Idei moderne de amenajare a sufrageriei: tendințe ale modei

Conţinut
 1. Particularități
 2. Cream un design individual
 3. Determinarea stilului
 4. Alegerea culorilor
 5. Idei de design modern
 6. Exemple frumoase

Fiecare proprietar vrea să-și vadă locuința cât mai armonioasă, stilată și confortabilă. Una dintre cele mai importante camere dintr-un apartament de oraș sau o casă privată este camera de zi. Întreaga familie se adună adesea în ea și au loc adunări prietenești. Astăzi vom vorbi despre cum să proiectăm acest spațiu în conformitate cu tendințele modei moderne.

Particularități

Livingul este prezent in absolut orice locuinta. Nu poate fi înlocuit cu nimic, deoarece este cât se poate de funcțional și practic. Adesea organizează nu numai o zonă de recreere cu o zonă de relaxare, ci și un spațiu de lucru, o zonă de luat masa, biblioteci cu balansoar și alte componente similare. Desigur, totul depinde de dimensiunea sălii și de amenajarea acesteia.

Din fericire, producătorii moderni produc o mare varietate de mobilier și mobilier pentru a se potrivi cu o mare varietate de stiluri. Acest lucru sugerează că puteți alege opțiuni demne pentru un interior realizat în orice cheie, fie el un clasic strict și elegant sau o avangardă șocantă.

Moda nu stă pe loc și se schimbă în mod regulat, iar acest lucru se aplică nu numai îmbrăcămintei și accesoriilor, ci și soluțiilor de design din interior. Astăzi, designul camerelor de zi este semnificativ diferit de imaginile caracteristice secolelor și chiar deceniilor trecute.

Dacă vrei să alcătuiești un ansamblu cu adevărat la modă și relevant, atunci ar trebui să te bazezi pe cele mai noi tendințe de modă, iar rezultatul nu te va dezamăgi.

Mulți designeri numesc camera de zi „cartea de vizită” a casei, așa că aspectul său ar trebui să fie perfect. Mobilierul selectat cu competență și materialele de finisare de înaltă calitate asamblate într-un ansamblu armonios vor demonstra cu siguranță bunul gust al proprietarilor și vor impresiona oaspeții.

Cream un design individual

Tendințele modei moderne legate de ideile de design vă permit să experimentați în siguranță cu interiorul camerei de zi. Ansamblurile creative arată deosebit de interesante, în care există mai multe nuanțe diferite simultan pe un fundal deschis.

De exemplu, într-un complex cu pereți albi ca zăpada, decorați cu linii contrastante abia vizibile și texturi în relief, puteți aranja mobilier într-o nuanță cerească și gri pal, precum și accente luminoase de tonuri profunde și dense (de exemplu, un albastru închis). carouri). Este permisă diluarea paletelor standard cu părți din sticlă (dulapuri sau mese mici).

Recent, a devenit la modă combinarea mai multor note stilistice într-un singur ansamblu simultan. De exemplu, pot fi inserții de lemn în stil antic pe pereți, mobilier din piele albă ca zăpada cu inserții negre, măsuțe de cafea unghiulare și lampadare metalice înalte. Deci, într-o singură cameră veți combina elemente de stil rustic rustic, hi-tech progresiv și eco.

În multe camere de zi moderne (și nu numai), se folosesc pereți de accent. De exemplu, poate fi un tavan negru printre pereții albi ca zăpada, pe care vor fi instalate un televizor și un dulap de consolă alb ca zăpada.

Podeaua într-o astfel de încăpere ar trebui să fie finisată cu laminat maro moale și mobilierul în tonuri neutre trebuie așezat pe ea pentru a dilua contrastul dintre accent și restul pereților. Astfel de interioare arată elegant și progresiv. De regulă, ele sunt clasificate drept tendințe moderne.

Mobilierul și corpurile de iluminat, stilizate în stil antic, au rămas la modă și populare.

Aceste elemente arată grozav în camerele de zi moderne, deoarece au o atmosferă confortabilă care transmite spiritul anilor trecuti. De exemplu, poate fi un șemineu scump din piatră cu detalii din stuc, aplice metalice înalte cu suprafețe îmbătrânite și canapele moi țesute în nuanțe cenușie.

Camerele de zi arată interesante și neobișnuite, în care există materiale de finisare naturale și de înaltă tehnologie. Acestea pot fi lambriuri din lemn pe pereți și tavane, precum și inserții lucioase din plastic sau gresie pe tavane și podele albe pufoase. O canapea modulară albastru strălucitor cu perne decorative închise va face un astfel de decor cu adevărat unic.

Mulți proprietari aleg astăzi un design interesant de camere de zi într-un stil modern de la Ikea. Mobilierul din astfel de camere, de regulă, este monocromatic și are forme destul de simple. Întregul anturajul va fi în decor.

Deci, unul dintre pereți poate fi finisat cu cărămidă albă decorativă, al doilea cu tapet alb-negru, iar restul poate fi lăsat cu alb ca zăpada. Așezați pe podea un covor cu modele geometrice contrastante. Astfel de soluții de design arată nestandard și luminoase, dar nu sunt potrivite pentru toată lumea, deoarece unii oameni încearcă să evite schimbările puternice de culoare.

Multe camere de zi moderne permit utilizarea iluminatului LED. Poate fi găsit sub mobilier, într-un tavan cu etaje sau pe obiecte de decor. De regulă, este folosit în interioare mai progresive sau futuriste.

Pentru ansambluri clasice sau fanteziste, astfel de detalii nu sunt recomandate.

Desigur, în crearea proiectelor individuale de design, în primul rând, este necesar să se construiască pe imaginile camerei și pe direcția sa stilistică. Deci, dacă holul este mic, atunci nu ar trebui să plasați mobilier prea mare și masiv în culori închise în el, altfel va face situația și mai aproape. De asemenea, merită să abandonați materialele de finisare în tonuri închise. Mai bine alegeți opțiuni mai deschise sau pastelate.

Determinarea stilului

Elaborarea unui interior armonios și complet depinde în mare măsură de stilul camerei de zi. Consumatorii moderni au posibilitatea de a proiecta această cameră după bunul plac. Să luăm în considerare mai detaliat ce trăsături caracteristice posedă ansamblurile într-o anumită direcție stilistică.

Clasic

În prezent, interioarele clasice de sufragerie la modă sunt clasificate drept de elită, deoarece conțin cel mai adesea materiale de finisare și piese de mobilier din specii valoroase de lemn.

Este demn de remarcat faptul că aceste camere conțin cel mai adesea mobilier frumos, sculpturi și corpuri de iluminat elegante. Mobilierul tapițat și măsuțele de cafea într-un interior clasic au cel mai adesea linii ondulate de picioare, cotiere și spate. Este recomandat să adăugați obiecte cu tapițerie țesătură scumpă din țesături catifelate la clasicele moderne (atât obișnuite, cât și „engleze”).

Este mai bine să renunțați la utilizarea cromului, a sticlei și a altor obiecte mai progresiste sau futuriste și să le lăsați deoparte pentru interioare moderne.

High Tech

Acest stil este ales de mulți proprietari de case și apartamente. Designerii îl numesc „un clasic al tinereții moderne”. De regulă, în astfel de interioare există piese de mobilier și decor din metal (nevopsit, vopsit sau cromat), plastic ieftin sau sticlă.

Experții recomandă adăugarea unor astfel de ansambluri detalii cu forme futuriste, dar necomplicate. Merită să renunțați la elementele clasice ornate și sculptate, deoarece acestea nu sunt absolut potrivite pentru astfel de tendințe stilistice progresive.

Art Deco

Stilul art deco apartine categoriei de lux. O cameră de zi modernă într-o ordine similară ar trebui să arate bogat și elegant. Puteți folosi în decor un panou de oglindă frumos, lămpi scumpe de cristal, marmură pompoasă în decor și multe detalii argintii care se disting printr-o strălucire unică.

De regulă, o trăsătură caracteristică a Art Deco este contrastul de culoare, ceea ce face interiorul foarte luminos și memorabil. Mai ales des, acest design stilistic este folosit în cazurile în care camera de zi este combinată cu sala de mese. Este recomandat să instalați în astfel de holuri canapele mari și luxoase din materiale scumpe și de înaltă calitate.

Minimalism

Acest stil aparține tendințelor moderne, iar numele său vorbește de la sine. Un living modern minimalist ar trebui să aibă o cantitate minimă de mobilier și obiecte decorative. Elementele pompoase și pretențioase trebuie evitate, deoarece vor îngreuna ansamblul.

Articolele de interior dintr-o cameră minimalistă, de regulă, au forme simple și necomplicate, lipsite de inserții non-standard.

Atunci când proiectați o astfel de cameră, trebuie să respectați regula de bază și simplă: cu cât mobilierul și decorul sunt mai simple, cu atât imaginea holului va fi mai armonioasă.

Modern

Stilul Art Nouveau este denumit și tendințe moderne. În prezent, mulți proprietari apelează la el, deoarece nu arată ca nimic și vă permite să subliniați individualitatea strălucitoare a interiorului.

Cel mai adesea în astfel de ansambluri există mobilier scăzut, completat de tapițerie ușoară. Corpurile de iluminat din camera modernistă amintesc mai mult de elementele minimaliste. În unele detalii ale acestor interioare pot exista linii și țesături ondulate frumoase (dar fără exces), dar nu ar trebui să existe stuc sau obiecte decorative „grele”.

Ecostil

Un living modern în stil ecologic ar trebui să fie umplut cu materiale de finisare și mobilier din materiale naturale de înaltă calitate. De exemplu, este permisă decorarea unui astfel de ansamblu cu materiale textile (draperii, perne decorative, cuverturi de pat pe canapele) realizate din țesături ecologice, cum ar fi iută, calico sau o bicicletă.

Nuanța principală care ar trebui reținută în designul sălii în stil ecologic este spațiul său. Se crede că într-o astfel de cameră ar trebui să existe suficient spațiu liber. În plus, nimic nu ar trebui să fie izbitor și „atrage” prea multă atenție asupra ta.

Provence

În prezent, acest stil interior ușor și discret se află în vârful popularității, deoarece se poate ascunde cu ușurință de ritmul nebunesc al vieții și de stresul constant. Acest lucru se datorează faptului că decorurile provensale sunt realizate în palete pastelate delicate, care au un efect calmant și calmant asupra gospodăriilor.

De regulă, astfel de săli folosesc mobilier frumos și de înaltă calitate din lemn ușor, cu o structură pronunțată. Canapelele și fotoliile pot avea tapițerie țesătă drăguță cu imprimeuri florale sau huse fermecătoare cu volane în partea de jos.

Alegerea culorilor

Camerele de zi moderne pot fi realizate în absolut orice paletă de culori. Totul depinde numai de preferințele personale ale proprietarilor și de dimensiunea camerei.

Cu toate acestea, merită să acordați o atenție deosebită culorilor la modă, care sunt deosebit de populare și relevante astăzi în proiectarea sălilor:

 • Alb. În ultimii câțiva ani, vopselele albe ca zăpada au fost cele mai elegante și la modă. Cu toate acestea, unii designeri susțin că aceste tonuri sunt prea „sterile” și incomode.Pentru a scăpa de această impresie neplăcută, experții recomandă să apelați la accente luminoase în interior.
 • Negru. Camerele de zi negre arată incredibil de solide și scumpe, mai ales atunci când sunt completate de mobilier cu suprafețe lucioase și obiecte contrastante. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că astfel de culori pot fi folosite numai dacă camera de zi este de dimensiuni mari.
 • Verde. În 2017, cea mai dinamică și mai elegantă a fost nuanța verde ierboasă. Arată grozav în livingurile moderne.
 • Albastru. Această culoare aparține noii fațete a negrului și este o alternativă bună pentru cei cărora le este frică de scheme de culori prea îndrăznețe.
 • Roșu. Această culoare este cea mai la modă în designul interioarelor moderne. Cu toate acestea, ar trebui diluat cu tonuri contrastante „liniștitoare” (alb, bej, crem).
 • Bej. Această nuanță clasică este imbatabilă în livingurile moderne. Cu ajutorul acestuia, puteți crea un interior foarte cald și confortabil, care este puțin probabil să se demodeze.
 • Maro. Culoarea maro la modă are cam același efect. Aparține clasicilor, așa că îl puteți folosi în siguranță, fără a vă teme de pierderea rapidă a relevanței.
 • Violet. Această nuanță a intrat recent la modă. Este o soluție excelentă pentru persoanele active și vesele care preferă culorile „vii” și bogate.
 • Galben. Această culoare nu poate fi atribuită paletei tradiționale din designul camerei de zi, dar cu ajutorul ei puteți sparge toate stereotipurile obișnuite asociate cu această cameră.
 • Gri. Această culoare, ca și paletele clasice, este în tendințe de ceva timp. Dar trebuie avut în vedere că nu puteți exagera cu el, altfel ansamblul se va dovedi prea plictisitor.

Idei de design modern

După cum am menționat mai sus, în realizarea unui interior modern, armonios, puteți folosi combinații extraordinare de culori, combinații de materiale complet diferite și chiar elemente îndrăznețe și atrăgătoare, cu modele sau imprimeuri contrastante. Totul depinde numai de preferințele proprietarilor și de simțul stilului lor. Să luăm în considerare mai detaliat ce componente joacă un rol dominant în interioarele moderne la modă.

Articole de decor

Cel mai obișnuit și indispensabil obiect de decor în livingul modern (și multe alte încăperi) sunt draperiile. Aceste atribute joacă nu doar un rol decorativ, ci și un rol funcțional. Acestea protejează spațiile de razele enervante ale soarelui și de privirile indiscrete de pe stradă. În ceea ce privește scopul decorativ al perdelelor, merită remarcat faptul că, datorită acestora, puteți completa cu ușurință interiorul sau chiar schimba radical imaginea acestuia.

Pentru ansambluri mai elaborate și mai pompoase, se recomandă alegerea unor pânze dense și solide care să demonstreze bogăția și luxul mediului. În interioare mai delicate și mai modeste, se recomandă să atârnați opțiuni luminoase și aerisite.

Nu te poți lipsi de perne decorative într-un living modern. Aceste detalii pot fi asortate la orice stil. Deci, pentru ansamblurile high-tech, modelele originale cu imprimeuri geometrice sau combinațiile simple de două sau trei suprafețe monofonice (de exemplu, alb-negru) sunt ideale.

În selecția decorului, stilul interiorului joacă unul dintre cele mai importante roluri. De exemplu, detaliile de cristal arată grozav în setările clasice. Și acest lucru este valabil nu numai pentru lămpi și lămpi, ci și figurine sau figurine mici care pot fi așezate pe masă, mese laterale și alte suprafețe stabile.

Dacă ambiția ta este de a crea un interior luxos și opulent, atunci ar trebui să obții panourile de marmură de neegalat. Ele arată organic în multe stiluri de camere moderne, făcându-le mai respectabile și mai estetice. Desigur, nu ar trebui să le instalați pe toți pereții din cameră. Este mai bine să le alocați o suprapunere.

Iluminat

Iluminatul este foarte important în interiorul unui living modern și nu contează în ce stil este realizat.

Astăzi, designerii sunt sfătuiți să apeleze la următoarele corpuri atractive care pot oferi o iluminare suficientă și de înaltă calitate a spațiului disponibil:

 • Spoturi. Puteți alege opțiuni cu direcție și luminozitate reglabile.
 • Lumini pe șenile care sunt complementul perfect pentru tendințele stilistice moderne.
 • Candelabre suspendate și de tavan.
 • Aplice elegante.
 • Lămpi de podea înalte din lemn, metal forjat sau cromat.
 • Lămpi de perete.
 • Electrocasnice încorporate (în pereți, tavane, podele și chiar în mobilier).
 • Lămpi de masă (pentru mese laterale și rafturi în hol).

Textile

În ceea ce privește textilele din interior, designerii permit să se realizeze diverse experimente cu acesta. Unele detalii țesute pot prelua rolul de accente luminoase ale ansamblului.

De exemplu, într-o încăpere plictisitoare gri pal sau alb ca zăpada, pernele bogate și atractive în mov, roșu, violet sau albastru deschis își vor găsi locul. Pe ele pot fi aplicate modele și imprimeuri contrastante, care nu vor strica deloc imaginea sălii. Dacă mobilierul tapițat nu este realizat în culoarea dorită, atunci acesta poate fi completat cu huse speciale. Din fericire, în magazinele moderne, aceste gadgeturi practice pot fi selectate din orice material și cu orice schemă de culori.

Nu uitați că culoarea și textura draperiilor și tulului ar trebui să se potrivească cu stilul și culoarea interiorului.

Designerii recomandă alegerea pânzelor care ar diferi de decorarea pereților din hol prin cel puțin câteva tonuri, altfel interiorul riscă să se „contopească” și să devină prea „bland”. Poti apela si la tandemuri contrastante, mai ales cand vine vorba de stilul modern al livingului. Dacă doriți să folosiți țesături prea colorate și atrăgătoare pentru perdele, atunci ar trebui să fiți atenți cu ele și să le agățați în camere cu stilul potrivit. Într-un ansamblu clasic, este puțin probabil să arate astfel de opțiuni.

Covoarele de podea pot fi folosite în livingurile moderne. Acestea pot fi rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare și chiar covoare. De asemenea, mulți cumpărători cumpără astăzi pânze de lux sub formă de piei de animale sălbatice. Alegerea unui model potrivit depinde de stilul interiorului și de orientarea culorii acestuia.

Exemple frumoase

Într-un mediu confortabil cu o suprafață de 17 mp. m, puteți pune o canapea ușoară și fotolii ușoare și, de asemenea, puneți o masă neagră lucioasă în centru între ele. Instalați un dulap alb, rafturi și dulapuri în spatele acestor părți și, de asemenea, agățați un televizor. Finalizați ansamblul cu perdele de ciocolată, perne contrastante, flori proaspete și un covor alb.

Într-o cameră modernă cu pereți albi și tavan, va fi interesant să priviți un laminat de nuanță creme brulee. Decorează unul dintre tavane cu panouri din lemn deschis la culoare și atârnă un televizor pe ele. Așezați o canapea joasă gri și fotolii albastre în fața tehnologiei. Finalizați interiorul cu perne albastre, covoare asortate și nuanțe romane pastelate pe ferestre.

O sufragerie interesantă și scumpă poate fi amenajată și într-o casă de lemn. Pe fundalul plăcilor albe și a unei podele din lemn de culoare deschisă, o canapea plinuță lăptoasă, o măsuță de cafea albă cu blat de sticlă, scaune albe ca zăpada cu perne întunecate, dulapuri mici din lemn maro moale și un șemineu mare alb cu lumânări negre decorative va arata grozav. Completați acest interior non-trivial și opulent cu perdele gri, un covor maro-gri și un candelabru de tavan cu nuanțe translucide negre.

Mai sus, a fost menționat despre popularitatea violetului „viu”. O canapea și un fotoliu de o culoare asemănătoare își vor găsi locul în living, finisat cu panouri care imită o structură din lemn. Așezați un laminat cu 2 benzi pe podea și lăsați tavanul alb sau bej.O masă din lemn de culoare închisă cu o inserție de sticlă va arăta bine împotriva mobilierului tapițat. Completați un astfel de ansamblu original cu un candelabru de tavan întunecat, imitând forjare, și perne decorative în ciocolată, alb și alb-negru.

Sfaturi interesante pentru amenajarea unei camere de zi pot fi văzute în următorul videoclip.

1 Comentariu
0

În orice hol, ar trebui să cumpărați o trusă.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila