Prosoape pentru picioare: tipuri, design și criterii de selecție

Prosoape pentru picioare: tipuri, design și criterii de selecție
  1. Vizualizări
  2. Cum să alegi
  3. Design și depozitare

Prosoapele pentru picioare sunt articole de igienă care creează confort și confort după efectuarea procedurilor de apă. În sortiment, ele diferă în dimensiune, material din care sunt fabricate, densitate, design, scop. Când cumpărați prosoape pentru baie, trebuie să acordați atenție caracteristicilor acesteia.

Vizualizări

Prosopul pentru picioare are de obicei o formă dreptunghiulară și este folosit pentru a usca picioarele. La utilizare, se recomandă evitarea contactului cu podeaua. În viață, există cazuri de boli ale pielii, picioarelor sau unghiilor. Dacă membrii familiei au astfel de boli, atunci procesarea, spălarea se face în mod regulat și minuțios, deoarece sănătatea tuturor depinde de aceasta.

Este convenabil ca cineva să ștergă ambele picioare în același timp. În acest caz, cel mai bine este să aveți un prosop mare.

Unii oameni din baie le place să iasă pe un prosop uscat, moale, antiderapant, care absoarbe apa. După aceea, apa rămasă din diferite părți ale corpului poate fi șters cu un prosop mare de baie. Dimensiunea standard a prosopului pentru picioare este de 50 x 70 cm.

Cum să alegi

Trebuie să alegeți prosoape în funcție de performanța lor.

Tesatura folosita pentru cusut trebuie sa aiba un grad ridicat de higroscopicitate, sa absoarba rapid cantitatea de apa cand iti stergi picioarele si sa lase un minim de umezeala pe podea. Respirabilitate bună a țesăturii pentru a scurta timpul de uscare. Un mediu umed este un teren propice pentru bacterii și mucegai.

Compoziția materialului nu trebuie să irită pielea persoanelor sensibile la fibrele sintetice, coloranți, mirosuri chimice. Hipoalergenicitatea în vremurile noastre este importantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Un articol de proastă calitate poate lăsa urme de vopsea, scame sau vărsare pe piele în timpul spălării. Un număr mare de aditivi sintetici fac prosopul mai ieftin.

Cel mai preferat material pentru un accesoriu de baie este bumbacul terry. Este moale, rezistent la uzură, ecologic, higroscopic. Procedura de ștergere se va transforma într-o plăcere. Se recomandă să selectați densitatea prosopului pentru picioare nu mai puțin de 500-800 de grame pe metru pătrat, lungimea grămezii de până la 5 mm, deoarece pânza de țesătură cu bucle scurte nu va absorbi bine apa.

Mai rar, în baie se folosesc prosoape din bumbac waffle, datorită unei anumite împletiri de fire care formează o celulă. Țesătura absoarbe perfect apa, rezistă spălărilor intense și utilizării frecvente.

Materialul velur arată prezentabil, moale la atingere, diferă în culori bogate, dar nu este foarte practic în utilizare: absoarbe mai rău apa, alunecă.

Cusături de înaltă calitate, cu o cusătură ascunsă, fir puternic și prelucrare overlock a marginilor, va preveni deformarea prosopului pentru picioare și va prelungi durata de viață a acestuia.

Design și depozitare

Prosoapele sunt o parte importantă a interiorului băii. Designul lor, cu ajutorul modelelor, broderii, culorilor, va ajuta la revitalizarea camerei, iar schimbarea obișnuită a prosoapelor îi va reîmprospăta aspectul.

Adesea, accesoriile pot fi găsite vopsite simplu, din fibre albite, cu colorarea lor ulterioară. Pentru a evita necazul coloranților, cel mai bine este să alegeți textile în culori calme, pastelate sau neutre.

Articolele de igienă în modele jacquard simple formate din cauza lungimii diferite ale vilozităților sunt plăcute. Un exemplu de astfel de produs este un prosop de podea „cu picioare”. Covorul moale, frumos din bumbac, va adăuga confort și căldură dușului.

Prosoapele pentru picioare cu model jacquard pestrițe sunt dificil de fabricat, dar modelele multicolore cu modele rezultate te vor înveseli. Alegerea opțiunilor decorative este mare și prețul lor este mai mare decât altele. Prosoapele cu personaje de desene animate, personaje de basm sunt potrivite pentru copii. De mici se vor obisnui cu igiena si mentinerea curatenii a organismului.

Există mai multe îndrumări pentru cum și unde să depozitați prosoapele în baie. Una dintre ele este o cameră uscată. În acest fel, se poate evita creșterea bacteriilor nedorite și a mirosurilor neplăcute. Merită să scapi de lucrurile uzate, inutilizabile, deoarece nu mai sunt eficiente în utilizare. Nu utilizați aceleași accesorii pentru o perioadă lungă de timp. Este recomandat să vă schimbați prosoapele pentru picioare la fiecare două zile.

Există multe locuri pentru a le depozita. Acestea pot fi cârlige pe pereți și diverse suprafețe (cu ventuze), sertare, containere, coșuri decorative, rafturi, suporturi de perete, rafturi în nișe, dulapuri cu uși și multe alte accesorii și piese de mobilier.

Pentru uscare în timp util, curățenie și igienă, puteți folosi uscătoare, umerase, funii.

Acestea sunt cele mai accesibile opțiuni pentru amplasarea și întreținerea prosoapelor. Condițiile create corect vor oferi confort în orice baie.

Cum să alegi prosopul perfect, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila