vor arăta bine într-un interior în culori pastelate. Dacă ați realizat decorațiuni strălucitoare de perete, ar trebui să alegeți mobilier în culori dezactivate.
 • Interioarele în stil rustic pot părea uneori prea simple. Pentru a face acest living mai interesant, puteți adăuga elemente decorative - șeminee electrice, zidărie pe pereți și covoare care imită pielea de animale arată bine.
 • Interioarele moderne minimaliste sunt adesea prea goale și palide. Pentru ca un design laconic să arate avantajos, este important să folosești combinații de culori interesante și neevidente în interiorul tău. De exemplu, în loc de o nuanță rece de gri, ar trebui să luați una caldă și ar trebui să o combinați nu cu negru și roșu, ci cu mov și bej. Culorile pure ar trebui evitate, preferand nuantele compozite complexe.
 • O bucătărie combinată-living cu un blat de bar poate arăta foarte interesant.Ea va ajuta la împărțirea spațiului și pentru a face camera confortabilă și confortabilă. De obicei, în astfel de amenajări, este alocat mult spațiu pentru zona de living, iar bucătăria este minimalizată.

In orice sufragerie, este important ca camera sa aiba un centru semantic in jurul caruia se va organiza restul interiorului. Acesta ar putea fi un televizor, un pian, un șemineu sau un acvariu. Zona principală va fi ocupată de mobilier tapițat în jurul centrului semantic. Și, deoparte, puteți selecta o zonă mică separată sau mai multe zone folosind culori și iluminare.

Pentru sfaturi de la un designer de interior despre cum să alegi un stil pentru interiorul tău, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila