Camera de zi în tonuri de bej: caracteristici de design

Conţinut
 1. Psihologia culorii
 2. Nuanțe la modă
 3. Cum se combină cu o altă gamă?
 4. Alegerea designului stilistic
 5. Pereți și podea
 6. Mobila
 7. Perdele
 8. Textile si accesorii
 9. Idei de design modern

În designul modern al camerelor de zi, bejul este adesea folosit: spre deosebire de nuanțele pestrițe și luminoase, creează o atmosferă confortabilă în cameră cât mai armonioasă și conferă camerei un aspect elegant. Camerele de zi bej arată grozav în casele mari și apartamentele mici. Designerii recomandă utilizarea acestui ton în proiectarea pardoselilor, pereților sau tavanelor. Un interior cu decor bej este perfect pentru orice stil: acest lucru face nuanța universală și populară.

Psihologia culorii

Bejul în paleta de culori este considerată cea mai calmă nuanță. El este perceput pozitiv de către o persoană și este capabil să relaxeze sistemul nervos cât mai mult posibil după o zi grea de muncă. Pentru mulți, o cameră de zi în tonuri de bej este asociată cu confortul casei și cu o atmosferă de liniște.

Mai des, designul sălii în culori bej și maro este ales de oameni cu creativitate bogată și spirit antreprenorial.

În același timp, mulți proprietari consideră un astfel de interior ca fiind cotidian și monoton. Dar dacă camera de zi este diluată cu un fundal strălucitor și plină de contrast, camera se va transforma într-un adevărat paradis în care vă puteți relaxa pe deplin și vă puteți elibera de stres cu o ceașcă de cafea.

Tonul bej nu numai că este ușor de perceput de ochi, dar este și capabil să extindă vizual camera, umplând spațiul cu o căldură și ușurință deosebite.

În plus, camera de zi în culori ciocolată și bej este caracterizată de note aristocratice. Prin urmare, acest design este preferat de oamenii care iubesc totul scump și exclusiv.

Nuanțe la modă

Bejul este un ton universal în decor, decorează frumos toate suprafețele camerei de zi, reprezentate de o selecție uriașă de nuanțe. Datorită acestei caracteristici, designerilor se deschid oportunități grozave în întruchiparea unor idei interioare neobișnuite.

Până în prezent, cele mai populare culori bej sunt:

 • Nisip. Se prezintă în culoarea grâului cald și rece. Bejul ciocolată, cafeaua și albul pot completa nuanța nisipoasă. În același timp, este mai bine să alegeți bej bogat pentru pereți, iar podeaua și mobilierul ar trebui să fie din lemn natural. Laminatul de culoare wenge arată frumos în camera de zi.
 • Galben. Este folosit în principal pentru decorarea camerei. Acestea pot fi perdele, vaze, perne sau lămpi.
 • Fildeş. Această nuanță oferă sufrageriei un aspect luminos și aerisit, împrospătează bine atmosfera. Este folosit pentru finisarea pardoselilor și ca o completare principală la materialele de origine naturală. Perdelele de in, canapelele și fotoliile cu tapițerie din piele arată neobișnuit în această culoare.
 • Caisă. Una dintre nuanțele delicate, asemănătoare cu grâul și maro. Practic, tonul caise este ales pentru sufrageriele cu ferestre mari care dau spre latura de nord.
 • Cremă. Designerii folosesc acest ton pentru decorarea pereților. Arata bine, fiind culoarea mobilierului, a textilelor si a tavanului. Pentru a da originalitate sufrageriei, nuanța crem este combinată cu elemente decorative de culori mai închise.

Cum se combină cu o altă gamă?

Tonul de bej merge bine în combinație cu alte nuanțe ale paletei de culori. Datorită jocului neobișnuit de culori, puteți obține un design dinamic, colorat sau calm.Dacă intenționați să proiectați un living cu o atmosferă relaxantă, vă recomandăm următoarele duete:

Bej și ciocolată

Cea mai populară combinație în design modern. O astfel de gamă discretă poate fi exprimată în tapet, tapițerie sau perdele. Soluția potrivită pentru interiorul sufrageriei ar fi o măsuță de cafea de culoare ciocolată și o pardoseală bej deschis. Același lucru este valabil și pentru tapițeria mobilierului: ar trebui să fie neutră.

Combinație gri și bej

Pentru camerele de zi spațioase, un ton luminos este potrivit; pentru camerele cu o suprafață mică, trebuie să utilizați decorațiuni cu accente de gri deschis. Nu este de dorit să alegeți culori gri bogate în decorarea tavanului și a pereților, deoarece tavanul camerei poate scădea vizual. În acest caz, inserțiile individuale de nuanțe de verde sau măsline vor deveni un plus original la design. Ele vor ajuta la diluarea teribilității și teribilității situației.

Albastru

Paleta albastră (albastru, turcoaz) cu culoare bej subliniază în mod favorabil designul sălii, îl mărește vizual și îl reîmprospătează. O atenție deosebită este acordată decorului modelelor albastre de pe perne, covoare și perdele. În acest caz, nuanțele de albastru pot fi subliniate prin contraste de nuanțe violet. Tavanele sau pereții de lavandă pot însufleți camera de zi.

Fucsie

Fuchsia este considerat contrastul ideal de bej. Pentru un design unic, se recomandă folosirea unui contrast mai mare sub formă de tapițerie pestriță a mobilierului.

În același timp, perdelele într-o nuanță fucsia vor arăta proaspete și atrăgătoare.

Alte

Pentru iubitorii de decor colorat, o adevărată descoperire va fi folosirea tonurilor de lămâie, aurii și visiniu. Detaliile luminoase din interior sunt potrivite pentru camerele de zi spațioase, cu ferestre mici. De exemplu, ornamentul roșu arată frumos pe un fundal bej. În acest caz, trebuie să vă asigurați că culorile contrastante sunt prezente cu moderație. Pentru aceasta, sunt potrivite mici modele roșii pe pouf sau covor. O soluție neobișnuită este considerată a fi mobilarea camerei cu mobilier din lemn roșu scump.

Indiferent de combinația de culori aleasă pentru decorarea unui living bej, trebuie să respectați întotdeauna regula: decorul este format dintr-un obiect mare sau mai multe obiecte mici. De exemplu, pot fi perdele, o pătură sau rafturi cu vaze. Nu trebuie să uităm de suprafața mobilierului.

Este recomandabil să acordați preferință culorii bej: ar trebui să fie dominanta stilului de sufragerie.

Alegerea designului stilistic

Un living bej arată mai bine într-un stil clasic, pentru care este importantă o combinație de culori bogate și deschise. De regulă, în acest caz, pentru decorul său se alege decorarea delicată a pereților, podeaua de culoare ciocolată și mobilierul cu tapițerie ușoară.

Dacă proprietarii de case iubesc designul cu materiale naturale, stilul rustic va fi o opțiune câștigătoare pentru ei. Într-un astfel de interior este permisă decorarea pereților cu piatră decorativă, iar mobilierul devine simplu (fără decorațiuni). Puteți agăța perdele de culoarea grâului pe ferestre și le puteți completa cu perdele de in bej.

Recent, a fost foarte popular stilul minimalismului, în care camera bej nu trebuie să fie aglomerată cu un număr mare de obiecte. Designul este minimal și monocromatic. Este necesar în acest stil să evitați cumpărarea de mobilier de formă geometrică neregulată.

De asemenea, configurația îngustă nu se va potrivi în aspectul general al camerei. În ceea ce privește pardoseala și ferestrele, acestea sunt decorate minimal. Un mic covor și draperii ușoare simple vor fi suficiente pentru a decora camera de zi.

Soluția originală a sufrageriei bej este considerată a fi utilizarea stilului Art Nouveau, datorită căruia chiar și cea mai mică cameră se va transforma într-un colț modern și confortabil pentru relaxare. Pentru un astfel de interior se recomandă finisarea cu materiale care diferă ca culoare și textură.Picturile, decorațiunile de mozaic, grafica variată și abstracția sunt considerate un decor minunat pentru camera de zi în acest design.

Pentru a umple camera cu note neobișnuite, designerii recomandă utilizarea combinațiilor de bej cu nuanțe aurii. De exemplu, acestea pot fi modele aurii pe vaze și decorațiuni pentru lămpi.

Pereți și podea

Pereții din camera de zi bej pot fi decorați în diverse moduri. Cele mai potrivite opțiuni sunt tencuiala decorativă și tapetul. Este bine dacă mai multe nuanțe de bej sunt folosite simultan în decorarea pereților.

Pentru a sublinia frumos paleta neutră, se recomandă utilizarea inserțiilor separate din piatră sau lemn natural în design. Tapetele texturate sunt considerate o soluție bună. Pentru a preveni ca culoarea pereților livingului să fie plictisitoare, aceasta trebuie combinată cu obiecte luminoase și bogate (mobilier sau textile).

Este mai bine să faceți podeaua din laminat sau linoleum în nuanțe închise.

Mobila

O atenție deosebită în designul camerelor de zi este ocupată de alegerea mobilierului. Culoarea sa în design poate domina sau se poate amesteca perfect cu fundalul general. Ambele opțiuni sunt bune pentru decorarea interioară. Dacă doriți să reînviați puțin decorul și să îi oferiți un contrast, este mai bine să alegeți modele strălucitoare.

În ceea ce privește nuanțele similare sau identice în modulele de mobilier și decor, acestea permit umplerea încăperii cu liniște și confort. O opțiune bună este amenajarea camerei folosind mobilier contrastant. Paleta luminoasă trebuie completată cu module întunecate. În livingurile mici, este bine să folosiți canapele ușoare, acestea vor ajuta la compensarea lipsei facturii și vor da spațiului lejeritate.

Este de remarcat faptul că toate structurile corpului trebuie achiziționate din lemn natural: scaunele din piele și mesele masive de stejar vor arăta solide în cameră.

Perdele

Decorarea ferestrelor în camerele de zi bej ar trebui făcută cu țesături naturale. Se recomandă să acordați preferință mătăsii și inului. O mare varietate de culori pot fi combinate în perdele. De exemplu, o perdea galbenă sau caise, completată de un model de smarald, cer sau portocaliu, este considerată o opțiune bună. Perdelele bej decorate cu ornamente aurii arată și ele grozav.

Este important ca ferestrele decorate să iasă în evidență pe fundalul decorațiunii pereților. Dacă camera de zi este spațioasă, puteți achiziționa perdele opace și puteți instala iluminare puternică pentru aceasta. Dacă camera este mică, trebuie să i se acorde ușurință și aerisire, perdele transparente din țesături naturale vor ajuta în acest sens. Perdelele sunt alese în conformitate cu stilul camerei.

Mărimea ferestrelor joacă, de asemenea, un rol important. Pentru deschiderile spațioase, draperiile cu volane și volane sunt considerate relevante; dantelă și țesături transparente sunt destul de potrivite pentru ferestrele mici.

Textile si accesorii

O componentă obligatorie a oricărui design este decorul camerei. Livingul în ton de bej poate fi decorat cu covoare moi, pături tricotate din lână, precum și tablouri în rame aurite. Coșurile de răchită, vazele, figurinele neobișnuite vor fi articole de interior potrivite.

Pentru a alege accesoriile potrivite pentru hol, este necesar să se țină cont de designul general al camerei, stilul de decorare și culorile predominante. Cel mai adesea, astfel de camere de zi sunt pline cu obiecte pestrițe, în timp ce acestea nu ar trebui să fie mari și prea luminoase. Textura materialului poate fi lucioasă, în relief (mătase), mată.

Idei de design modern

Holul ocupă un loc special în apartament, interiorul acestei camere trebuie să fie decorat elegant și frumos. Pereții bej arată neobișnuit în camera de zi. Ele vă permit să „întindeți” vizual înălțimea tavanului și să umpleți spațiul cu o atmosferă de căldură acasă. În acest design, tavanul și pereții ar trebui să fie finisați în aceeași culoare. În acest caz, este mai bine să instalați podeaua într-o culoare deschisă și este de preferat să decorați tavanul cu inserții albe.

Pentru o structură suspendată, se recomandă folosirea unor pânze cu suprafață lucioasă, finalul acestei compoziții va fi o măsuță de cafea neagră.

O opțiune grozavă ar fi o combinație de pereți decorați cu tapet cu modele și un tavan în ton de bej. În acest caz, pereții pot fi decorați cu tapet din catifea sau piele de căprioară. Livingul poate fi decorat in mai multe nuante de bej. Acest lucru va extinde vizual camera și o va face unică.

Mobilierul alb și podeaua laminată întunecată arată neobișnuit în acest design. Puteți agăța perdele aurii la ferestre. Este recomandat să completați interiorul cu obiecte de decor mici și covoare mici ușoare.

Pentru informații despre cum să decorați și să echipați un living în culori bej, vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu

Vor fi, de asemenea, câteva lămpi de podea în culoarea acestui interior.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila