Alegerea tablourilor frumoase și elegante pentru camera de zi

Conţinut
  1. Particularități
  2. Vizualizări
  3. Material
  4. Dimensiuni (editare)
  5. Culori pentru sufragerie
  6. Stil și decor
  7. Pe care să o aleg?
  8. Sfaturi de design
  9. Exemple și opțiuni frumoase

Dacă nu știi să decorezi camera de zi, atunci alege tablouri. Din fericire, acum puteți găsi o opțiune pentru orice stil care va arăta organic în interiorul camerei.

Particularități

Pozele sunt bune pentru că nu ocupă metri liberi. Întregul spațiu poate fi folosit la propria discreție. Peretele încă nu este folosit în alt mod, ceea ce înseamnă că poate fi ocupat cu tablouri de diferite dimensiuni. Ele vă vor ajuta chiar să ascundeți orice imperfecțiuni, nereguli sau pete, de exemplu. Doar agățați tabloul la dimensiunea potrivită și nu trebuie să lipiți din nou tapetul.

Un alt plus important este că tablourile sunt prezentate în diferite categorii de preț, ceea ce înseamnă că fiecare poate găsi ceva pe placul său și nu depășește bugetul.

Îl puteți cumpăra ca creație a unui tânăr autor, care, poate, după câțiva ani, va deveni de zece ori mai scump, sau vă puteți descurca cu o reproducere Van Gogh sau Monet.

Vizualizări

Pentru sală, puteți alege diferite tablouri, sau chiar să folosiți propriile fotografii sau desene.

Material

În primul rând, picturile din camera de zi pot fi realizate din diferite materiale. Acest lucru este valabil atât pentru pânză, cât și pentru vopsele. Artiștii pictează pe hârtie simplă, tapiserie și scânduri de lemn. Dar opțiunea tradițională este încă picturile simple în ulei pe pânză.

În ceea ce privește vopselele, cele mai strălucitoare sunt pânzele pictate cu acril sau ulei. Imagini mai delicate se obțin atunci când se lucrează cu acuarele. Într-un interior monocrom, imaginile desenate cu cerneală sau creion arată bine.

În zilele noastre sunt populare și diverse postere sau imagini imprimate pe o imprimantă 3D. Ele arată neobișnuit și vor decora perfect o pepinieră sau o cameră într-un stil modern.

Dimensiuni (editare)

Un apartament mare sau mic este, de asemenea, important.

Principiul de selecție este de obicei foarte simplu: cu cât camera este mai spațioasă, cu atât dimensiunea imaginii care poate fi aleasă pentru a o decora este mai mare.

De asemenea, puteți folosi tablouri modulare interesante. Ele reprezintă o imagine împărțită în mai multe părți. Cu toate acestea, în loc de picturi modulare într-o cameră spațioasă, puteți oricând să agățați mai multe mici, creând o compoziție interesantă.

Dar pentru o cameră mică, este mai bine să găsiți o imagine mică într-un cadru îngrijit.

Cu imaginea potrivită, poți chiar să schimbi aspectul camerei. Pentru a face acest lucru, merită să ridicați o pânză într-o cameră de zi cu un model vertical. Dar imaginile cu modele orizontale vor face camera mai largă vizual.

Culori pentru sufragerie

De asemenea, este important să alegeți schema de culori potrivită. Cel mai adesea, un tablou este doar o piesă de decor, așa că toate celelalte detalii ar trebui să se adapteze la ea și nu invers. Pictura ar trebui să fie combinată cu mobilier, tapet și perdele. Este deosebit de important să luați în considerare culoarea peretelui de care atârnă pictura. Puteți alege o imagine care pare să devină parte din acest fundal sau puteți utiliza pânza ca un accent luminos pe fundalul unui perete bej.

Ceea ce cu siguranță nu ar trebui să faceți este să atârnați o imagine ușoară pe un fundal prea luminos sau, dimpotrivă, pe un fundal întunecat. Ea va fi invizibilă și neremarcabilă în acest caz.

Dacă nu vă puteți decide ce schemă de culori să alegeți pentru decorarea unei camere, opriți-vă la alb-negru sau pastel.În aproape toate cazurile, o astfel de decorare se va potrivi cât mai bine în interiorul camerei.

Stil și decor

Portretele și peisajele sunt potrivite pentru aproape orice stil de decorare interioară. Pentru fiecare dintre direcții, se obișnuiește să-și aleagă propriile detalii.

Minimalism

Dacă alegeți minimalismul, atunci veți iubi abstracțiile strălucitoare sau opțiunile modulare elegante. De asemenea, puteți alege o imagine în care un obiect de recunoscut este situat pe un fundal simplu. De exemplu, o crenguță de orhidee sau o lalea într-o vază. Imaginea poate fi fie detaliată, fie o simplă abstractizare.

De asemenea, imaginile monocrome sau aceleași fotografii reținute se potrivesc perfect în acest stil. Arată bine atât într-o cameră luminoasă ascetică, cât și pe fundalul unui perete luminos.

Clasic

În ciuda popularității picturilor într-un stil modern, clasicii rămân relevante. Dacă apreciezi arta veche și academică, atunci îți poți decora camera de zi cu una dintre reproducerile picturilor clasice. Sau pur și simplu ridicați o imagine simplă și de înțeles a unei păduri sau a unui oraș adormit.

Și pentru ca imaginea să se potrivească în interior în stil clasic sau modern, ar trebui să alegeți și un cadru potrivit. De exemplu, din lemn sau decorat cu aurire sau modele.

Mansarda

Într-o cameră în stil mansardă, imaginile luminoase în stilul pop art par interesante. Sunt colorate, vizibile și recunoscute la prima vedere. Și în loc să cumpărați un tablou scump cu Marilyn Monroe, trebuie doar să cumpărați un poster sau un poster elegant.

Diverse peisaje pictate în ulei sau acuarele arată bine și într-un studio spațios. Pe fundalul unui zid de cărămidă, o astfel de pată de culoare strălucitoare arată organic.

Dacă locuiești într-o garsonieră cu o cameră de zi în stil mansardă, îți poți decora camera cu tablouri colorate pictate manual. Eliberează-ți artistul interior și creează ceva vibrant, indiferent de reguli și restricții.

O astfel de imagine color va atrage atenția și va deveni un decor interior luminos și original.

stil scandinav

Multora le place și stilul scandinav. Peisajele florale elegante, picturile care înfățișează marea sau florile vor decora camera de zi cu un interior ușor și mobilier din lemn. Iar pentru a te scufunda în atmosfera rece a Scandinaviei, pereții pot fi decorați cu imagini cu fiorduri, ghețari sau păduri din nord.

Pe care să o aleg?

Atunci când alegeți, stilul joacă un rol important. Deci, într-o cameră decorată în stil englezesc, o imagine în stilul „Clasic” va arăta cel mai bine, iar într-o cameră de zi pe jumătate goală este mai bine să atârnați imagini simple, fără o abundență de detalii desenate.

Asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea camerei, precum și combinația de pânze cu mobilier. Deci, de exemplu, pentru a face canapeaua să pară mai mare, puteți agăța mai multe tablouri mici deasupra ei.

Sfaturi de design

Alegerea unui tablou pentru sufragerie nu este atât de dificilă. Este mult mai dificil să combinați mai multe imagini deodată într-o cameră de zi.

Cel mai simplu mod este de a compune o compoziție din diferite picturi. Ele pot fi executate în tehnici diferite, dar în același timp trebuie combinate între ele.

Dacă agățați mai multe tablouri ale autorului, atunci este mai bine să le așezați unul lângă celălalt. De asemenea, puteți cumpăra aceleași rame pentru ei.

Atunci când alegeți reproduceri ale picturilor celebre, acordați atenție calității și detaliilor. Nici măcar o reproducere ieftină nu ar trebui să arate ca una de-a dreptul ieftină.

Agățarea fără gânduri în sufragerie a imaginilor este, de asemenea, o greșeală. Înainte de a compune orice compoziție din ele, gândiți-vă la ea și luați în considerare modul în care amplasarea picturilor va schimba percepția asupra interiorului.

Tablourile mari, de exemplu, se recomandă să fie agățate la o distanță decentă unele de altele.

Acest lucru se face astfel încât fiecare imagine să poată fi vizualizată separat, iar imaginile de pe ele să nu se îmbine. Picturile modulare sunt o excepție.

Dacă doriți să atârnați o singură imagine, atunci o imagine strălucitoare, plasată în centru, va fi potrivită.Și pentru a umple spațiul gol, dimpotrivă, merită să așezi mai multe tablouri pe perete.

De asemenea, puteți selecta imagini în funcție de subiectul lor. Deci, de exemplu, deasupra zonei de luat masa există un loc pentru naturi moarte cu fructe proaspete, iar un peisaj va decora locul pentru relaxare, care ar trebui să fie ales în funcție de schema de culori.

Înainte de a agăța o poză în camera de zi, țineți cont de toate aceste lucruri mici, verificați dacă imaginea este potrivită pentru tema și dacă va completa bine interiorul și nu va arăta ca un obiect străin în cameră.

Exemple și opțiuni frumoase

Un tablou frumos poate servi nu numai ca decor într-un apartament, ci și ca un instrument util pentru zonarea unui spațiu sau ascunderea anumitor probleme.

Deci, de exemplu, dacă unul dintre pereții apartamentului este întunecat sau întreaga cameră pare prea posomorâtă, puteți revigora ușor interiorul cu un detaliu ușor. Acest exemplu va atrage pe toți cei care nu doresc să locuiască într-o cameră mică întunecată.

De asemenea, puteți dilua un interior simplu cu un accent luminos, de exemplu, o pânză impresionistă.

„Peretele artistic” poate fi numit o soluție de design neobișnuită. Această mișcare este folosită de mulți iubitori de artă. În acest caz, întregul perete este decorat cu imagini de la tavan până la podea. Cel mai bine este să alegeți produse în aceeași temă sau în aceeași schemă de culori.

Dacă intenționați să atârnați pânza într-un interior în stil clasic, atunci este mai bine să alegeți aranjamentul standard al pânzelor. Într-un interior clasic, picturile sunt atârnate simetric și îngrijit. Cea mai bună locație este deasupra canapelei. În ceea ce privește picturile în sine, sunt potrivite portretele sau peisajele pictate în ulei.

Dacă, după ce ați plasat o poză, peretele vi se pare gol, atunci îl puteți completa cu mai multe tablouri mai mici.

Mulți oameni nu vor să-și decoreze camera cu un tablou, pentru că pentru aceasta vor trebui să facă o gaură în perete. Acest lucru poate fi evitat prin simpla așezare a tabloului pe un raft sau pe masă. În acest caz, principiile de selecție sunt în continuare aceleași.

Pentru cei care știu să creeze frumusețe cu propriile mâini, puteți agăța un desen frumos realizat manual în fața tuturor.

Chiar dacă nu știi să desenezi ca un profesionist, poți oricând să creezi o simplă abstractizare pe hârtie. Ei bine, sau încredințează această afacere copilului tău.

Acum există mulți creatori talentați care creează în mod constant piese de artă vibrante demne să-ți decoreze camera de zi. Alege orice iti place si foloseste-l pentru a-ti decora interiorul. Camera va străluci imediat cu noi culori.

Pentru informații despre cum să alegi tabloul potrivit pentru casa ta, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila