Prezentare generală a uscătoarelor de gunoi și a utilizărilor acestora

Prezentare generală a uscătoarelor de gunoi și a utilizărilor acestora
 1. Descriere și scop
 2. Producători de top
 3. Instructiuni de folosire
 4. Masuri de securitate

Când păstrați animalele de companie pe parcelele subsidiare personale și în ferme, una dintre condițiile principale pentru îngrijirea corespunzătoare este o cameră uscată, curată, cu o temperatură confortabilă. Într-o astfel de cameră, animalul este protejat de infecții, ciuperci, paraziți și insecte. Pentru scurgerea așternutului au fost folosite anterior diferite remedii populare, de exemplu, turbă mare, argilă. Acum, pentru acest lucru, pe piață, există o selecție largă de diferite mijloace moderne ecologice.

Descriere și scop

În încăperi și boxe pentru animale de companie, se folosesc uscătoare de așternut - sunt pulbere sau granule de bej deschis, alb. Componenta principală a acestui produs este un adsorbant - un produs care absoarbe umezeala. Poate fi argilă bentonită (montmorillonit) sau diatomit (pământ de diatomee) - o rocă sedimentară formată din resturi de alge diatomee. Ambele sunt minerale naturale naturale.

Diferiți producători adaugă hidrosilicat de calciu, bicarbonat de calciu, bacterii absorbante de amoniac, diverse uleiuri esențiale (pin, eucalipt, brad).

Montmorillonitul și diatomita sunt compuse în principal din particule încărcate negativ, în timp ce sărurile de metale grele și diverse toxine sunt formate din ioni pozitivi. Când interacționează cu umiditatea, pulberea se umflă și atrage particule pozitive. Acesta este principiul principal de funcționare al dezumidificatoarelor.

Această pulbere este împrăștiată în incinta pentru păstrarea vacilor, vițeilor, porcilor, păsărilor de curte. Să luăm în considerare ce efect se obține cu un astfel de dezumidificator.

Umiditatea ridicată în cameră este o sursă de reproducere a diferitelor microorganisme patogene și, într-adevăr, este un mediu inconfortabil. Instrumentul absoarbe excesul de umiditate, dezinfectează camera și acționează și ca fungicid, adică acest instrument poate fi folosit atât împotriva paraziților, cât și a insectelor dăunătoare.

Uleiurile conținute în desicant împrospătează aerul din cameră, absorb vaporii de amoniac și hidrogen sulfurat, care sunt o consecință a activității vitale a animalelor, și creează un efect de deodorizare, care facilitează respirația animalelor și previne apariția boli bronhopulmonare.

Pe lângă cele de mai sus, dezumidificatoarele sunt folosite pentru tratarea rănilor, a erupțiilor cutanate la animale, pentru a preveni mastita la vaci, pentru a stropi animalele tinere și, de asemenea, ca baie uscată pentru păsări.

La transplantarea vițeilor și purceilor nou-născuți, pulberea reduce elementul de stres la bebeluși, deoarece reduce sensibilitatea la mirosurile altor persoane.

Producători de top

Compoziția desicanților variază ușor de la producător la producător, dar toți au proprietăți absorbante puternice cu efecte antibacteriene.

Iată cei mai populari producători și produsele lor.

 • SRL „Miragro” și produsul său „AgroBrand” - dezumidificator igienic pe baza de argila bentonita, contine extracte de plante si carbonat de calciu. Disponibil în saci de 2 kg și 5 kg. Perioada de valabilitate este de 12 luni.
 • SRL „Biorost” produce „Bio-Ventum” - un agent de absorbție a umezelii pentru fermele de animale și adăposturile de păsări, care conține ulei esențial de pin, silicat de calciu, montmorillonit dioctaedric. Ambalare - 25 de kilograme, termen de valabilitate - 24 de luni.
 • Firma „Kvant” lansează produsul NDP-D-700format din 100% pulbere de diatomit. Ambalare - 15 kg.
 • SRL „AST-ECO” și produsul său de înaltă calitate Ed-Sorb 15, care este utilizat pe scară largă în creșterea porcilor, este un medicament de nouă generație cu proprietăți puternice antivirale, antibacteriene, insecticide și fungicide. Se vinde la saci de 25 kg.

Instructiuni de folosire

Ambalajul fiecărui tip de desicant conține instrucțiuni detaliate de utilizare. Există mici diferențe în dozele pentru utilizarea desicanților de la diferiți producători, dar valorile medii sunt aproximativ după cum urmează:

 • pentru bovine și vite mici 50-150 g/mp. m împrăștiați în boxe cu o frecvență de 1-2 ori pe săptămână, la viței - 100 g / mp. m o dată la două zile;
 • în creșterea porcilor - 100 g de 3 ori pe săptămână, pentru purcei poate fi crescută la 300 g;
 • în adăposturile de păsări pentru diferite păsări, cantitatea este ușor diferită, pentru un coș de pui 50 g / mp. m, iar pentru rațe, gâște, curcani - 80 g / mp. m de 2 ori pe săptămână.

Masuri de securitate

Se poate observa imediat că toate produsele de mai sus sunt non-toxice, hipoalergenice și absolut inofensive atât pentru oameni, cât și pentru animale. Clasa de pericol - 4 (substanțe cu pericol scăzut).

Când se lucrează cu desicanți, se recomandă utilizarea măștilor și a protecției ochilor, deoarece pulberea este dispersată fin. Poate provoca uscăciune la persoanele cu pielea deosebit de sensibilă, așa că cel mai bine este să folosiți mănuși.

Dar, în orice caz, acest remediu poate provoca doar iritații ușoare ale pielii și ochilor, care trece rapid.

Puteți afla cum să utilizați uscătoarele pentru viței în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila