Decorarea camerei de zi cu șemineu în stil Provence

Conţinut
 1. Caracteristici de stil
 2. Finisare
 3. Mobila
 4. Decor
 5. Textile
 6. Semineu in living

Provence este stilul rustic din sudul Franței. Este dificil pentru locuitorii orașului să-și imagineze o lume fără forfotă printre pajiști înflorite scăldate de soare.

Interioarele camerelor de zi în stil Provence sunt luminoase, acesta este un loc ideal pentru a vă relaxa după o zi grea de muncă.

Luați în considerare caracteristicile de design ale unei camere de zi cu șemineu.

Caracteristici de stil

Provence presupune confort și simplitate, pretenția este inacceptabilă aici, precum și decorarea scumpă. Simplitatea acestui stil este nepoliticos, pare rustic, dar diferă în exterior de direcția uscată a stilului minimalismului. Interiorul in stil Provence permite suprasaturarea spatiului cu mobilier, bijuterii decorative, textile florale in culori pastelate deschise. Uneori, Provence este confundată cu un stil rustic, care a absorbit elemente provinciale din multe țări ale lumii. Au o temă comună de sat, dar Provence este un câmp de flori de nuanțe calme și deschise, stilul preferând semitonurile unei culori specifice.

Interiorul camerei de zi în stil Provence întruchipează lumină și liniște. Un șemineu într-o cameră de zi poate fi electronic sau decorativ. Va aduce un sentiment de confort acasă în spațiu. Un foc viu ar deveni un accent mai luminos al interiorului, dar numai proprietarii de cabane de vară și case private își pot permite.

Pentru a crea un interior Provence, trebuie să înțelegeți caracteristicile acestuia:

 • Simplitatea este sensul stilului. Întregul decor este simplu, merită să folosiți mobilier și accesorii frumoase în decor.
 • Mobilierul ar trebui să fie antic sau îmbătrânit artificial.
 • Semineul devine un decor special pentru interior.
 • Se preferă colorarea florală a textilelor.
 • Vasele care decorează vitrina sufrageriei ar trebui să fie multicolore.
 • Sunt necesare flori proaspete în ghivece sau vaze.
 • Stilul nu-i place geometria clară, este creat din linii netede, margini libere ale țesăturilor. Haosul aparent și perfecțiunea sunt combinate într-un interior.
 • Articolele realizate manual sunt de preferat pentru decor.

Provence este un câmp de lavandă, măslin și floarea soarelui rustic. Dacă Internetul se simte convenabil și confortabil, înseamnă că este aranjat corect.

Finisare

Toate materialele folosite la decorarea spațiilor trebuie să fie naturale. Linoleum-ul, tapetul și tavanele întinse sunt nepotrivite în acest stil. Tencuirea sau vopsirea pereților în culori pastelate echivalează cu simplitatea peisajului rural francez. Neatenția muncii în această chestiune este chiar binevenită. Unul dintre pereți poate fi acoperit cu lemn, apoi vopsit în culoarea mediului. Decorațiile pot fi făcute discrete pentru a evidenția mobilierul și decorul. Ușile pot fi îmbătrânite artificial folosind o tehnică specială de pictură sau decorate cu inserții florale.

Mobila

In amenajarea unui living in stil Provence nu se pot folosi dulapuri glisante. Bufetele, comodele, casetele, bibliotecile vor arăta mai armonioase în el. Ar fi frumos să găsești mobilier vechi, să o restaurăm, să o revopsești, creând un efect uzat. Picioarele înalte ale structurilor, prezența forjarii în decorul scaunelor, candelabrele vor sublinia și aprofunda stilul ales. Mobilierul tapițat acoperit cu huse de in sau bumbac trebuie să fie ușor aspru. Nu trebuie plasat de-a lungul pereților: se pot distinge grupuri ușor haotice. Carcasele și rafturile sunt pline cu cutii colorate, coșuri de răchită și sertare.

Decor

Articole realizate folosind tehnica decoupage, ceasuri de epocă, fotografii alb-negru, vaze cu flori proaspete - toate acestea vor decora interiorul într-un stil rustic.Este încurajată munca manuală sub orice formă: meșteșuguri, tricotat, broderie.

Decorul este ales în stilul unei arome rustice franceze:

 • coșuri de viță de vie;
 • figurine din porțelan;
 • vase din lemn;
 • oglinzi într-un cadru alb masiv;
 • tablouri care înfățișează flora.

Semineul poate fi decorat cu imitatie de caramizi de culoare gri deschis sau ivoire. În acest caz, puteți decora marginea șemineului sau o parte a acestuia cu placare.

Textile

Țesăturile naturale nu trebuie să fie luminoase, tonurile delicate sunt prioritare: lavandă, piersici, mentă. Ele pot conține un număr mare de culori mici sau linii drepte în desen. Textilele pentru decorarea ferestrelor arată bine cu volane. Nu este de dorit să decorați șemineul cu materiale textile. Maximul care este permis este un șervețel decorativ pe un raft situat deasupra șemineului în sine.

Semineu in living

Interiorul în stil provensal este pătruns de căldură. Dispozitivul de șemineu va deveni completarea logică a unui mediu confortabil. Să încercăm să ne dăm seama ce ar trebui să fie. În primul rând, el trebuie să mențină schema generală de culori a interiorului, să fie un accent îngrijit, integrat organic în mediu. Acest efect se realizează prin vopsirea cu elemente de uzură, margini neuniforme, de parcă șemineul ar fi fost atins de o înflorire a timpului.

Există tehnici speciale cu care puteți îmbătrâni obiectele:

 • Pe suprafața vopsită și uscată se aplică un lac special, al cărui strat se crăpă când se usucă. Vopsea piuri prin pânza de păianjen de crăpături.
 • Folosind o perie uscată, vopseaua este aplicată neuniform pe părțile proeminente ale decorului.
 • Șemineul este vopsit cu un strat întunecat, după uscare, se aplică un strat ușor, apoi suprafața este șlefuită, astfel încât pe alocuri să apară vopsea închisă la culoare.
 • Elementele metalice învechite pot da șemineului un aspect vintage. Acestea sunt tratate cu soluție de acid clorhidric până când metalul este oxidat.

Pe vremuri, gipsul era folosit în mod activ pentru a crea decor, astfel încât un șemineu în stil provensal poate fi decorat cu turnuri din stuc. Nu trebuie să fie modele luxuriante și complicate, ca în tendințele istorice de design. Modelul simplu și ușor de înțeles, susținut de decorația interioară din jur, arată mai interesant. În fața șemineului sunt implicate doar materiale naturale: piatră, cărămidă, ceramică, tipuri de lemn uneori scumpe.

Decorul vetrei sub forma unei zăbrele forjate arată avantajos.

Este de dorit ca portalul cuptorului cu vatră artificială să arate realist. (zăbrele forjate, bușteni carbonizați). Uneori, aceste șemineuri imită focul și chiar trosnetul lemnului. Culoarea șemineului ar trebui să fie în armonie cu placarea sufrageriei. De obicei sunt alese tonuri de alb lăptos, albăstrui, roz pal, galben moale. Albul este ușor de îmbătrânit. Livingul în stil Provence va deveni locul în care membrii gospodăriei pot comunica între ei, stând confortabil lângă șemineu.

Cum să creați un design interior în stilul Provence, vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu
Alexandru Donskoy 26.03.2020 07:45
0

Articolul nu este foarte mare ca volum, ci mai degrabă informativ și bine ilustrat. În general, subiectul este dezvăluit - test!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila