Creăm un interior elegant de bucătărie-sufragerie

Conţinut
 1. Particularități
 2. Stiluri
 3. Soluții de culoare
 4. Articole de decor
 5. Idei de decorare
 6. Cum sa alegi mobila?
 7. Opțiuni pentru diferite case și apartamente
 8. Exemple frumoase

Lipsa spațiului sau designul original al casei (în format „studio”) îi obligă adesea pe oameni să suporte combinația dintre bucătării și camere de zi. Dar asta nu înseamnă că trebuie doar să fii de acord cu aspectul dat de constructori, există mult mai multe oportunități de design elegant decât pare. Trebuie doar să le cunoști pe toate și să poți aplica.

Particularități

Interiorul bucătăriei-sufragerie devine din ce în ce mai popular de la an la an, deoarece combinația acestor camere vă permite să extindeți simultan spațiul și să îi oferiți o individualitate maximă. În camera combinată se poate folosi atât un stil clasic restrâns, cât și o soluție modernă, atunci când se pune accent pe deschiderea spațiului.

Este dificil să realizați un anumit format într-o parte a camereiiar în celălalt, invers. Numai profesioniștii pot implementa o astfel de idee corect și adecvat, fără a încălca canoanele de proiectare.

Apropo de meritele îmbinării bucătăriilor cu camerele de zi, ar trebui să menționăm apariția unui spațiu larg, complet deschis, care poate fi ușor defalcat în anumite părți funcționale. Crearea de zone de luat masa și de lucru strâns distanțate poate reduce semnificativ mișcările inutile prin casă, poate face ca manipulările culinare să nu fie atât de plictisitoare. Chiar în procesul de lucru la prânz, cină sau micul dejun, va deveni posibil să vorbiți cu alți membri ai familiei. Dar amintiți-vă că va trebui să cumpărați aparate electrocasnice care creează cel mai scăzut nivel de zgomot posibil.

În garsonieră, camerele conectate sunt deja prezente, dar în apartamentul „Hrușciov” va trebui demolat peretele intermediar. Este important de știut că acest tip de manipulare necesită obținerea permisiunii, în caz contrar reamenajarea este considerată neautorizată și atrage după sine pedepse - o amendă mare sau chiar evacuare. Dacă, în loc să profitați la maximum de spațiul dvs. de locuit, doriți să profitați de spațiul mare din cabana dvs., luați în considerare o sufragerie combinată. Odată cu implementarea corectă a planului, se va putea crea o cameră atractivă, plină de aer și prospețime, mulțumind atât proprietarii, cât și oaspeții.

Îmbinarea bucătăriei cu holul este o decizie serioasă, și cu toate avantajele care au fost deja discutate, ar trebui să ne amintim și despre posibilele probleme. Deci, în Europa și SUA, unde o astfel de mișcare este utilizată pe scară largă, acasă, în principal, se încălzesc semifabricate gata făcute și nu se angajează într-un ciclu complet de muncă culinară. Nici măcar o hotă foarte puternică nu va elimina toate mirosurile, ele vor ajunge totuși în colțurile îndepărtate ale camerei. În plus, bucătăria și holul asamblate în comun se vor murdari la fel de intens ca o bucătărie de sine stătătoare. Și datorită dimensiunii mari a teritoriului, va fi mai greu și mai lung să punem lucrurile în ordine pe el decât ne-am dori.

O soluție alternativă este suprapunerea parțială a două camere, atunci când compartimentul este demontat aproximativ la mijloc (în înălțime sau lungime). Spațiul rezultat vă permite să organizați o zonare interesantă folosind foi de gips-carton; în alte versiuni, paravanele, o structură glisantă, un tejghea de bar sau doar o perdea elegantă ajută la separarea zonelor funcționale.

Stiluri

Pe lângă considerentele generale, atunci când proiectați bucătărie-sufragerie, este necesar să se țină seama și de considerentele unui stil specific.

Formatul scandinav vă permite să rezolvați mai multe probleme în același timp:

 • măriți spațiul din cameră;
 • creați un spațiu de lucru mai mare;
 • alocați o zonă pentru un tabel solid;
 • pentru a organiza tot acest teritoriu cât mai confortabil și confortabil.

Este permisă utilizarea arcadelor dreptunghiulare pentru a delimita vizual bucătăria și zonele de locuit; este foarte important ca aceste camere să nu fuzioneze unele cu altele. Stilul scandinav se caracterizează, în primul rând, prin introducerea maximă a culorilor deschise în interior, prin utilizarea intensivă a materialelor naturale. În același timp, niciun designer nu își va refuza plăcerea de a folosi obiecte decorative strălucitoare. Contrar credinței populare, predominanța vopselei albe face ca bucătăria să fie relativ rezistentă la poluare, încăperea încetând să mai fie murdară.

Un avantaj important al acestei culori este compatibilitatea cu multe alte culori, ceea ce vă permite să experimentați fără a încălca canonul scandinav.

Nu poate fi mai puțin atractiv neoclasicismul... Eliberarea spațiului se realizează prin utilizarea echipamentelor încorporate, utilizarea dulapurilor superioare relativ înguste. Unul dintre pereți este cel mai adesea făcut accent, acoperind cu tapet sau altă acoperire cu ornament nu prea strălucitor. Puteți folosi figurine, vaze mici pentru a decora spațiul. Este ușor să adaugi motive de minimalism acestui stil sau oricărui alt stil, trebuie doar să alegi mobilier cu geometrie laconică și culori nu prea strălucitoare.

Interior clasic o bucătărie combinată cu un spațiu pentru oaspeți este potrivită în aproape toate cazurile; dacă nu știți ce opțiune este cea mai bună să alegeți, opriți-vă aici. Liniile extrem de clare, mobilierul scump din lemn natural, excluderea detaliilor și decorațiunilor inutile vor mulțumi, fără îndoială, mulți oameni. În situațiile în care doriți să îmbinați motivele clasice și moderne, pentru a obține calități practice ridicate, este recomandat să alegeți o mansardă.

Format High Tech se distinge prin contururi drepte expresive, o abundență de structuri din sticlă și metal, o preferință pentru aparatele de uz casnic ascunse în interiorul produselor de mobilier. Toată această splendoare este revărsată de un anumit număr de reflectoare.

Soluții de culoare

Colorarea bucătăriei-sufragerie este extrem de importantă, acest parametru este cel care determină în mare măsură percepția lor. Dacă, de exemplu, așezați podeaua cu gresie porțelană gri, combinând-o cu fațadele metalice ale aparatelor de uz casnic, corpurilor sanitare și lămpilor, veți obține o soluție foarte atractivă.

În cele mai multe cazuri, ei încă încearcă să creeze un interior monoton din punct de vedere vizual, dacă sunt folosite mai multe culori simultan, acestea ar trebui să fie combinate armonios. Deoarece bucătăria este de obicei mai mică decât camera de zi, trebuie să fie mai strălucitoare, de exemplu, albastru închis sau alte culori bogate.

Dar partea camerei în care te vei odihni ar trebui să fie decorată în cele mai calme tonuri, care să nu provoace emoții negative.

Culorile deschise ajută la rezolvarea unei sarcini atât de importante precum extinderea vizuală a spațiului. Vopseaua albă poate fi destul de variată, variind nuanțele sale, se dovedește a crea un aspect complet interesant și proaspăt. Mișcarea originală este de a combina albul cu culorile crem, maro și nisip, uneori li se adaugă mov.

Articole de decor

Elementele decorative pot juca atât rolul unui accent exterior, cât și al unei componente care unește întreaga încăpere. În acest din urmă caz, ei încearcă să respecte cadrul stilului ales cât mai exact posibil. Introducerea unui candelabru rotund chiar deasupra acestuia și, în mod ideal, deasupra mesei în sine, va ajuta la concentrarea asupra autonomiei sălii de mese.Lămpile de tavan pot acționa și ca separatoare vizuale de spațiu, mai ales atunci când pardoseala au același rol.

Numărul de combinații cu un șemineu este relativ mic: fie împarte teritoriul în zone funcționale în același mod, fie acționează ca principal organizator al acestuia. Alternativa la o vatră de modă veche este un televizor mare sau alt obiect cu aspect atractiv.

Idei de decorare

Zona de bucătărie poate fi subliniată vizual prin cutia amplasată pe tavan; iluminatul este adesea plasat în interiorul acestei cutii. Dacă plasezi structura în jurul întregului perimetru al camerei, aceasta devine o legătură vizuală. Tencuiala venețiană poate fi folosită pentru a acoperi pereții și uneori tavanele în încăperi interconectate. Dar și alte opțiuni sunt mai familiare.

În partea de bucătărie, este necesar să se utilizeze numai astfel de materiale care nu sunt supuse efectelor nocive ale apei, detergenților activi chimic, grăsimilor și depozitelor de carbon. Cel mai adesea, trebuie să alegeți între plăci ceramice, granit ceramic, piatră naturală și artificială. Piesa de oaspeți din bucătărie-living este mult mai liberă, acolo te poți ghida după propriile gusturi și considerente de design. Laminatul, mocheta, linoleum sunt răspândite; oamenii mai bogați aleg uneori o scândură de parchet. Pe pereți se așează plăci, se lipesc tot felul de tapet, se folosesc lacuri, vopsele și emailuri.

Încercați să păstrați stilul general al spațiului identic în toate zonele principale, pe toate suprafețele încăperii. Tonurile la modă și stilate ale anilor 2017-2018 nu se limitează la nuanțe deschise, tonurile albastre strălucitoare vor arăta, de asemenea, destul de atractive. Pe lângă combinațiile de culori, ar trebui să vă gândiți și la ce texturi vor fi folosite într-un anumit caz, pentru multe materiale decorative sunt foarte diverse.

Cum sa alegi mobila?

Cataloagele Ikea și ale altor magazine de mobilă oferă multe oportunități de a alege produsele potrivite. Dar este imperativ să ții cont de principiile și punctele de bază pentru a nu te înșela. În zona de luat masa, este recomandat să puneți mese nu prea mari și scaune moi, obținând astfel un confort autentic. Un candelabru cu agățat jos va ajuta la ca spațiul să fie mai elegant.

O canapea poate acționa ca o limitare a părții recreative, opțiunile de colț sunt deosebit de bune în acest caz.

Finisajul din scânduri de stejar al blaturilor și blaturilor de bar le face mult mai atractive și mai luxoase decât opțiunile simple. Acolo unde este necesar să se pună o masă pliabilă de dimensiune completă, se recomandă utilizarea mobilierului aranjat în forma literei G. Adesea, designerii preferă să folosească mobilier care arată ca un designer pentru a decora bucătărie-sufragerie; dacă spațiul nu este doar obișnuit, ci și cât mai deschis, experții consideră că trusele de colț sunt cea mai bună soluție.

Culoarea setului cu cască absolut nu poate fi realizată în așa fel încât să nu fie combinată cu culoarea altor mobilier. Tonalitatea fațadei poate fi identică cu schema de culori a pereților (și atunci mobilierul pare să fie „pierdut din vedere”) sau poate fi în contrast puternic cu acesta. Dacă aspectul general al apartamentului este studio, fațadele lucioase vor fi cele mai atractive.

Opțiuni pentru diferite case și apartamente

Pentru o casă de țară și un apartament în stil similar, este foarte bine să folosiți grinzi de tavan. Un interior mai aristocratic necesită elemente de design adecvate, printre care bovinele atrag atenția. Nu este practic să le folosiți în apartamentele din oraș, deoarece vor fi necesare prea multe permise, uneori este posibil să nu permită deloc modificări ale peretelui portant.

Într-un apartament mic, o soluție atractivă este combinarea sufrageriei și a bucătăriei fără a demola pereții despărțitori; pentru a evita necesitatea coordonării unui astfel de pas, pur și simplu scoateți ușa și înlocuiți-o cu un arc elegant.Dar întotdeauna unul care deschide o perspectivă largă și o vedere liberă a spațiului bucătăriei din sufragerie și a spațiului pentru oaspeți din bucătărie. Vă rugăm să rețineți că noutățile stilistice și de mobilier nu arată întotdeauna bine într-un apartament mic, dacă nu puteți înțelege dacă sunt acceptabile, consultați-vă cu designeri experimentați.

Diferențele dintre abordarea rusească a unei bucătărie și sufragerie combinate față de cea europeană (americană) nu trebuie ignorate. Decideți imediat dacă trebuie să ștergeți limitele dintre părțile camerei până la sfârșit sau este mai bine să lăsați limite clar definite, care separă zonele funcționale unele de altele. Împărțirea condiționată a spațiului se realizează, de exemplu, datorită „insulelor” din bucătărie, mai ales dacă fețele lor diferite sunt decorate în conformitate cu fragmentul camerei către care se confruntă.

Important: într-o casă echipată cu aragaz, demolarea completă a peretelui dintre bucătărie și încăperile adiacente este interzisă din cauza regulilor de siguranță. Designerii găsesc adesea o cale de ieșire folosind o parte a structurii sub tejgheaua barului și, în același timp, lăsând o aparență de ușă.

O astfel de mișcare va ajuta la creșterea iluminării și la observarea clară a diviziunii teritoriale.

Proiecte pentru zona

Să caracterizăm mai multe proiecte pentru decorarea unei bucătării conectate la un living.

Dacă suprafața totală a locuinței este de 30 mp. m și mai mult, este încă de dorit să combinați nu numai bucătăria și camera de zi, ci și o logie (balcon); prin crearea unui spațiu comun din ele, puteți face viața mai confortabilă și puteți extinde posibilitățile de experimentare. Bucătăriile de 8-10 mp. m va arăta bine sub rezerva unei zone clare.

Când spațiul comun este foarte mare (suprafața este de 20 mp, 21, 25), demarcația este și ea importantă pentru ca funcționalitatea fiecărei părți să fie subliniată favorabil. Gândul la diferența dintre cele două vine din utilizarea unor acoperiri de podea diferite.

O cameră combinată de 16 metri poate fi finisată în stil scandinav:

 • dacă părțile sale sunt circulabile, se recomandă concentrarea întregului mobilier pe una dintre laturi;
 • setul de bucătărie este plasat cel mai adesea în forma literei G;
 • are sens să alegeți un frigider încorporat și o cutie de creion de înălțime mare (ascunzând toate echipamentele necesare);
 • refuză din dulapurile superioare, altfel o zonă nu prea mare va fi supraaglomerată, rafturile complet deschise vor acționa ca înlocuitori pentru ele.

Cu o suprafață de 15 și 17 mp. m, abordarea va fi aproximativ aceeași.

Creăm un decor pentru forma camerei

Dacă doriți ca casa să aibă un living pătrat, dar nu îndeplinește tocmai această cerință, puteți muta ușa de la intrare, atunci asemănările vor crește. Când pătratul este creat sau există inițial, puteți instala în siguranță chiar și mobilier voluminos.

O bucătărie-sufragerie dreptunghiulară nu arată foarte atractiv, dar există o serie de moduri de a o decora mai elegant, pentru a netezi dezechilibrele. Ar trebui să începeți să lucrați cu formarea celei mai detaliate schițe, unde vor fi afișate toate piesele de mobilier și toate culoarele, distanțele dintre ele sunt marcate.

Important: nu lăsați pasaje mai mici de 0,8 m, sunt complet nepractice și chiar în exterior arată foarte rău, se pare că camera este supraîncărcată. În încăperile dreptunghiulare, este imperativ să evidențiezi clar un anumit obiect care să concentreze toată atenția și să servească drept organizator semantic al spațiului.

Exemple frumoase

O bucătărie-sufragerie luminoasă și primitoare este ideală pentru orice casă de țară, cu rare excepții. Pereții și tavanul galben deschis cu o abundență de dungi albe, mobilier alb ca zăpada, multe surse de lumină vor sublinia această idee. Pe unul dintre pereți pot fi amplasate fotografii atractive și picturi mici, colectate într-un grup de specii de accent.

Și aici designerii au fost în mod clar inspirați de ideea celei mai naturale locuințe. O cameră imensă cu o scară este aproape toată decorată cu lemn deschis.Singurele excepții sunt covorașele și câteva accesorii. Ferestrele cu configurație geometrică strictă arată solemn și festiv. Mai multe perne multicolore sunt o combinatie excelenta cu o canapea alba; scara este pusă în valoare favorabil de obiecte decorative expuse de-a lungul ei.

Bucătăria-sufragerie de la țară poate provoca la început nedumerire cu depășirea excesivă a spațiului. De fapt, este folosit destul de competent și clar. Dezvoltatorii omagiază naturalețea, folosind din abundență lemnul și piatra, plasând o plantă mică în fața șemineului și una mai mare în stânga acestuia. Configurația capricioasă a tavanului, unde plăcile gălbui plăcute sunt vizibile în spatele decorului alb, poartă aceeași idee.

Într-o mică bucătărie-sufragerie, trebuie să aduci fără tragere de inimă totul mai aproape unul de celălalt, iar aici - canapeaua este departe de mobilierul de bucătărie și aragaz doar suficient pentru a putea merge liber. Culorile alb și negru sunt favorabile evidențiate de adâncirea verde a părții din bucătărie a camerei. Lumina principală este pe tavan, de formă circulară, cu o margine neagră drăguță, dând o lumină albă rece. Corpurile de iluminat mai atractive sunt atârnate direct deasupra zonei de lucru.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila