Cum să alegi lenjeria de pat albă?

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Principalele criterii de selecție
 3. Tendințele moderne

O parte semnificativă a vieții noastre este petrecută într-un vis și, prin urmare, este recomandabil să petrecem acest timp în confort. În acest caz, este important nu numai patul în sine, ci și lenjeria, cu care corpul este forțat să intre în contact constant. Gospodinele moderne preferă să cumpere lenjerie de pat colorată pentru dormitor, considerând că albul se murdărește prea ușor. De fapt, nuanțele de alb pot fi practice dacă știi să le alegi corect.

Avantaje și dezavantaje

Așternutul alb ca zăpada are o serie de avantaje față de alte culori.

 • Este ușor de adăugat la el. Atât pernele și păturile colorate, cât și cele din lapte vor arăta la fel de bine cu el.
 • Albul este un fundal ideal pentru interiorul unui dormitor, deoarece afectează în mod favorabil percepția psihologică a camerei.
 • Lenjeria de pat albă poate dilua abundența diferitelor culori. Dacă dormitorul este decorat în culori bogate, atunci albul va ajuta la calmarea puțină a interiorului.
 • Un alt avantaj al textilelor de culoarea laptelui este că creează vizual o senzație de curățenie și prospețime în cameră. Dacă culoarea albă pare prea plictisitoare proprietarilor de apartamente, atunci poate fi întotdeauna diluată cu accente strălucitoare.
 • Cearșafurile albe vor arăta la fel de bine atât într-o cameră pentru copii, cât și într-un dormitor pentru adulți. În plus, culoarea, simbolizând puritatea și inocența, nu se demodează niciodată, ceea ce înseamnă că va corespunde întotdeauna tendințelor moderne.
 • Cu ajutorul lenjeriei de pat albe ca zăpada, puteți crea o atmosferă armonioasă în cameră și puteți sublinia individualitatea acesteia. Va arăta deosebit de bine într-un stil clasic, eclectic și scandinav.

Nuanțele de alb nu au practic niciun defecte. Singurul motiv pentru care un client poate opta pentru alte culori este murdărirea textilelor lactate. Dar această problemă poate fi rezolvată cu ușurință dacă utilizați locul de dormit numai în scopul propus și faceți întotdeauna patul după ce ați dormit.

Principalele criterii de selecție

Înainte de a cumpăra lenjerie de pat albă este necesar să se studieze cu atenție următorii parametri:

 • materialul de fabricație;
 • proiecta;
 • calitate;
 • producător;
 • marimea.

Cel mai important lucru la care trebuie să fiți atenți atunci când alegeți lenjeria de pat este producătorul. Textile cu adevărat bune vin în ambalaje frumoase. Orice producător responsabil nu va economisi aspectul produsului și, prin urmare, va lansa produse în ambalaje prezentabile, cu o etichetă clară și strălucitoare.

Este foarte important să examinați eticheta în sine. Pe acesta, producătorul trebuie să-și indice numele, locația și numărul de telefon de contact. În plus, va indica din ce sunt fabricate textilele, ce dimensiune are produsul și cum să îl îngrijești.

Așternutul bun are o structură densă.

Dacă materialul este translucid, atunci nu va dura mult.

Un produs de înaltă calitate ar trebui să aibă cusături clare formate din fire puternice. Ar trebui să aibă un miros plăcut fără note chimice dure.

După ce ați studiat ambalajul, cusăturile și densitatea fețelor de pernă, a cearșafurilor și a huselor de plapumă, trebuie să acordați atenție compoziției țesăturii. Materialele textile de calitate trebuie să aibă o bună ventilație, care să le permită nu numai să lase aerul să intre, ci și să absoarbă transpirația. Aceste calități sunt posedate de lenjerie de pat, mătase și bumbac.

Setul de lenjerie de pat cu lapte trebuie să fie suficient de puternic pentru a-i garanta durabilitatea. Țesătura prea moale se poate strecura de-a lungul cusăturilor după doar câteva spălări.

Luați în considerare principalele țesături utilizate în producția de lenjerie de pat.

 • Bumbac - se caracterizează prin durabilitate ridicată, ventilație bună și prietenos cu mediul și, prin urmare, este cel mai adesea folosit în producția de textile pentru casă.
 • Creton - are o densitate si disponibilitate mare. În același timp, materialul chintz alb, după un timp, poate deveni galben și subțire.
 • Tricou Terry - are o textura delicata si moale. Nu are nevoie de îngrijire specială și este capabil să se încălzească bine.
 • Stambă - poate rezista cativa ani fara a-si pierde proprietatile originale. Lenjeria de pat grosieră calicot are rezistență și durabilitate ridicate.
 • Atlas - este capabil să treacă umezeala și să se usuce rapid. Cu o îngrijire adecvată, poate dura câțiva ani. Lenjeria de pat din satin este foarte durabilă și antistatică.
 • Satin - constă din fire durabile și puternice, capabile să treacă umiditatea și aerul. Nu are nevoie de călcat și nu își schimbă aspectul nici după mult timp.
 • Flanel - are proprietati de incalzire, dar dupa cateva luni de utilizare regulata se poate acoperi cu pelete.
 • Lenjerie - are o structura placuta, usor de spalat si calcat. Țesăturile din in lăptos sunt capabile să răcească corpul chiar și la temperaturi ridicate.

Atunci când alegeți lenjerie de pat albă, este important să acordați atenție nu numai caracteristicilor de calitate, ci și dimensiunii setului. În Rusia, se obișnuiește să se facă distincția între lenjerie simplă, lenjerie de una și jumătate, dublă și euro. Producătorii străini fac, de asemenea, diferența între seturile cu trei dormitoare.

Veți învăța cum să alegeți lenjerie de pat de înaltă calitate din videoclip.

Tendințele moderne

Culoarea albă clasică este în prezent la cerere constantă. Ajută la relaxarea oamenilor după o zi grea la muncă și îi induce la somn. Textilele simple au un efect benefic asupra sistemului nervos si pun in valoare prospetimea si curatenia dormitorului.

Moda modernă încurajează utilizarea culorilor contrastante. Seturile de alb în combinație cu nuanțe de negru, roșu și violet sunt foarte populare. Combinația de tonuri lăptoase cu culori albastru, maro și auriu arată și ea frumoasă.

Lenjeria de pat de designer este la mare căutare, deoarece este realizată într-o singură versiune. Pentru setul alb ca zăpada, puteți ridica fețe de pernă decorate cu broderie sau dantelă. Imprimeurile tridimensionale care creează un model plin de viață sunt la modă. Imaginile naturii, florilor și animalelor arată frumos pe un fundal alb.

Diverse forme geometrice pot dilua albul, fie că este vorba de triunghiuri, romburi sau ovale. Lenjeria de pat cu dungi albe arată frumos. În acest caz, dungile pot avea lățimi și lungimi diferite.

Atunci când alegeți un set de culoare lăptoasă, este important să luați în considerare designul general al dormitorului. Pentru a menține clasicele, trusa nu ar trebui să aibă inserții de culoare. Doar dantela usoara poate decora fetele de perna si cuverturile de pilota intr-un stil clasic.

Nuanțele de albastru și alb pot sublinia finisajul natural, iar trandafirii stacojii pe fundal alb pot crea o atmosferă romantică.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila