Prosoape Terry: scop, dimensiune și caracteristici alese

Prosoape Terry: scop, dimensiune și caracteristici alese
 1. Materiale de fabricatie
 2. Scopul și dimensiunea produsului
 3. Culoare și design
 4. Principalele criterii de selecție
 5. Subtilitățile îngrijirii

Astăzi, o persoană modernă nu își poate imagina confortul casei fără textile din țesătură, deoarece multor oameni le place să se învelească într-un prosop moale după ce au făcut duș sau baie. Dar se întâmplă ca după prima spălare, produsul să-și piardă aspectul atractiv, să devină dur și neplăcut. Merită să luați în considerare caracteristicile alegerii prosoapelor terry pentru a găsi cea mai bună opțiune.

Materiale de fabricatie

Prosoapele Terry sunt la mare căutare astăzi datorită moliciunii și nivelului ridicat de confort pe care îl oferă în timpul utilizării lor. Aceste prosoape pot fi realizate din diverse țesături, așa că ar trebui să vă familiarizați mai detaliat cu materialele de fabricație a acestora.

 • Bumbac. Prosoapele din bumbac sunt destul de moi, delicate și sunt, de asemenea, excelente la absorbția umidității. Merită să acordați preferință țesăturilor din bumbac organic, deoarece este cultivat fără adăugarea de compuși chimici. Această țesătură este ecologică. Astfel de textile sunt aduse din diverse țări precum Turkmenistan, Pakistan, Brazilia, Uzbekistan, Turcia și Egipt. Dar există produse care conțin atât fibre organice, cât și fibre sintetice. Informații despre compoziția țesăturii pot fi găsite pe eticheta produsului. Deci, fibrele artificiale sunt desemnate ca „M”, iar poliesterul - „P”. Prosoapele din bumbac sunt oferite de companii precum Tac, Hobby, Arya, Karven și altele.
 • Lenjerie. Majoritatea oamenilor le plac produsele de in, deoarece se caracterizează printr-o rezistență sporită și o durată lungă de viață. Lenjeria are o structură densă, prin urmare, atunci când intră în contact cu pielea, un astfel de prosop creează un ușor efect de masaj.
 • Bambus. Produsele Terry realizate din materiale precum bambusul au apărut relativ recent. Ele atrag atenția prin textura lor moale, aspectul frumos datorită prezenței unei străluciri ușoare, care le conferă rafinament și originalitate. O trăsătură distinctivă a bambusului este proprietățile sale antibacteriene, astfel încât prosoapele din țesătură din acest material sunt la mare căutare. Printre cele mai populare companii de producție se numără Maxstyle și Mariposa.

Scopul și dimensiunea produsului

Înainte de a cumpăra, ar trebui să vă familiarizați cu ce sunt prosoapele terry, luați în considerare dimensiunile posibile și, desigur, scopul lor. Ele pot fi proiectate pentru diferite părți ale corpului, așa că există multe tipuri de aceste prosoape disponibile spre vânzare. Merită să ne gândim mai detaliat asupra celor mai comune tipuri.

 • Băi. Aceste produse sunt mari deoarece sunt adesea folosite după baie și duș. Este foarte plăcut să te înfășori complet într-un prosop moale. Lungimea produsului poate fi de 150 sau 160 cm, iar lățimea - 100 cm. Opțiunea de baie ar trebui să absoarbă perfect umezeala, caldă și, de asemenea, să fie caracterizată prin moliciune și sensibilitate.
 • Bucătărie. Astfel de produse se disting prin cerințe speciale, deoarece în bucătărie va intra în contact nu numai cu murdăria și grăsimea, ci și cu diverși agenți agresivi care sunt utilizați pentru spălarea vaselor. De obicei, un prosop de ceai poate fi aplicat pe mâini, vase sau o masă. Merită să acordați preferință materialului cu un pui de somn scurt. Adesea, pentru bucătărie sunt alese opțiuni de vafe sau in.
 • Facial. Prosopul trebuie să fie foarte moale și delicat, deoarece va intra în contact cu pielea sensibilă a feței. O soluție bună pentru spălarea feței este opțiunea bambus. Dimensiunea optimă este de 50 pe 90 cm.
 • Pentru picioare și brațe. Produsele pentru aceste părți ale corpului pot fi furnizate ca set. De obicei, ele sunt prezentate în dimensiuni mici, de exemplu, 30x50 sau 40x70 cm.O cerință specială este prezentată pentru acest grup - absorbție excelentă.
 • Pentru copii. Prosoapele Terry sunt adesea achiziționate pentru copii, dar ar trebui să acordați atenția cuvenită alegerii lor. Ar trebui să aibă un terry cu două fețe și, de asemenea, să fie caracterizat de tandrețe și moliciune. Copilului îi va plăcea cu siguranță produsul decorat cu un imprimeu strălucitor. Multe opțiuni sunt completate de o glugă, care vă permite să fixați în siguranță prosopul pe capul bebelușului.
 • Plajă. Aceste produse îndeplinesc două sarcini simultan: sunt potrivite pentru uscare după baie și pot, de asemenea, să se întindă și să facă plajă pe ele. Ar trebui să aibă o dimensiune confortabilă și, de asemenea, să aibă o absorbție excelentă. Dimensiunea optimă este de 70 x 140 cm.
 • Nuntă. Această opțiune este un simbol al zilei nunții. Majoritatea modelelor sunt din in. Ele sunt adesea decorate cu broderii cu porumbei, lebede, ciocârle și desene cu flori. De obicei, un set de nuntă este format din mai multe prosoape.
 • Masaj. Aceste prosoape sunt compuse din in și bumbac. Deoarece trebuie să fie dure, datorită acestei compoziții, este posibilă calmarea și relaxarea mușchilor în timpul procedurii.

În primul rând, ar trebui să vă decideți nu numai asupra dimensiunilor prosopului, ci și asupra funcțiilor pe care le va îndeplini.

Majoritatea producătorilor autohtoni oferă prosoape spongioase în dimensiuni standard, în timp ce produsele de la producători străini pot diferi ușor în dimensiune. Deci, produsele pot fi reprezentate de următoarele dimensiuni:

 • 30x30 sau 30 pe 50 cm - toaletă sau oaspeți, care sunt destinate utilizării în bucătărie sau pentru mâini;
 • 50x70 sau 40x70 cm - o opțiune standard pentru bucătărie;
 • 50x90 cm - solutia optima pentru fata;
 • 50x100 cm - actioneaza ca o mica baie de dus sau pentru fata;
 • 70x140 cm - dimensiunea standard a unui produs de baie medie;
 • 80x160 cm - varianta clasică a băii;
 • 90x160 sau 100x150 cm - un prosop mare de baie, care este adesea folosit pentru o saună sau baie;
 • 80x200 cm - aceasta este deja un cearșaf care este potrivit pentru relaxare pe plajă sau poate fi folosit pentru masaj;
 • 150x200 și 175x250 cm - cearșafuri standard din țesătură.

Culoare și design

Un produs terry ar trebui considerat nu doar ca un prosop pentru ștergerea ustensilelor de bucătărie sau a părților corpului, ci și ca un decor integral al camerei în care se află. Un prosop frumos terry vă va permite să adăugați frumusețe și originalitate interiorului, astfel încât performanța culorii, ca și designul produselor, joacă un rol important. Dacă interiorul băii este realizat în culori neutre, atunci prosoapele luminoase vor deveni completări elegante la designul camerei.

Clasicii sunt, desigur, textilele albe. El este mereu în tendințe, deoarece chiar și în camerele de hotel se obișnuiește să se folosească exclusiv produse albe ca zăpada. Unele hoteluri chiar folosesc propriul logo pentru a evidenția statutul unității. Pentru uz casnic se pot folosi textile de diferite culori. De exemplu, prosoapele în nuanțe neutre pot fi folosite pentru a crea o atmosferă plăcută, romantică în baie. Merită să acordați preferință culorii albastru, turcoaz, lăptos sau caise. Dacă interiorul este prezentat în culori închise, atunci textilele ușoare pot decora atmosfera.

Bărbații preferă prosoape de țesătură în culori închise, inclusiv textile visiniu, maro închis, gri-albastru și negre. Deși puteți alege o versiune colorată, decorată cu modele strălucitoare.Produsele jacquard surprind cu o varietate de modele și vor fi un excelent element decorativ pentru interiorul unei băi sau bucătărie.

Principalele criterii de selecție

Există mai multe caracteristici importante de luat în considerare atunci când alegeți prosoape de înaltă calitate.

Lungimea grămezii

Lungimea optimă a grămezii ar trebui să fie de aproximativ 5 milimetri. Dacă buclele sunt prea scurte, materialul se va umezi destul de repede, se va rupe și se va rupe în timp, ceea ce va duce la senzații neplăcute în timpul utilizării produsului. De asemenea, prosoapele cu fibre lungi nu sunt cele mai bune, deoarece cu o lungime de peste 8 milimetri după prima spălare, își va pierde complet aspectul atractiv original.

Densitatea materialului

Acest parametru trebuie luat în considerare înainte de a cumpăra un produs terry. Arată câte grame de bumbac sunt prezente într-un metru pătrat de țesătură. Densitatea produsului are un impact direct asupra duratei de viață a produsului. Deci, cu cât densitatea este mai mare, cu atât perioada de utilizare a prosopului este mai lungă. De obicei, acest parametru este prezentat pe o etichetă. Dacă acest indicator nu există, atunci puteți determina chiar și independent densitatea țesăturii - este suficient să cântăriți produsul. Dacă greutatea unui prosop de 70x140 cm este de aproximativ 490 de grame, densitatea acestuia este de 500 de grame pe metru pătrat.

Absorbție

Absorbția produsului depinde în mare măsură de compoziția produsului, așa că ar trebui să vă familiarizați cu informațiile furnizate pe eticheta produsului. Este influențată și de tipul de fire. Firul pieptănat se caracterizează prin cea mai bună absorbție. Dar, desigur, acest criteriu este influențat și de lungimea grămezii.

Moliciune

Cumpărătorul atinge de obicei produsul pentru catifelare, deoarece acesta joacă un rol important atunci când alege un prosop din țesătură. Mulți oameni le plac țesăturile moi care se caracterizează prin puf. Acestea sunt produsele care merită cumpărate. Senzațiile tactile mărturisesc calitatea înaltă a textilelor.

Greutatea

Greutatea produsului poate spune despre calitatea produsului. Deci, dacă un prosop mare cântărește mai puțin de 500 de grame, atunci nu ar trebui să-l achiziționați. Este mai bine să acordați preferință produselor care cântăresc 700 de grame, deoarece acest lucru indică densitatea sa bună. Produsele care cântăresc mai puțin de 300 de grame nu trebuie luate în considerare deloc, deoarece sunt fabricate din țesătură de proastă calitate.

Precizia cusăturii

Acest criteriu se aplică și celor principale, deoarece numai un produs de înaltă calitate va arăta îngrijit. Marginile prosopului trebuie să fie bine finisate și cusăturile drepte. Este imposibil să verificați toate criteriile atunci când alegeți un prosop într-un magazin, așa că ar trebui să cumpărați produse de la producători de încredere sau să efectuați o verificare amănunțită a produsului achiziționat acasă.

Subtilitățile îngrijirii

Pentru a menține prosopul moale pentru mai mult timp și pentru a-și păstra aspectul minunat, merită să respectați următoarele reguli atunci când aveți grijă de el:

 • spalarea se poate face fie manual, fie in masina de spalat rufe;
 • temperatura apei poate varia de la +30 la +60 de grade;
 • pentru spălare, folosiți detergenți obișnuiți;
 • se recomandă abandonarea balsamului, deoarece utilizarea acestuia formează o peliculă de silicon pe țesătură, care afectează negativ higroscopicitatea produsului;
 • de obicei, prosoapele din țesătură nu sunt călcate, trebuie doar să neteziți produsul umed cu mâna;
 • pentru a menține un aspect îngrijit, buclele alungite trebuie tăiate cu grijă cu foarfece.

Pentru informații despre cum să alegeți prosoapele din țesătură, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila