Camera de zi într-un stil modern: caracteristici ale aspectului unei camere cu o suprafață de 18 mp. m

Conţinut
 1. Particularități
 2. Combinarea camerelor
 3. Zonarea
 4. Culori și decor
 5. Sfaturi de design
 6. Ziduri
 7. Tavan
 8. Podea
 9. Mobila
 10. Exemple frumoase și idei elegante

Camera de zi - o cameră disponibilă în fiecare locuință: un apartament într-o clădire cu mai multe etaje, o clădire suburbană privată. Este recunoscut pe drept drept cel mai funcțional și util: nu numai gospodăriile, ci și oaspeții, prietenii și rudele lor petrec mult timp în ea. Astăzi vom vorbi despre cum să decorați frumos și armonios o sală cu o suprafață de 18 mp. m.

Particularități

Datorită celei mai mari game de materiale de finisare și piese de mobilier, proprietarii moderni de apartamente și case au posibilitatea de a-și decora casele în absolut orice fel. Mulți dintre ei preferă astăzi un stil modern în designul lor interior.

O suprafață de 18 metri este considerată mică, deși în apartamentele de astăzi există și holuri mai compacte (alungite, pătrate). De regulă, camerele de zi de astfel de dimensiuni sunt prezente mai des în casele „Hrușciov” și în casa panoului stereotip.

Mobilierul unei astfel de zone trebuie gandit competent si atent, tinand cont de toate zonele functionale si de piesele de mobilier necesare. Interioarele moderne ale caselor private pot fi învinse în mod eficient cu diverse acoperiri de perete, schimbând vizual aspectul. De exemplu, utilizarea tapetului cu dungi verticale va ridica vizual tavanul, iar folosirea dungilor largi va face camera mai alungită.

Se recomandă ca un ansamblu futurist să fie mai atractiv și mai luminos folosind un număr mare de surse de lumină.

Caracteristica principală a mobilierului modern este un număr suficient de culori deschise și neutre, care trebuie completate în mod competent cu iluminare naturală și artificială. În cea mai mare parte, aceste setări prezintă detalii din metal, sticlă și plastic, ceea ce este o caracteristică a soluțiilor stilistice moderne.

Toate aceste materiale arată grozav într-o singură combinație, formând o imagine originală și atentă a camerei. Nu uitați de suprafețele lucioase și de obiectele perfect modelate. Astfel de elemente se găsesc cel mai adesea în stilurile interioare moderne.

Combinarea camerelor

Destul de recent, combinarea diferitelor camere într-un singur spațiu funcțional părea a fi ceva nestandard și chiar sălbatic. Astăzi, astfel de soluții de design într-un apartament cu o cameră și două camere sunt destul de comune. Se găsesc destul de des, deoarece vă permit să economisiți spațiu liber în casa dvs. și să o facă mai utilă.

Holurile sunt adesea combinate cu o zonă de luat masa, care este de obicei situată în bucătărie, precum și cu zonele de dormit și șemineu. Desigur, rolul principal în astfel de camere este jucat de zona de oaspeți cu o canapea și fotolii.

Aici este important să zonați corect, astfel încât spațiul să nu pară supraîncărcat și inconfortabil.

O masă cu scaune ușoare este o soluție bună pentru zona de zi. Un astfel de mobilier trebuie amplasat astfel încât să nu interfereze cu trecerea și să nu aibă dimensiuni prea impresionante.

În ceea ce privește dormitorul din hol, astăzi această amenajare este considerată destul de confortabilă și funcțională. De exemplu, o opțiune bugetară este de a proiecta un mic etaj al doilea în camera de zi sub forma unui pat. Poate fi instalat pe un birou de calculator (dacă există unul în cameră) sau peste o zonă de relaxare.

Dacă camera dvs. de zi are 18 mp.m are o formă dreptunghiulară, care este un parametru caracteristic pentru clădirile de apartamente din seriile 137 și 606, este mai bine să-l extindeți vizual, astfel încât să nu pară înghesuit, mai ales dacă combinați diferite zone funcționale în această cameră. Pentru a face acest lucru, puteți apela la lipirea pereților îngusti cu tapet în culori deschise și a celor largi cu altele mai închise.

Zonarea

Zonarea este o tehnică de proiectare pentru aranjarea tuturor elementelor interioare, care este indispensabilă în camerele de zi multi-tasking care combină funcția de zonă de recreere, dormitor, bucătărie și zonă de lucru. Cele mai comune metode de zonare care aparțin clasicilor împărțirii spațiului sunt următoarele soluții:

 • Împărțiți vizual suprafața în 18 mp. m poate fi realizat folosind diferite materiale de finisare. Ele pot varia ca culoare și textura. Zona șemineului ar trebui să fie relaxantă și liniștitoare, așa că ar trebui să fie decorată cu tapet în culori pastelate sau acoperiri de cărămidă imitație, iar restul pereților trebuie tencuiți în tonuri contrastante.
 • Diverse materiale de finisare a podelei sunt o modalitate eficientă de zonare. Astfel de tehnici sunt deosebit de comune în garsoniere. Dacă timpul și banii permit, pot fi proiectate suprafețe stratificate care sunt perfecte pentru împărțirea unei încăperi.
 • Puțin mai rar, proprietarii împart spațiul din hol cu ​​ajutorul diferitelor nuanțe de acoperiri de tavan.: O opțiune obișnuită este un plafon cu etaje. Nu pare armonios peste tot, totuși, o nișă nu prea adâncă (fără o picătură ascuțită) cu iluminare adecvată este destul de potrivită pentru o cameră cu o suprafață de 18 mp. m.
 • Puteți împărți spațiul disponibil cu ajutorul luminii. Pentru aceasta, sunt potrivite lămpile spot sau de tavan, a căror iluminare va evidenția și separa vizual diferitele zone funcționale ale holului.
 • Astăzi în magazine puteți găsi pereți despărțitori frumoase și utile., cu ajutorul căruia se va putea separa una sau alta zonă din sufragerie. De asemenea, mulți oameni folosesc ecrane țesute pentru a împărți spațiul.

Culori și decor

Într-un stil modern, se obișnuiește să se folosească culori simple și concise, lipsite de imprimeuri colorate sau aranjamente florale. Toate nuanțele de alb sunt cele mai armonioase și mai atractive în ansamblurile moderne. Ele arată bogat și extind vizual spațiul, făcându-l proaspăt, ușor și aerisit.

Pe un fundal alb ca zăpada, obiectele de decor, pictate în nuanțe contrastante și suculente, arată deosebit de strălucitoare și bogate. De exemplu, vazele din plastic roșii sau galbene, ramele foto negre sau husele groase albastre de pe mobilierul tapițat vă vor atrage atenția, diluând astfel albul plictisitor al camerei.

Într-un stil modern, vopselele albe pot fi combinate cu suprafețe din lemn, care sunt detalii caracteristice direcției clasice.

Efectul frumos rezultat din astfel de combinații este ușor de explicat prin faptul că albul poate fi ușor combinat cu orice texturi și tonuri.

Contrastele ascuțite vor arăta bine și într-o cameră de zi modernă. De exemplu, poate fi o combinație strălucitoare de roșu și alb, negru și alb, bej și ciocolată neagră sau cenușă, precum și alte tandemuri similare. Cu ajutorul unor astfel de vopsele, puteți face interiorul camerei de zi dinamic și plin de viață.

Dacă nu vă plac astfel de contraste ascuțite, acestea vă irită, ar trebui să acordați preferință suprafețelor monocromatice. În designul unui living progresiv, puteți folosi nuanțe de gri. Cu toate acestea, ele trebuie diluate cu accente luminoase și detalii cromate. În caz contrar, ansamblul se poate dovedi a fi plictisitor și insipid.

În sălile elegante, executate în stil clasic, puteți utiliza următoarele articole de decor originale:

 • articole din ratan sau viță de vie;
 • vaze colorate din sticlă sau plastic vopsit;
 • șemineu decorativ gata făcut;
 • perdele și tul de culori reținute (fără modele strălucitoare și modele colorate);
 • covoare laconice de podea în nuanțe calme și contrastante (pot fi folosite și pentru a împărți vizual spațiul din hol);
 • oglinzi pe pereți, piedestale, fațade de cabinet;
 • obiecte mici din sticla, metal si lemn (figurine, vaze, figurine decorative).

Sfaturi de design

Stilul modern oferă proprietarilor posibilitatea de a experimenta cu îndrăzneală și de a apela la cele mai neașteptate combinații. Principalul lucru este să luați în considerare aspectul camerei și locația acesteia. De exemplu, într-o cameră de zi cu pasaj, se recomandă să plasați mobilierul de-a lungul pereților, lăsând liberă partea centrală a camerei, altfel va fi incomod să vă deplasați în ea. Să facem cunoștință cu câteva dintre nuanțele decorării camerelor de zi confortabile cu o suprafață de 18 mp. m.

Ziduri

Următoarele materiale pot fi utilizate pentru proiectarea pereților în interioare moderne:

 • tapetul lichid;
 • tapet din sticlă;
 • tapet metalic;
 • tapet nețesut sau din vinil (mai gros decât hârtia);
 • tencuiala decorativa si texturata;
 • vopsele monocromatice de înaltă calitate;
 • acoperiri care imită zidărie sau cărămidă;
 • cărămidă sau piatră (potrivit pentru ziduri puternice și fiabile);
 • panouri din plastic și gips cu ornamente în relief sau opțiuni simple netede;
 • panouri de perete din lemn.

Designerii recomandă acordarea de preferință materialelor de finisare în nuanțe de gri și alb. Ele pot fi diluate cu opțiuni maro închis, albastru închis și negru pentru a evidenția anumite obiecte din cameră (de exemplu, o canapea sau o masă).

Tavan

Într-un stil modern la modă și căutat, tavanul poate fi decorat în următoarele moduri:

 • lăsați-l doar alb (bej);
 • construiți o structură de gips-carton pe mai multe niveluri cu lămpi încastrate;
 • instalați tavane întinse (filme lucioase);
 • completați ornamentul tavanului cu bandă LED în jurul perimetrului sau în anumite zone;
 • într-o structură cu mai multe niveluri, instalați un tavan întins în centru și echipați-l cu lămpi.

Culoarea tavanului într-un living modern de 18 mp. m poate fi piersic pal, bej, crem, alb, lăptos sau galben pal. Opțiunile arată interesante în care acoperirile albe ca zăpada sunt combinate cu cele negre, formând un contrast foarte original și luminos.

Cu toate acestea, cu astfel de combinații, trebuie să fii atent pentru a nu reduce vizual tavanul și a-l reduce.

Podea

Într-o cameră de zi în stil modern, se recomandă utilizarea următoarelor pardoseli, care nu vor ieși în evidență din ansamblul general:

 • gresie lucioasă sau mată;
 • o podea laconica si monocromatica;
 • laminat fără sudură semilucioasă sau lucioasă în nuanțe de negru, alb, frasin, ciocolată neagră sau gri închis;
 • covor simplu.

Podelele pe mai multe niveluri arată deosebit de impresionante și originale în camerele de zi moderne. Cu ajutorul lor, puteți zona spațiul, îi puteți da un aspect special.

Dacă doriți să creați un ansamblu mai scump și mai luxos, ar trebui să apelați la materiale de podea care imită granitul sau marmura cu incluziunile sale contrastante caracteristice. Astfel de acoperiri, de regulă, nu sunt ieftine, dar arată și bogate și prezentabile.

Intr-o sala cu suprafata de 18 mp. m, puteți combina în siguranță diferite acoperiri de podea în nuanțe contrastante. De exemplu, plăcile bej sau laminatul fără sudură vor arăta bine în centrul camerei, iar nuanța de ciocolată a acestui material va arăta bine de-a lungul marginilor sale. Astfel de soluții de design arată original.

Mobila

Nu este un secret pentru nimeni că piesele de mobilier futuriste sunt adesea prezente în stil modern. Multe dintre ele seamănă cu modele neobișnuite din viitor, având nu numai forme geometrice ideale, ci și forme non-standard. Desigur, asta nu înseamnă că nu poți pune mobilier standard într-un living modern.

Următoarele piese de mobilier vor arăta grozav în astfel de ansambluri:

 • coltar joase, rotunjite sau drepte, precum si fotolii tapitate cu piele naturala, piele ecologica sau piele;
 • piedestaluri suspendate cantilever și blaturi fără suporturi (astfel de modele sunt montate pe perete);
 • mese si mobilier tapitat pe picioare cromate si metalice;
 • mese de cafea si sufragerie cu blaturi din sticla si picioare cromate;
 • lămpi de podea înalte, lămpi cu picioare și bază metalice, abajururi deschise, precum și lămpi de pistă la modă cu suprafețe cromate;
 • noptiere simple cu suprafete lucioase si accesorii metalice lucioase;
 • dulapuri încorporate și rafturi pentru cărți și obiecte decorative.

Designerii recomandă plasarea unui număr mare de diverse electronice și gadgeturi moderne în astfel de camere.

Detalii ca acestea sunt completarea perfectă a stilului modern.

Exemple frumoase și idei elegante

Stilul modern se caracterizează prin faptul că este posibilă combinarea culorilor solide și a suprafețelor decorate cu imprimeuri diferite. De exemplu, pe fundalul pereților albastru pal sau alb, o canapea și pouf cu modele negre în carouri vor arăta organic. Într-un astfel de mediu, nișele crem deschis cu compartiment TV, lămpi duble încorporate și candelabre compacte metalice cu suprafețe cromate vor fi de asemenea perfect combinate.

Combinațiile de culori contrastante într-o cameră modernă sunt o soluție interesantă și luminoasă. În astfel de ansambluri, puteți avea mobilier tapițat alb și negru sau negru și bej, dulapuri bej și maro cu uși din sticlă și nișe puțin adânci cu margine de ciocolată neagră cu un compartiment TV. Puteți decora tavanul cu vopsele similare, făcându-l pe mai multe niveluri.

Pentru astfel de interioare, corpurile de iluminat încastrate sunt cele mai bune.

Combinațiile de nuanțe de cafea, alb ca zăpada și albastru arată deosebit de atractive și elegante în modelele moderne. De exemplu, pe fundalul pereților de culoarea cafelei cu lapte și a unui tavan alb, o canapea albă cu perne albastre va arăta organic, alături de ea merită să instalați perdele albastre și tul alb pe fereastră.

Zona de luat masa, daca exista una in camera, poate fi evidentiata cu tapet moale de piersici cu dungi albe. Pune o masă mică albă, scaune într-un astfel de loc și atârnă deasupra lor lămpi cromate cu pandantiv de forme rotunde.

Camera de zi într-un stil modern poate fi finisată cu tapet alb sau ipsos, unul dintre pereți poate fi decorat în siguranță cu acoperiri asemănătoare cărămizii reale. De exemplu, acesta ar putea fi spațiul din spatele unui televizor montat pe perete. Puneți o canapea de colț gri în fața lui și un dulap negru deschis lângă cotieră.

Completați ansamblul armonios cu un covor de podea bej, copaci vii în ghiveci și un candelabru de tavan rotunjit cu un finisaj întunecat lucios.

Într-un living mic, zona de dormit poate fi separată de ecrane cu lumină albă. Într-o cameră cu tencuială gri texturată și podea albă, această soluție va arăta foarte organică. Puteți dilua atmosfera cu nișe mici cu iluminare stacojie și o canapea din piele neagră cu perne decorative catifelate. Așezați laminat alb lucios sau gresie pe podea pentru a crea un contrast dramatic.

Pentru cum să vă planificați camera de zi, vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu

Tocurile de creioane se potrivesc bine într-un interior modern.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila