Subtilitățile designului camerei de oaspeți

Subtilitățile designului camerei de oaspeți
 1. Dispoziții de bază
 2. Spațiu mic
 3. Cameră spațioasă
 4. Combinarea zonelor
 5. Exemple de
 6. Sfaturi utile

Nu trebuie să luați cu ușurință decorul camerei de oaspeți. Designul acestei zone a camerei trebuie realizat cu competență, mai ales dacă partea principală a casei este îmbrăcată într-un interior rafinat și luxos. Aspectul acestei locații influențează aspectul general al casei. Restul articolului va discuta despre designul unei camere de oaspeți într-o casă privată. Luați în considerare regulile pentru a crea o atmosferă confortabilă și elegantă.

Dispoziții de bază

Camera de oaspeți este o zonă separată și izolată, concepută pentru a găzdui confortabil oaspeții. Această locație ar trebui să aibă tot ce ai nevoie pentru a te distra. Puteți face o analogie cu o cameră de hotel. Nu contează cu adevărat unde se află camera separată pentru oaspeți. Pe baza caselor private, acestea sunt cel mai adesea echipate la subsol sau la mansardă.

Cel mai adesea, există o lipsă de iluminare în această cameră. Este rar folosit și, prin urmare, proprietarii casei își lasă zonele bine luminate. Atunci când decorați această locație, este necesar să compensați acest dezavantaj, mai ales dacă camera este situată la subsol. Instalarea ferestrelor mari și a surselor de lumină artificială va rezolva această problemă.

Spațiu mic

Când decorați o cameră în miniatură, trebuie să știți ce ar trebui să fie în ea:

 • Loc de dormit - pat sau canapea. Dacă camera este în miniatură, un scaun pliant va fi potrivit.
 • Zona de lucru. Birou pentru lucrul cu documente, tehnologie modernă și multe altele. Poate fi folosit și pentru a mânca
 • Spatiu de depozitare. Sunt necesare un dulap și mai multe rafturi.
 • De asemenea, nu uitați să puneți în cameră oglindă, cuier pentru haine.

Dacă sarcina este de a amenaja o cameră mică, designerii recomandă insistent să alegeți mobilier modular de cabinet. Este o opțiune practică și convenabilă pentru spații restrânse. Cu o amplasare corectă, există loc pentru orice într-o cameră.

Mobilierul fără cadru este, de asemenea, grozav. Beanbag-ul ocupă puțin spațiu, cântărește puțin și poate fi transportat liber din loc în loc. O alternativă modernă la fotoliile standard.

Unitatea de perete cu rafturi spațioase și deschise este o soluție practică și elegantă pentru încăperile compacte. Această piesă de mobilier poate fi folosită pentru a depozita vase, obiecte personale, cărți și multe altele.

Nu exagera cu numărul de piese de mobilier. Instalați doar cele mai necesare lucruri: pat (canapea), masă și scaun, dulap. Daca este spatiu, poti pune o noptiera, un fotoliu.

Pentru decorarea camerelor în miniatură, este mai bine să alegeți stiluri bazate pe concizie și reținere. Cele mai populare dintre ele sunt minimalismul, hi-tech, stilul japonez. Aceste direcții se caracterizează prin culori calme, blânde și neutre.

Fiecare stil are o paletă de culori distinctă, dar un aspect important nu trebuie uitat - dimensiunea camerei. Nu este un secret pentru nimeni că pentru decorarea camerelor mici trebuie să faceți o alegere în favoarea unui finisaj ușor. Această culoare trebuie luată în considerare atunci când alegeți mobilier, perdele și alte elemente.

Cameră spațioasă

Camera mare vă permite să alegeți orice stil. O cameră spațioasă poate fi decorată în stiluri clasice de lux: clasicism, baroc, rococo, modern și altele. Pentru stilurile de mai sus aleg mobilier de lux de cea mai buna calitate.Direcțiile clasice sunt o bază excelentă pentru plasarea unui număr mare de articole decorative elegante și luxoase: lămpi, tablouri, figurine și multe altele.

Într-o locație liberă, puteți instala o mulțime de mobilier pentru a găzdui confortabil oaspeții. Este mai bine să instalați piese de mobilier în colțurile camerei și de-a lungul pereților. Spatiul permite, pe langa zona de dormit si de lucru, sa se doteze o mini bucatarie si multe altele. De asemenea, puteți echipa zona sanitară separând-o de încăpere folosind pereți despărțitori din sticlă, gips-carton sau alt material.

O cameră de oaspeți de dimensiuni mari va arăta luxos cu o lampă mare situată în centru. Candelabru de cristal de lux cu pandantive arată deosebit de luxos. Acesta este dispozitivul standard pentru direcția clasică. Pentru a ilumina colțurile mai întunecate, sunt utilizate suplimentar lumini LED mici.

Combinarea zonelor

Zona de lucru este un fel de studiu în cameră. Pentru a dota această locație, veți avea nevoie de un birou sau birou de calculator, un scaun și o sursă de iluminat artificial, mai ales dacă această zonă este departe de fereastră.

Pentru a nu împrăștia spațiul, zona de dormit nu este separată de partea de lucru prin pereți. Toate acestea există armonios într-o singură cameră. Dacă doriți, puteți utiliza o mică partiție care va crea zonarea vizuală.

Exemple de

 • Design elegant și practic al camerei de oaspeți. Fotografia arată cum sunt combinate cu succes zona de dormit, zona de lucru și zona de relaxare în miniatură din colț. Imaginea demonstrează clar un design bine gândit folosind o paletă de culori moale: bej, maro, alb, gri.
 • Al doilea exemplu de astfel de decorare. O partiție a fost folosită ca zonare. De asemenea, funcționează ca rafturi deschise. Paleta este discreta si placuta.
 • O cameră de oaspeți aerisită și luminoasă, în stil minimalist. Design elegant și laconic.
 • Mobilier spațios și sofisticat în stil clasic. Toate articolele din interior sunt în armonie între ele.

Sfaturi utile

 • Designul camerei de oaspeți trebuie să fie în concordanță cu restul casei și cu intrarea în zonă.
 • Cea mai bună paletă de culori este pastelul și tonurile moderate. Nu sunt iritante pentru ochi și contribuie la liniștea sufletească. Orice oaspete va fi încântat să se afle într-o astfel de cameră.
 • Nu uitați de culorile strălucitoare. Fără accente colorate, designul va fi plictisitor și plictisitor.
 • Asigurați-vă că aveți suficiente compartimente de depozitare și umerase.
 • Lucrurile străine nu trebuie depozitate în mobilierul de la baza de oaspeți.
 • Un dulap poate înlocui un dulap, dar în acest caz, echipați camera cu cârlige suplimentare pentru haine.
 • Ideea de a plasa flori proaspete în cameră ar trebui renunțată. Acestea sunt treburi suplimentare.
 • Luați în considerare timpul liber al oaspetelui în timp ce acesta se află în cameră. Puneți un raft cu literatură interesantă în cameră, pregătiți o selecție de filme și muzică, puneți câteva reviste noi pe masă.
 • Nu uitați să echipați numărul necesar de prize.

În următorul videoclip, veți găsi 5 sfaturi pentru a crea un dormitor confortabil pentru oaspeți.

1 Comentariu
0

Avem o ușă de acordeon în camera de oaspeți.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila