Caracteristici și varietăți de cearșafuri terry

Conţinut
 1. Cum îl poți folosi?
 2. Materiale (editare)
 3. Soiuri
 4. Producători populari
 5. Cum să alegi?
 6. Subtilități de îngrijire și depozitare

Cearșafurile Terry sunt un articol multifuncțional, moale și de încredere în viața de zi cu zi a fiecărei case. Aceste produse oferă confort și confort familiei, oferind gospodăriei o adevărată plăcere, deoarece sunt atât de blânde și plăcute la atingere. Printre cârpele terry, există multe varietăți, dintre care fiecare gospodină va putea alege varianta cea mai potrivită pentru interiorul ei.

Cum îl poți folosi?

Funcționalitatea produsului nu cunoaște limite.

 • Ele pot fi folosite în scopul lor principal ca acoperire ușoară pentru acoperire pe timp de noapte. Într-un sezon cald, lenjeria poate înlocui cu ușurință pătura.
 • O senzație foarte plăcută este dată de un cearșaf, care a fost folosit ca prosop de baie. Țesătura absoarbe perfect umezeala și încălzește corpul după procedurile de baie.
 • Este posibil să așezați cearceaful pe podea și să vă așezați pe ea pentru a vă juca cu copilul. În acest caz, nu trebuie să vă faceți griji că copilul va avea picioarele reci pe podeaua rece și, de asemenea, nu vă puteți teme că, după ce ați jucat, pardoseala va fi deteriorată.
 • Produsul poate fi luat cu tine la plajă sau într-o excursie în țară. Pe mal, va înlocui șezlongul, iar la drumeție poate fi folosit ca lenjerie de pat.
 • Un cearșaf așezat deasupra patului ca cuvertură decorativă va arăta foarte elegant și confortabil acasă.

Materiale (editare)

În producție, foile terry sunt realizate folosind diferite materiale.

 • Bumbac. Cea mai tradițională opțiune. Produsul din bumbac se distinge prin naturalețe, care, la rândul său, asigură compatibilitatea cu mediul și hipoalergenicitatea. În plus, această țesătură se caracterizează prin moliciune, rezistență la uzură și durabilitate.
 • Lenjerie. Aceasta este o altă versiune a materialului natural din care sunt fabricate foile din țesătură. Această țesătură are aceleași calități ca și bumbacul, dar firele sale sunt mai fine.
 • Bambus. Țesătura de bambus se laudă cu proprietățile sale antibacteriene, cu moliciune și sensibilitate uimitoare. Este extrem de plăcut să atingi o astfel de pânză. Principalele avantaje ale terry de bambus sunt ușurința și proprietatea de a se usuca rapid.

Soiuri

   Scopul principal al produsului este de a-l folosi ca foaie, prin urmare, produsele sunt fabricate în conformitate cu dimensiunile clasice:

   • unu și jumătate: 140x200, 150x200;
   • dublu: 160x220, 180x220;
   • Dimensiune europeană: 200x220, 220x240.

   În plus, lenjeria de pat poate fi împărțită condiționat în adulți și copii. Dacă un produs este selectat pentru copii, atunci părinții au o selecție uriașă de tot felul de modele moderne: acestea sunt personaje de desene animate și personaje de basme și doar abstracțiuni în culori pastelate. Dacă pânza este folosită pentru copii, atunci pare a fi la fel de versatilă. Poate fi așezat într-un pătuț sau cărucior, este permis să ștergeți copilul după baie sau să îl acoperiți în loc de o pătură.

   Recent, lucrurile impermeabile pentru copii au fost deosebit de populare. Sunt utilizate în mod obișnuit pentru cei mai mici copii. Varianta de tensiune, care este un cearșaf cu benzi elastice, face viața mai ușoară unei tinere mame. Este ușor să-l așezi, întărind-o pe o saltea, un copil mobil nu va putea să-l doboare și doarme liniștit toată noaptea pe o țesătură confortabilă și netedă.

   Foile Terry pot fi împărțite în grupuri în funcție de tipul de grămadă. Vilozitățile au de obicei 5 mm lungime. Dacă cumpărați un produs cu un pui de somn mai scurt, atunci materialul va fi puțin aspru pe piele.Vilozitățile mai lungi sunt de scurtă durată, deoarece se desprind rapid. În funcție de tipul de fire, se disting următoarele opțiuni:

   • single: această țesătură are o grămadă pe o parte;
   • dublu: este dens, moale, rezistent la abraziune;
   • răsucit: aceasta este o opțiune durabilă care nu numai că rămâne aceeași funcțională pentru o lungă perioadă de timp, dar își păstrează și aspectul original;
   • pieptănat: este higroscopic, buclele unui astfel de produs nu sunt predispuse la vărsare și, prin urmare, este perfect pentru utilizare ca prosop.

    Mergând la magazin după cearșafuri terry, gazda va fi surprinsă de cât de divers este sortimentul de produse în ceea ce privește designul acestora. Puteți alege un produs în conformitate cu orice gust și preferințe. Cele mai comune opțiuni sunt:

    • simplu sau multicolor;
    • ilustrare unilaterală;
    • model jacquard;
    • model de velur;
    • pânză cu margini neobișnuite;
    • material cu modele 3D care sunt create prin modificarea dimensiunii grămezii.

    Producători populari

    Atunci când alegeți un produs, este foarte important să țineți cont de țara de fabricație și de compania însăși. Odată cu dezvoltarea activă a progresului tehnic în procesul de producție textilă, apar și noi tehnici și tehnologii pentru fabricarea produselor. Și acest lucru se aplică nu numai designului produselor, ci și calității acestora, deoarece utilizarea foilor de înaltă calitate asigură nu numai confort și confort, ci și sănătatea oamenilor. Nu provoacă disconfort pielii, se încălzește într-o noapte rece, salvează cu calitățile sale tactile plăcute de stres și insomnie.

    Judecând după recenziile consumatorilor, produsele unor producători pot fi considerate produse de cea mai înaltă calitate.

    • Firma belarusă „Confortul acasă”. Avantajul textilelor acestui brand este utilizarea de materii prime exclusiv naturale în producție.
    • Producători din Turcia: Hanibaba Home Linem, Le Vele, Ozdilek. Principalul avantaj al produselor este o gamă largă de produse. Fiecare cumpărător va putea alege dintre produsele textile turcești, cearșafuri care corespund mărimii cerute, preferințelor estetice și categoriei de preț.
    • Marca de la Ivanovo. Textile Ivanovo este un concurent foarte serios pentru produsele importate. În ceea ce privește prețul, aceste produse chiar câștigă, dar ca calitate nu sunt deloc inferioare. Printre foile de producție Ivanovo, puteți găsi opțiunea cea mai potrivită pentru casa dumneavoastră.
    • Compania turcă Sikel Pique. Principalul avantaj al acestei companii este utilizarea bambusului natural de primă clasă.
    • Produsele foarte bune vin din China. Nu se disting printr-un preț ridicat, dar sunt oferite într-un sortiment destul de mare, cu diverse modele de design.
    • Un alt consumator recomandat Producător turc - Karna Medusa... Este specializată în producția de produse cu grămadă cu două fețe, care se distinge prin fibre foarte delicate și moi.
    • Recenzii ridicate primite Companiile rusești Fiesta și Cleanelly, precum și firma turcă Home collection. Se observă că mărcile oferă produse de calitate, practice și ieftine.

    Cum să alegi?

    Mergând la departamentul de textile pentru cearșafuri terry, trebuie să acordați atenție mai multor criterii.

    • Densitatea grămezii. De obicei, această cifră este de 300-800 g/m². Cu cât densitatea este mai mică, cu atât durata de viață a acestui produs este mai scurtă. Optim confortabile și durabile sunt produsele cu o densitate de 500 g/m².
    • Fara materiale sintetice. Un material prietenos cu mediul nu trebuie să includă aditivi artificiali, dar nu trebuie să refuzați produsele care conțin puțină viscoză sau nu mai mult de 20% poliester. Aceste adăugiri vor face pânza mai moale, mai flexibilă și mai durabilă.
    • Informații de pe etichetă. Verificați compoziția și dimensiunile produsului indicate pe etichetă. Dacă aceste date nu sunt disponibile, atunci un astfel de producător nu ar trebui să fie de încredere.

    Subtilități de îngrijire și depozitare

    Pentru ca produsul să-și păstreze funcționalitatea și aspectul estetic pentru o perioadă lungă de timp, este necesar să se asigure condiții adecvate de îngrijire și depozitare. Mai multe puncte sunt importante.

    • Produsele Terry pot fi spălate în mașina de spălat ca lenjeriile de pat clasice. Produsul își păstrează bine performanța chiar și atunci când este spălat manual. În orice caz, rețineți că temperatura apei trebuie să fie de cel puțin 30 ° C. Este permisă înmuierea în avans a cearșafurilor.
    • În niciun caz nu trebuie călcată cârpa de țeapă. Temperatura ridicată poate schimba structura grămezii, ceea ce va scurta semnificativ durata de viață a produsului.
    • Opțiunea de depozitare preferată este într-un dulap parfumat într-o pungă de plastic lângă restul lenjeriei de pat.

      Cearșafurile Terry nu sunt doar un produs foarte practic și necesar în casă, ci și un element decorativ interesant, care se va potrivi armonios în orice interior. Lenjeria de pat și prosoapele de înaltă calitate nu numai că vor încânta membrii gospodăriei, ci le vor oferi și un somn sănătos și plin.

      Pentru informații despre cum să pliați o cearșaf cu o bandă elastică, vedeți următorul videoclip.

      fara comentarii

      Comentariul a fost trimis cu succes.

      Bucătărie

      Dormitor

      Mobila