Caracteristicile și proprietățile prosoapelor din microfibră

Conţinut
 1. Caracteristicile țesăturii
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Dimensiunile și aplicarea produselor
 4. Subtilitățile îngrijirii
 5. Recenzii

Prosoapele din fibre sintetice se găsesc adesea în multe puncte de vânzare cu amănuntul astăzi. Produsele din microfibră sunt foarte populare deoarece au multe calități pozitive. Astăzi vom arunca o privire mai atentă asupra produselor similare, precum și vom afla despre toate proprietățile lor.

Caracteristicile țesăturii

Microfibra este un material modern format din fibre sintetice cu o grosime minima. Există mici goluri între firele individuale din această țesătură. Deoarece fibrele din microfibră sunt cât se poate de subțiri, acest material este extrem de ușor. În plus, microfibra este o țesătură puternică și durabilă, care nu este ușor deteriorată sau ruptă.

Astăzi, microfibra este utilizată pe scară largă în diverse industrii. Din el sunt fabricate nu numai prosoape durabile și rezistente la uzură, ci și diverse îmbrăcăminte speciale - uniforme militare, echipamente pentru turism și sport.

Microfibra este produsul perfect pentru curățarea spațiilor.

Acest tip de țesătură este foarte relevant în timpul nostru. Produce îmbrăcăminte de înaltă calitate care poate fi purtată în siguranță în condiții de efort fizic impresionant și în condiții extreme. Microfibra nu interferează cu schimbul de căldură, dar elimină eficient excesul de umiditate, astfel încât corpul utilizatorului să poată „respira”, nu să înghețe sau să se supraîncălzească. Trebuie avut în vedere că produsele din microfibră nu cântăresc aproape nimic, deci sunt ușor și simplu de utilizat.

Diverse prosoape sunt realizate din microfibră. Ele pot diferi prin textura lor. Așadar, nu există doar terry, ci și produse de vafe sau nețesute, precum și exemplare foarte delicate și plăcute la atingere. Adesea, un material este fabricat din fibre sintetice care este foarte asemănătoare cu hârtia sau pâsla. Gama de prosoape moderne din microfibra este foarte larga si variata. Puteți alege opțiunea ideală pentru orice scop.

Avantaje și dezavantaje

Prosoapele din microfibră sunt foarte populare astăzi și au o cerere de invidiat. Relevanța unor astfel de produse se datorează unui număr de avantaje care le sunt caracteristice.

 • În primul rând, trebuie menționat că prosoapele din microfibră sunt foarte ușoare, astfel încât pot fi purtate cu ușurință cu tine într-o geantă sau o cutie specială, dacă este necesar.
 • Un prosop ca acesta este super absorbant. Absoarbe destul de mult excesul de umiditate în structura sa.
 • În cele mai multe cazuri, produsele din microfibră sunt compacte și nu ocupă mult spațiu în casă sau într-o geantă/cutie.
 • Aceste prosoape sunt plăcute la atingere și delicate.
 • Vă puteți șterge cu astfel de pânze fără a experimenta disconfort, chiar dacă sunt ușor umede.
 • Prosop din microfibra cu uscare rapida. În plus, poate fi stors cu ușurință până la o stare complet uscată. Nu orice produs se poate lăuda cu astfel de calități.
 • Un astfel de produs poate fi spalat fara probleme. Orice murdărie și pete pot fi îndepărtate cu ușurință de pe suprafața din microfibră.
 • Prosoapele din această țesătură nu provoacă reacții alergice, iar microbii și alte microorganisme dăunătoare nu trăiesc în structura lor.
 • Prosopul din microfibra este rezistent. În timp, nu va începe să dobândească terry și nu își va pierde atractivitatea vizuală.

Dar să nu credeți că prosoapele din microfibră sunt perfecte.Astfel de produse nu sunt lipsite de dezavantaje. Să facem cunoștință cu ei.

 • În sine, microfibrele nu sunt foarte iubite de expunerea la temperaturi ridicate. Un prosop din acest material nu este recomandat sa fie uscat pe calorifer sau calcat cu un fier de calcat foarte fierbinte.
 • Prosoapele mari și de calitate din microfibră sunt scumpe.
 • Unele produse ale producătorilor nu au un miros foarte plăcut. Potrivit multor cumpărători, aceste prosoape nu rezistă foarte mult.

După cum puteți vedea, prosoapele din microfibră au atât avantaje, cât și dezavantaje. Desigur, multe depind de producătorul specific care a lansat produsul. Deci, produsele de calitate scăzută pot absorbi prost umezeala și pot emana un miros specific.

De fapt, microfibra de înaltă calitate, dimpotrivă, absoarbe apa în cel mai scurt timp posibil și nu are o aromă aspră.

Dimensiunile și aplicarea produselor

După cum am menționat mai devreme, prosoapele din fibre sintetice se găsesc în multe magazine și vin într-o mare varietate de opțiuni. Ele pot diferi nu numai prin culoare și textură, ci și prin dimensiune. Pe rafturi se pot gasi atat exemplare compacte de 40x40 cm, care de obicei sunt cumparate pentru maini, cat si panze mai mari (60 x 120 cm) si chiar uriase apartinand categoriei plaja/baie.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că prosoapele din microfibră sunt multitasking și versatile. Sunt utilizate într-o mare varietate de domenii. Iată câteva dintre ele.

 • În cele mai multe cazuri, prosoapele din microfibră sunt folosite pentru a usca părul sau vasele (opțiunile de bucătărie sunt deosebit de populare). În plus, un astfel de produs poate fi folosit în siguranță ca prosop pentru bebeluși - nu va dăuna copilului și va fi plăcut pentru corp.
 • Adesea, un prosop din microfibră este folosit ca un accesoriu de cap improvizat atunci când vremea este caldă în afara ferestrei. Se pune pur și simplu pe cap, iar apoi capetele largi sunt legate la spate. Cu un astfel de adaos, utilizatorul nu se va simți înfundat, deoarece microfibra este suflată remarcabil.
 • Acest prosop este perfect pentru drumeții și călătorii. De exemplu, poate fi o drumeție montană în condiții de temperaturi scăzute și ploi abundente. Cu ajutorul unei astfel de cârpe din microfibră, va fi posibilă îndepărtarea condensului din materialul din care este realizat cortul.
 • Dacă vremea este foarte caldă în afara ferestrei, atunci un prosop din microfibră poate fi ușor umezit și apoi legat în jurul încheieturii mâinii. O astfel de „brățară” improvizată va fi foarte convenabilă pentru a șterge transpirația de pe față și gât. În plus, un prosop umed va oferi o răcoare plăcută și va absorbi foarte repede transpirația din corp.
 • Foarte des, prosoapele mari și viu colorate din microfibră sunt folosite ca adevărate steaguri în timpul călătoriilor cu caiac. Astfel de adaosuri nu se tem de precipitațiile atmosferice și pot fi folosite ca sursă de umbră.
 • Prosopul din microfibra este perfect pentru a merge la plaja sau la piscina. Nu va ocupa mult spațiu în geantă sau servietă.
 • Unele fete aleg prosoape din microfibră pentru a face fuste improvizate. De regulă, necesitatea acestor elemente apare dacă o doamnă dorește să viziteze un templu sau o mănăstire.
 • Dacă în timpul drumeției a venit un vânt rece și rafale care înlocuiește căldura, atunci poți să faci o eșarfă mică dintr-un prosop din microfibră și să o legați de gât. Un astfel de accesoriu nu numai că va proteja utilizatorul de frig și curenți de aer, ci va și respira.
 • Dacă în timpul unei călătorii sau al unei excursii ați căzut și v-ați rănit, de exemplu, ați primit o vânătaie sau o entorsă, atunci prosopul poate fi folosit și în acest caz. Va face o bentită minunată. Cea mai mare parte a acestor produse este supusă unui tratament antibacterian, astfel încât acestea pot fi transformate într-un bandaj absorbant și de fixare.
 • Dacă afară începe să plouă brusc, un prosop mare din microfibră poate fi folosit ca o pelerină confortabilă.Produsul specificat va absorbi toată umezeala în exces și nu va permite utilizatorului să înghețe și să se ude.

După cum puteți vedea, prosoapele din microfibră sunt foarte funcționale și practice. Ele pot fi folosite in cele mai neasteptate situatii. De asemenea, merită luat în considerare faptul că produsele bine alese pot servi ca un plus decorativ pentru interior, de exemplu, în bucătărie.

Există o mulțime de aplicații pentru aceste lucruri, ceea ce le face să fie solicitate și populare.

Subtilitățile îngrijirii

Un prosop realizat dintr-o fibră, cum ar fi microfibră, necesită o întreținere, la fel ca orice alt articol țesut. Dacă aveți grijă corect de astfel de produse, atunci acestea vor dura mai mult și nu își vor pierde aspectul inițial.

Pânzele folosite ca plajă, bucătărie și pânze de exterior pot fi spălate atât în ​​mașina de spălat, cât și manual. Principalul lucru este să vă amintiți că temperatura nu trebuie să depășească 40 de grade. Este permisă spălarea produselor din microfibră atât cu utilizarea de săpun simplu, cât și cu pudră de spălat de înaltă calitate.

Nu utilizați niciodată substanțe de curățare granulare, înălbitori sau balsamuri care conțin clor.

Dacă neglijezi această interdicție, atunci, în viitor, un prosop din microfibră va absorbi umezeala mult mai rău, iar caracteristicile sale antibacteriene vor scădea inevitabil.

Nu este permisă uscarea acestor produse pe flacără deschisă, pe pietre fierbinți sau folosind dispozitive electrice de încălzire. Mai bine agățați aceste prosoape pe o frânghie la aer curat. În astfel de condiții, pânza se va usca foarte repede, dar, în același timp, caracteristicile sale pozitive nu vor fi afectate în niciun fel.

Dacă respectați toate caracteristicile de îngrijire enumerate, atunci prosopul vă va servi mult timp și nu își va pierde calitățile pozitive. Mai presus de toate, nu-l expuneți la temperaturi excesiv de ridicate și evitați agenții de curățare pe bază de clor.

Recenzii

Prosoapele din microfibră sunt preferate de mulți consumatori astăzi. Sunt folosite într-o varietate de scopuri - sunt utile atât în ​​bucătărie, cât și în drumeții sau pe plajă. Luați în considerare principalele avantaje pe care mulți cumpărători le-au identificat pentru ei înșiși:

 • judecând după recenzii, astfel de produse sunt ușoare și de dimensiuni modeste, așa că este convenabil să le purtați cu dvs. chiar și într-o geantă obișnuită;
 • aceste prosoape absorb apa usor si intr-un timp scurt;
 • se usucă foarte curând, fără a-și pierde forma și dimensiunile originale;
 • unele modele sunt completate cu umerase din cauciuc - este foarte convenabil să folosiți astfel de opțiuni;
 • lucrurile de înaltă calitate în timpul spălării nu își pierd luminozitatea culorii;
 • ușor de spălat dintr-o varietate de pete, așa că sunt adesea cumpărate pentru bucătărie;
 • potrivit clienților, microfibra este o țesătură foarte moale și delicată care nu dăunează pielii;
 • astfel de produse își păstrează prezentarea mult timp, ceea ce a mulțumit mulți consumatori.

Mulți oameni nu au observat niciun dezavantaj la utilizarea acestor prosoape. Cu toate acestea, sunt cei care au observat unele dezavantaje pentru ei înșiși. Judecând după recenziile consumatorilor, prosoapele din microfibră au următoarele dezavantaje:

 • unii se confruntă cu faptul că prosoapele achiziționate absorb umiditatea foarte slab (în acest caz, calitatea anumitor model selectat și producătorul care l-a lansat joacă un rol important);
 • mulți cumpărători nu le-a plăcut faptul că prosoapele mari au adesea un preț nerezonabil de mare (aici totul depinde de punctul de vânzare și de politica sa de preț);
 • unii au dat peste prosoape care emit mirosuri specifice care ridică îndoieli cu privire la calitatea și siguranța lor.

Pentru a nu face față dezavantajelor observate, este necesar să achiziționați prosoape din microfibră de la punctele de vânzare cu amănuntul de încredere.

Este recomandabil să alegeți produse de la producători cunoscuți și populari.

Veți afla mai multe despre prosoapele din microfibră în următorul lor videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila