Cum să alegeți și să împăturiți o cearșaf întins?

Conţinut
 1. Care sunt și care sunt beneficiile?
 2. Cum să alegi
 3. Cum se pliază
 4. Cum se coase
 5. Recenzii

Piața modernă a textilelor oferă o gamă largă de lenjerie de pat. Acesta, ca orice produs de pe piață, este actualizat constant în design și performanță. În urma căutării de noi idei, a apărut o nouă invenție a designerilor textile - o foaie întinsă. A apărut recent, dar a devenit imediat popular. Cum să-l alegi, să-l pliezi, să-l folosești și chiar să-l coasi singur - în acest articol.

Care sunt și care sunt beneficiile?

Într-o astfel de cearșaf este cusută o bandă elastică, datorită căreia foaia se înfășoară în jurul saltelei de sus, iar o bandă elastică cusută de-a lungul marginilor sale și situată în acest moment sub saltea menține etanșeitatea dată. Astfel, cearceaful este fixat pe suprafata saltelei, si nu se misca in timpul miscarilor umane.

Meritele sale sunt evidente și numeroase.

 1. După cum am menționat mai sus, este fixat ferm pe saltea. Această caracteristică poate fi apreciată doar verificând-o pe tine însuți.
 2. Această cearșaf nu trebuie călcată. Datorită fixării și tensiunii sale, nu necesită călcare nici după spălare, nici dimineața.
 3. Este folosit nu numai ca cearșaf, ci și ca husă de saltea.
 4. Utilizați pe o saltea pentru copii.
 5. Pentru somnul neliniștit al bebelușului, un cearșaf cu bandă elastică este cea mai bună opțiune.

Cum să alegi

Lenjerie de pat cu cearșaf extensibil ar trebui selectate în funcție de următoarele criterii principale.

 1. Textile. Cel mai acceptabil material pentru lenjerie de pat a fost întotdeauna țesătura grosieră de bumbac de tip calico, dar acum se acordă prioritate oricăror țesături naturale, inclusiv mătasea, inul și chiar țesătura. Iarna și vara se „adaptează” la temperatura corpului - vara „deferă” cu răcoare, iar iarna nu se „răcesc”. În ciuda avantajului evident, țesăturile artificiale - viscoză și bambus - au câștigat, de asemenea, popularitate relativă. Cu o producție de înaltă calitate, astfel de materiale nu sunt inferioare țesăturilor tricotate naturale, dar au un preț mai accesibil. Majoritatea țesăturilor sintetice sunt frumoase și ușor de spălat, dar pot afecta negativ pielea cu contact prelungit sau constant.
 2. Marimea. Cearșafurile, ca orice lenjerie de pat, au standardele modelelor produse: cel mai mare - Euromaxi - setul regal este produs în dimensiunea de 200x200 cm; set dublu - euro - 180x200 cm; un alt dublu - mic - 160x200 cm; și seturi de una și jumătate cu dimensiunile 140x200 și 90x200 cm.Dimensiunile cearșafului sunt selectate în funcție de dimensiunile saltelei, prin urmare, pe lângă dimensiunile standard, au început să fie produse și modele cu alte dimensiuni. Dacă, atunci când trageți foaia pe saltea, există mult spațiu liber, atunci este mai bine să modificați cearceaful, deoarece în acest caz nu se va ține de ea.
 3. Patul se alege dupa modelul sau culoarea care iti place la latitudinea personală a cumpărătorului. Dar trebuie să rețineți că orice lenjerie de pat tinde să-și piardă culoarea în timp.

Cum se pliază

Această întrebare poate suna puțin ciudată, mai ales când vine vorba de foaie. O cearșaf obișnuit este ușor de pliat, dar, în mod ciudat, o cearșaf cu o bandă elastică, în ciuda formei sale asemănătoare parașutei, este, de asemenea, ușor de pliat.

Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți următoarele:

 1. Luați foaia cu ambele mâini, îndoiți-o în jumătate, „înfilați” colțurile unul în celălalt.
 2. Îndoiți din nou foaia în jumătate în timp ce uniți colțurile.
 3. Îndoiți foaia în trei lățimi.
 4. Îndoiți foaia în jumătate pe lungime și repetați din nou.

  Există o altă modalitate de a împături foile cu o bandă elastică.

  1. Întindeți rufele pe o suprafață mare și plană, cum ar fi o masă sau un pat.
  2. Colțurile de jos sunt introduse în colțurile de sus.
  3. Marginile sunt netezite cu o bandă elastică.
  4. Jumătatea superioară a foii este pliată în interior ca un buzunar.
  5. Jumătatea inferioară a foii este așezată deasupra.
  6. Apoi foaia este pliată de câteva ori în jumătate la dimensiunea de care aveți nevoie.

  Prima opțiune de pliere este mai potrivită pentru cearșafurile mici cu elastic în dimensiunea de 160x80 sau 80x160 cm. Diferența lor, în ciuda acelorași numere, este că fiecare dintre ele este concepută pentru saltele de dimensiuni diferite.

  A doua opțiune de pliere este mai potrivită pentru lenjeria de pat de următoarele dimensiuni: 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 90x190 cm. Acestea diferă într-o dimensiune mult mai mare, iar a doua metodă li se potrivește mai mult decât prima.

  Nu este ușor să te obișnuiești să pliezi o astfel de foaie prima dată, dar în timp poți dobândi o bună pricepere.

  Cum se coase

  Dacă nu ați găsit o foaie potrivită în magazine, atunci este foarte ușor să o coaseți singur.

   Materiale necesare: pânză, ață, mașină de cusut, elastic și cretă de pânză.

   1. Procesul începe cu selectarea țesăturii. Ca și în cazul oricărei lenjerii de pat, orice țesătură din bumbac (sau altă țesătură naturală) este întotdeauna o prioritate.
   2. În continuare, se măsoară dimensiunile saltelei. Valorile măsurate se adaugă de la 30 la 50 cm pentru partea de țesătură care se va potrivi pe părțile laterale ale saltelei. Modelul poate fi realizat fie pe hârtie milimetrică, fie direct pe partea greșită a materialului.
   3. Apoi, modelul este decupat și pliat în jumătate de două ori.
   4. De la margine se măsoară un pătrat de 25x25 cm și se decupează cu foarfece.
   5. Se face o cusătură la o distanță de 2,5 cm în tiv și se cusă la mașină de-a lungul marginii interioare.
   6. O bandă elastică este atașată în cusătură cu un ac.
   7. Produsul este gata.

   După cum puteți vedea, este destul de simplu să coaseți lenjeria de pat. Folosind aceleași instrucțiuni, puteți coase și un produs pentru o saltea ovală, trebuie doar să faceți un model în formă ovală. Restul este la fel.

   Recenzii

   Majoritatea clienților, desigur, sunt mulțumiți de achiziția acestui tip de produs. Pe lângă faptul că procesul de realizare a patului a devenit mult mai ușor, după cum notează ei, astfel de cearșafuri nu necesită întreținere atentă. Consumatorii au remarcat mult timp liber petrecut mai devreme pe cearșafurile de călcat.

   Dintre dezavantajele nesemnificative, a fost remarcată posibilitatea de a nu depozita întotdeauna o astfel de lenjerie într-o formă convenabilă. Trebuie să vă umpleți mâna înainte de a începe să pliați corect foile.

   Lenjeria de pat cu cearșaf cu bandă elastică a apărut destul de recent și este un păcat să nu simți toată comoditatea de a o folosi asupra ta.

   Pentru informații despre cum să pliați corect foaia extensibilă, vedeți următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila